Lista scurtă pentru vacanță

      Ador sa fac liste. Începand de la liste de cumparaturi, locuri de vizitat, filme de vazut, liste de cadouri,  rezoluții pentru noul an, telefoane de dat, poze de printat, to-do listuri… toate isi gasesc loc in agendele mele colorate. Desi se vede de la o poștă că iubesc calculatorul toate listele mele se regăsesc pe hârtie. Pentru că din acest punct de vedere sunt de modă veche . Imi place sa revăd mereu listele scrise deja si sa fac sublinieri, modificari, stergeri, sa desenez sageti si sa fac trimiteri la alte liste.
        Pentru ca e inceput de vara si pentru ca abia astept sa plec in vacanta mi-am facut deja mai multe liste cu ceea ce nu trebuie sa uit cand voi pleca. (Faptul ca inca nu stiu unde si  nici cand plec nu ma impiedica sa fiu pregatita). Si oricum am facut deja o altă lista cu locuri in care as vrea sa merg anul ăsta 🙂 Aceasta este lista scurta cu obiectele mai deosebite pe care nu trebuie sa le uit acasa. Nu le-as spune chiar ciudatenii desi unele asa par :
       1 Aparat si pastile impotriva țânțarilor. E clar de ce.
      2 Dopuri pentru urechi. De multe ori in vacante inchiriem un scuter pentru ca e mult mai ieftin decat o masina si consuma foarte putina benzina. Castile pentru scuter nu acopera urechile (stau numai pe varful capului) iar cand mergi, chiar daca ai doar 40 de km/h, vantul iti intra pe o ureche si iti iese pe cealalta ceea ce nu e chiar placut. Iar dopurile astea sunt perfecte, te lasa să și auzi (cât de cât) si blocheaza total vantul.

     
      3 Spray cu apa. Asta e ceva relativ nou pentru mine și imi place foarte mult. Spray-urile cu apa termala au efect revigorant si răcoritor si iti improspateaza imediat fața. Unele sunt destul de scumpe, altele mai putin (cel din mijloc, marca proprie Auchan costa 5 sau 6 lei). Daca raman in pana folosesc pulverizatorul din dreapta pe care îl umplu pur si simplu cu apa de la robinet.

       4 Sfoară. E o reminiscență de pe vremea cand mergeam în tabere de școlari si niciodata nu aveam loc destul sa imi pun la uscat prosoapele. Dar chiar si acum se dovedeste a fi foarte utila.
     5 Chibrituri. Nu are nici o legatura cu fumatul. Dar de cand am citit, pe la vreo 11-12 ani Robinson Crusoe, nu plec nicaieri fara chibrituri sau brichetă. Just in case 🙂 Nu am fost (încă) nevoita sa aprind focul pe vreo insula pustie dar s-a intamplat de foarte multe ori sa fiu singura care poate oferi un foc prietenilor fumatori. Sau chibriturile mele sa fie salvarea pentru aprinderea unui foc de tabară.

      6 Masca pentru ochi. O invenție minunată pentru sensibilitatea mea, o folosesc oricand vreau sa dorm si in jur este lumină. Dorm ca un bebeluș.

      7 Card de memorie. Pentru ca nu pot sa ratez ocazia de a fotografia toate pietrele si toti norii din cate 10 pozitii fiecare.

      8 Copie dupa buletin. Nu, nu intenționez să depun nici un dosar pe la vreo institutie dar cand sunt in strainatate mi-e teama tot timpul sa nu-mi pierd actele si o copie de siguranta e binevenita si imi da un oarecare confort psihologic.
     9 Leucoplast (pansamente adezive). De cand am dat 10 euro pe 2 cm² de leucoplast in nu’ș ce stațiune selectă unde m-am tăiat intr-o scoică, nu mai uit in viața vieții mele sa iau asa ceva de acasa de la farmacia din colț.
    10 Sacoșe de plastic. Nu stiu cum se face ca din clipa in care nu mai sunt acasa am nevoie de o suta de mii de pungi. Pentru șamponul care curge, pentru mancare, pentru șlapii murdari pe talpa, pentru gunoi, pentru suveniruri, pentru orice.
     Deocamdată atât cuprinde lista mea dar orice altă sugestie este binevenită.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *