Întrebări și răspunsuri despre mâncare

     24 Food Questions este un tag pe care l-am preluat de la Andreea și vă invit pe voi toți  să răspundeți la toate aceste întrebări sau doar la cele pe care le considerați interesante.
  1. Care este mic-dejunul tău preferat? Nu este neapărat preferat dar în fiecare dimineață mănânc un iaurt cu o feliuță de pâine prăjită. Iaurt simplu, fără fructe.
  2. Cum îți bei cafeaua? Neagră, cu foarte puțin zahăr și nu foarte tare. Nu-mi place laptele în cafea iar cappuccino, latte macchiato sau café frappé le consider deserturi.
  3. Care este sandwich-ul tău preferat? pâine prăjită, unt, somon afumat, muștar cu miere și câteva frunzulițe de mărar.
  4. Supă sau salată? salată, cu certitudine. Nelipsitele supe românești mi se pare că se transformă rapid în zone adipose pe abdomen.
  5. Care este cartea de bucate preferată? Silvia Jurcovan pentru că explică toate rețetele cu lux de amănunte. De acolo știu că mămăliga se face cu 200 de grame de mălai pentru un litru de apă și îmi iese perfect. Da, nu vă mirați, cântăresc mălaiul 🙂
  6. Ai renunța la dulce sau la sărat? Mi-ar fi mai ușor să renunț la dulce decât la sărat dar sper să nu fiu nevoită vreodată să fac această alegere.
  7. Care bucătărie este preferata ta? De departe bucătăria mediteraneană. 
  8. Care este filmul cu/despre mâncare preferat? Julie and Julia, un film din 2009 cu Meryl Streep și Amy Adams.
  9. Care este cea mai mare plăcere vinovată? Înghețata. Aș fi în stare să mănânc o cutie întreagă odată. Preferata mea este cea cu caramel.
  10. Care este inspirația ta cea mai mare când vine vorba de mâncare? Îmi face mare plăcere să-l urmăresc pe Jamie Oliver gătind. Când el este în bucătărie totul pare extraordinar de simplu și nu știu cum se face dar situația se schimbă radical atunci când încerc eu să repet ceea ce am văzut în emisiunile lui.
  11. Gătit acasă sau masa în oraș? Dacă e vorba să gătesc eu acasă atunci prefer să mănânc în oraș, clar. Dacă e vorba despre casa altcuiva… parcă tot mai bine e în oraș, să se simtă toată lumea bine.
  12. Ce se află pe lista ta de mâncăruri pe care nu le-ai încercat niciodată dar ai vrea? În general îmi place să încerc mâncăruri noi cu condiția să nu fie prea ”exotice”. N-am mâncat niciodată gazpacho pentru că nu am avut ocazia. Pe canicula din zilele astea cred că s-ar potrivi foarte bine dar o să mai aștept până ce voi ajunge în Spania ca să fiu sigură că prima experiență va fi cea corectă.
  13. Care este restaurantul tău preferat? O să fiu foarte sinceră și nu o să inventez povești cu nume de restaurante de 5 stele pentru că mie îmi plac aripioarele picante de la KFC. Sunt delicioase. Bine, KFC nu este chiar ceea ce se numește restaurant dar îmi place mâncarea lor. Ca atmosferă îmi place restaurantul Shaghai din Cluj cu specific chinezesc, mâncare excelentă, servire ireproșabilă, curățenie și clinchet de clopoței asiatici.
  14. Îmi fac cumpărăturile de la… Kaufland. Aproape tot cumpăr de acolo, cu excepția pâinii pe care o iau de la un mic magazin de cartier. 
  15. Care este cel mai bun fel de mâncare pe care l-ai mâncat? O amintire deosebită și încântătoare mi-a lăsat primul Tiramisu pe care l-am mâncat în Franța. A fost cel mai bun lucru pe care l-am gustat vreodată.
  16. Care este cocktail-ul tău preferat? Am două care îmi plac în egală măsură. Mojito și Cuba libre, amândouă pe bază de rom. Se pare că am o slăbiciune pentru această băutură.
  17. Cafea cu George Clooney sau Heston Blumenthal? Nu știam cine este ce-al de-al doilea până ce am căutat pe wikipedia și am aflat că este un mare chef  britanic și proprietar de reastaurante, deci necunoscându-l deloc, prin excludere, rămâne Clooney. 
  18. Ce nu lipsește de la tine din bucătărie? Herbes de Provence, un amestec de ierburi aromatice uscate. Mi se pare cel mai versatil condiment, îl folosesc în salate, la fripturi, la sandwich-uri, pentru că își schimbă gustul în funcție de combinația în care este folosit.
  19. Gustarea mea preferată este… cel mai des mănânc pufuleți 🙂 Nu că mi-ar plăcea cel mai mult dar mă satură imediat și taie urgent senzația de foame ceea ce este minunat mai ales când sunt la birou. 
  20. Ce pizza îți place cel mai mult? De departe, margherita, adică doar cu roșii și brânză. Nu-mi place ca pizza să fie încărcată cu salam, șuncă, porumb, ciuperci sau, mai rău, cu ananas sau pește. 
  21. O mâncare care nu-ți place deloc. Asta mi s-a părut cea mai grea întrebare pentru că nu am mâncăruri pe care să le detest cu adevărat. Dar dacă tot trebuie să scriu ceva la acest punct, pe ultimele locuri în lista mea cu preferințe sunt fructele de mare și în special calamarii datorită consistenței lor spongioase și oarecum elastice. Nu pot să-i mestec.
  22. Blogul de food preferat? Nu sunt pasionată de gătit așa că nu prea citesc astfel de bloguri. Totuși, în cazul în care caut o rețetă, mă uit pe YouTube să văd ce spune Laura Vitale.
  23. Cel mai nebunesc lucru pe care l-ai mâncat vreodată. Pui de baltă? parcă așa se numesc pulpele de broască. Asta s-a întâmplat cu mulți ani în urmă și nu cred că aș repeta experiența. A fost un fel de cărniță cu un vag iz de pește, nici rea dar nici extraordinar de bună.
  24. Nu pot trăi fără… fructe. Îmi plac toate fructele în stare crudă dar nu mă dau în vânt după dulcețuri și compoturi.
foto sodahead.com


Share This:

9 thoughts on “Întrebări și răspunsuri despre mâncare

  1. am să-ți răspund aici, pe sărite, fie ți numai pentru că rolul de gospodină în casă la noi e vacant. 😀
    2. beau cafeaua neagră și ca și în cazul ceaiului, fără zahăr. mă enervează cafeaua amestecată cu alte ingrediente
    6. sunt consumator consacrat de ciocolată, mi-ar fi greu să renunț la ea.
    7. de departe bucătăria arabă deși mai am mult de scotocit prin ea.
    12. sunt așa de departe de genul gurmand că dacă am o ciocolată și un covrig pentru mine e felul preferat și mereu nou.
    15. ștrudel cu brânză în sos de vanilie și frișcă servit în farfurie de supă la orangeria din schonnbrun. la egalitate cu cataiful din istambul.
    16. cu excepția cafelei și ceaiului, consum doar apă. se face coctail de apă cu apă? 🙂
    18. rozmarinul și scorțișoara
    19. ciocolata. chiar și acum m-am oprit să desfac una.
    20. cu ton
    21. am o listă extrem de lungă. ar fi mai simplu să spun ce îmi place. printre cele neplăcute sunt și sarmalele…
    22. chiar dacă nu e strict de food, o citesc și mă inspiră kadia.
    23. sunt prea conservatoare (și mofturoasă) pentru nebunii culinare.
    24. ciocolată.

  2. imi place chestionarul si l as prelua si eu desi in perioada asta ma hranesc mai mult cu aer apa si vointa. noroc cu fructele care ma mai ajuta sa ma tin pe picioare si biscuitii sa mi umplu stomacul.
    dar la tv paprika ma uit si eu si , exact ca tine, cand incerc sa fac si eu , mai ales painea, nu ies ca acolo. secretul e si tipul de cuptor, cred eu…

  3. Felicitari pentru blog, pentru curajul de a scrie!
    1. Cafea cu biscuiti 🙂 Se pune?
    2. Cafeaua sa fie la ibric, cu lapte si biscuiti, de savurat vreo ora cu sotul :). O zi frumoasa incepe cu o cafea buna.
    4. Supa de galuste sau supa crema de cartofi. Iamy Iamy
    5. Google
    6. Renunt la dulce oricând, mai putin in sesiunea de examene.
    9. Cartofii prajiti cu ochiuri.
    11. Gatit acasa.
    14. Auchan! Este cel mai apropiat hypermarket. Este de fapt singurul din cartierul meu, mai sunt niste buticuri sau minimarket-uri cum le spun acum insa neavând diversificare trebuie sa alerg cu sacosile in mana din butic in butic pana imi cumpar tot ce-mi trebuie, prefer sa merg la Auchan in disperarea sotului care nu vrea sa auda de magazine unde se sta la coada la parcare, la cumparaturi chiar si la un amarat de Fornetti 🙂
    19. Strudel cu pui de la Fornetti.
    20. Capriciosa.
    22. http://www.adihadean.ro
    24. Fructe, in special struguri si visine.

  4. Pentru mic-dejun croissant cu unt/pain au chocolat si cafea cu lapte;sendvisul preferat pe langa pui la gratar si verdeata, de obicei contine si ketchup si maioneza (de aceea imi fac o data pe luna:));prefer salata, nu am carte de bucate preferata, dar ca inpiratie (vizuala, mai ales) am adunat cateva majoritatea sunt in engleza de pe anticexilibris.ro (calitate-pret super);as renunta la dulce, bucataria mediteraneana e si preferata mea,iti recomand filmul Chef, dar numai cu conditia sa il vizionezi cu burta plina:));prefer gatitul acasa;Jamie Oliver si Gordon Ramsay ma oftica de obicei din cauza usurintei cu care gatesc, dar da, sunt adevarate inspiratii;prefer Lidl-ul pt cumparaturi, iar cea mai buna mancare a fost o tocana de orez cu legume, langa foc,la ceas de seara la vreo 1500m alt.,acompaniata de un concert dat de greieri 😡 n-am cocktail preferat,imi place berea de ghimbir;din bucataria mea nu lipsesc condimentele, gustarile preferate sunt batoanele de cereale sau sticksurile,pizza preferata e cea cu ciuperci, ca bloguri de food romanesti imi plac/ma inspira edith's kitchen,laura adamache,andie.ro, si jamila pe youtube; nu ma avant sa gust chestii nebunesti sau care nu stiu ce contin, nu-mi risc stomacul; desi traiesc 8 luni fara, vara nu pot trai fara pepene galben (defapt e soiul acela portocaliu micut, cu forma de grenada). Mi-a placut tagul asta:P.Seara frumoasa!

    1. Cum de am uitat de pepenele galben? Și mie îmi place foarte mult, soiul acela lunguieț cred că se numește turkestan.
      Iar despre tocana de orez cu legume… așa e, atmosfera dă pe jumătate gustul mâncării 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *