Criza Google m-a făcut să-mi printez pozele

       14  decembrie 2020. Internetul a fost la un pas de apocalipsă când serviciile Google printre care Gmail, Meet, Drive, Docs, Maps și Youtube nu au putut fi accesate în România dar și în multe alte țări, din cauza unor probleme tehnice. O pană fără precedent care a pus pe jar utilizatorii de internet care au rămas fără cuvinte în fața anostului mesaj Sorry, something went wrong… M-am numărat și eu printre cei luați prin surprindere și chiar dacă nu m-am panicat, mi s-a aprins beculețul care îmi spune că nimic din ceea ce este stocat pe suport electronic nu este în siguranță atâta timp cât controlul este deținut de alții.

        Desigur, situația nu este mai roz nici dacă nu sunt implicate terțe persoane pentru că, sunt convinsă că vi s-a întâmplat tuturor, este posibil să pierdem o mulțime de informații personale atunci când brusc ni se defectează telefonul sau calculatorul și trebuie să îl înlocuim cu altul nou. Să ridice mâna sus cine nu a pierdut o grămadă de poze atunci când și-a schimbat. pierdut sau i s-a furat telefonul, când nu a mai avut spațiu de stocare în cloud sau când, pur și simplu, nu a mai știut unde (și dacă) le-a salvat.

        Am sute, poate chiar mii de poze în calculator. Poze de familie, poze cu pisica, poze din vacanțe, de la evenimente, sărbători, poze cu flori, poze când plouă, când ninge, selfie-uri, nici nu mai știu ce am și unde le-am pus, deși încerc să fiu cât mai ordonată și să îmi fac foldere separate pentru fiecare set. Dar nu mă uit aproape niciodată la ele pentru că sunt mult prea multe și întotdeauna mă pierd căutând ceva și găsind altceva de care uitasem. Plec cu un gând și inevitabil mă abat de la traseu. În schimb îmi place să mă uit la poze în dulcele stil clasic adică la poze printate pe hartie fotografica  Pe lângă faptul că este o îndeletnicire plăcută, nu mi s-a întâmplat niciodată să le pierd și nici nu am emoții în acest sens pentru că, în afara riscului de a-mi lua foc casa, nu văd cum altfel s-ar putea distruge. Iar în afară de asta, numărul pozelor păstrate este absolut rezonabil, una, două de la fiecare eveniment pentru că nimeni pe lumea asta nu o să aibă răbdare să se uite la 500 de poze din ultima vacanță la mare, nici măcar tu însuți. Și nici la alte 300 de poze de la nunta la care tocmai ai fost naș  (chestii care se întâmplau înainte de pandemie dacă vă mai aduceți aminte) sau la alte 100 de poze (aproape identice între ele) cu bebelușul tău la vârsta de 2 luni.

        Nu costă mult să îți printezi pozele la un atelier, studio sau i-o mai fi zicând, dar există acum și imprimante care fac lucrul acesta acasă. Deci chiar mai simplu. Un bun prieten pasionat de arta fotografică are o astfel de imprimantă și s-a oferit să îmi printeze poze de câte ori vreau doar să îi duc hârtie ceea ce am și executat de curând sub impulsul incidentului Google care mi-a dat imboldul necesar. Iar cu ocazia cumpărării hârtiei, aruncând un ochi pe site așa cum se întâmplă de obicei, am pus în coș și niște etichete officedirect numai bune de etichetat pungile din congelator. Aur curat!

        Voi cum vă organizați cu pozele? sunteți dintre aceia care au ultimele poze pe hârtie în albumul de la sfârșitul liceului sau sunteți la zi cu gestiunea?

 

 

Share This:

Read More

Cum s-a schimbat rutina mea de beauty de când port mască

        Dramatic. Dacă ar fi să sintetizez într-un singur cuvânt, acesta ar fi. Dramatic.

        În primul rând am renunțat (aproape) complet la machiaj. Să îți pui un fond de ten ca apoi acesta să se transfere pe mască mi se pare nu doar inutil ci și absolut neigienic. Deci fără fond de ten, fără pudră și fără blush. Până când masca nu era obligatorie decât în anumite circumstanțe, mă dădeam cu ruj, apoi după ce a intrat în vigoare legea prin care trebuie să stăm chiar și în birou cu gura și nasul acoperite, am renunțat și la asta. Se pare însă că efectul rujului nu era doar de ordin estetic ci și hidratant, lucru de care nu mi-am dat cu adevărat seama decât atunci când am renunțat să îl mai folosesc zilnic. Buzele au început să mi se usuce din ce în ce mai tare, iar spre sfârșitul programului, pe când să plec acasă, le simțeam de parcă aș fi traversat deșertul Sahara deși am o cană de apă pe birou din care iau mereu câte o sorbitură. Din fericire soluția a fost una la îndemâna oricui și, cum nu îmi place să umblu cu jumătăți de măsură, mi-am făcut provizii serioase de balsam de buze, produs pe care acum îl folosesc dimineața, la prânz și seara.

        Faza numărul doi, la fel de neplăcută precum uscatul buzelor, este faptul că pe zona acoperită de mască, mai exact cea din jurul nasului, au început să îmi apară coșuri. Nu mi-a venit să cred! Eu care nu am mai avut astfel de probleme de 20 de ani, uite că acum, probabil din cauza umezelii care se creează sub mască, am început să mă confrunt cu o problemă la care nu m-aș fi gândit. După mai multe încercări și testări de diverse creme, loțiuni și serumuri, am observat că cel mai eficient rezultat îl dau produsele de la Neutrogena. Cel mai important este să curăț pielea cât mai des posibil și nu doar dimineața și seara, pentru că, sau cel puțin eu așa cred, acele coșuri se formează din cauza transpirației care apare sub mască.

        Mă întreba cineva deunăzi dacă o să mă vaccinez anti-covid atunci când va începe campania și i-am răspuns că dacă mi se va da o adeverință care să ateste că l-am făcut și astfel să nu mai trebuiască să port mască, să intru în izolare, în carantină și să fiu scutită de  toate celelalte restricții, aș fi prima la coadă la vaccin. Dar încă nu se știe ce va fi.

        Până una-alta mie mirosul măștilor noi îmi provoacă o greață de nedescris și nu înțeleg de ce, pentru că nu e un miros foarte puternic care să mă deranjeze instant, ci doar după o oră-două de purtare când simt cum mi se întoarce stomacul pe dos. Totuși asta se întâmplă din ce în ce mai rar, doar atunci când uit să îmi dau cu parfum pe mască, un puf în partea dinspre ureche și este suficient pentru o stare de bine de lungă durată. Preferatul meu în această iarnă este Crystal Noir de la Versace, un parfum pe care cei de la Notino l-au inclus în top parfumuri femei. Nu știu care au fost criteriile lor, dar parfumul acesta mi-a fost semnatură o lungă perioadă de timp și o să îmi placă întotdeauna.

        Vouă cum vi se pare ideea de a parfuma masca? pentru că știu că nu sunt singura care o face. Iar dacă da, care este parfumul vostru din iarna covidului?

Share This:

Read More