Sănătate ! că-i mai bună decât toate

         Vă aduceți aminte cum ne întreba educatoarea la grădiniță: ”Copii, ce se vede în acest tablou ?” iar noi răspundeam în cor ”în acest tablou se vede un urs”… Tot așa vă întreb și eu pe voi: Ce se vede în acest tablou ? iar voi o să vă uitați cu atenție și o să-mi răspundeți ”în acest tablou se vede o factură”…

         Da, foarte bine ați răspuns, mai bine nu s-ar fi văzut. O factură în valoare de 153,46 euro pentru servicii medicale efectuate în Franța. O factură pentru nici mai mult, nici mai puțin decât o oră de spitalizare.
         În urmă cu ceva timp soțul meu, fiind în afara țării, s-a simțit rău și a trebuit să apeleze la serviciile unui spital din Franța. Și aceasta a fost nota de plată : 153,46 euro. Noroc că nu a fost ceva grav care să necesite internare sau, Doamne ferește, vreo intervenție chirurgicală că am fi fost buni de plată. Factura am primit-o acasă, prin poștă, la o lună după eveniment iar plata am făcut-o prin transfer bancar. 
         Abia în astfel de momente, când dă boala peste noi, ajungem să ne întrebăm de ce oare nu avem o asigurare de sănătate care să ne scutească de cheltuieli surpriză. Și atunci ne-am adus aminte de agentul de asigurări care încercase de câteva ori să ne abordeze pentru o discuție iar noi l-am tot amânat din lipsă de timp și chef. Sigur n-ar fi fost rău să ne fi informat din timp despre ceea ce înseamnă o asigurare medicală internațională.
         După acest incident am început să facem săpături în domeniu și astfel am ajuns la MediHelp International, firma cu cea mai bogată experiență în domeniul asigurărilor private  de sănătate. Până atunci nu avusesem habar că există planuri de asigurare care îți oferă posibilitatea să alegi aproape orice spital din lume în cazul în care te îmbolnăvești. Da, adică poți să mergi să te tratezi în Germania și să beneficiezi de toate condițiile unui spital de acolo fără să îți mai faci griji legate de bani. Sau poți să alegi Franța. Sau spitale private din România.
         Să te ferească Dumnezeu să fii nevoit să te tratezi în spitalele de stat din țara noastră. Este adevărat că avem medici extraordinar de competenți iar unii dintre ei sunt și inimoși pe deasupra. Dar oricât s-ar strădui și s-ar zbate pentru meseria lor, uneori sunt depășiți de situație și mâncați de sistem. Să vă dau un exemplu. La Spitalul de Oncologie din Cluj vin pacienți din toate colțurile țării, chiar și din București. Vin pentru renumele medicilor  și rezultatele obținute aici. Saloanele sunt toate renovate, este curat, mâncarea pacienților este foarte bună, asistentele sunt amabile și eficiente în munca lor dar … sistemul bugetar nu mai permite angajarea unor funcționare la ghișeul de eliberare a fișelor. Ca să ajungi la medicul la care ai programare ori la ședința de chimioterapie primul pas este să îți scoți fișa medicală de la acest ghișeu. Fișa este de fapt un dosar, de multe ori foarte voluminos, care se păstrează într-o arhivă undeva la subsol. Nu vă puteți imagina ce coadă este aici și câte ore trebuie să aștepți să-ți vină rândul ! Și toți oamenii aceia care stau la coadă sunt grav bolnavi, au cancer și unii abia se țin pe picioare. Este epuizant, degradant și inuman. De câteva ori au fost televiziunile și au filmat ceea ce se întâmplă în holul Spitalului de Oncologie din Cluj, s-au difuzat reportaje pe diverse posturi TV dar problema a rămas în continuare aceeași. O mare de oameni resemnați, înghesuiți într-un spațiu strâmt în care abia se mai poate respira este un spectacol foarte trist. Și atunci ajungi din nou să te întrebi care ar fi soluția și cum s-ar putea să nu fi nevoit să ajungi într-o astfel de situație. Pentru că boala, din păcate, nu ocolește pe nimeni.
         O asigurare de sănătate privată  îți oferă liniște și un anumit confort psihologic. Este la fel de utilă și când este vorba de o urgență medicală dar și atunci când apare o boală gravă. Este o investiție pe termen lung care te face să te simți protejat. Știați că există planuri de asigurare care ajung la o limită a poliței de 2500000 de euro ? (nu am greșit, n-am pus nici un zero în plus, sunt chiar două milioane și jumătate de euro). Se numește MediHelp Superior Plan și oferă aproape orice începând de la tratament stomatologic de urgență, vaccinări, îngrijire la domiciliu până la terapie intensivă, tratamente pentru cancer sau intervenții chirurgicale. Practic nu este domeniu să nu fie acoperit. Dacă vreți să vedeți mai amănunțit ce și cum , intrați pe site-ul MediHelp International ( http://www.medihelp.ro ) și cereți o ofertă personalizată. Cum vi se pare să puteți avea acces la orice clinică din Europa sau din lume ? Grozav, nu ?
         Iar dacă va fi să vă faceți o asigurare medicală eu vă doresc din suflet să o folosiți doar pentru prevenție și analize medicale de rutină.

         Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Share This:

One thought on “Sănătate ! că-i mai bună decât toate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *