Ceas home-made

        Azi am fost la dentist și mi s-a făcut o mică anestezie. Adică nu știu cât de mică a fost pentru că am simțit că mi-a amorțit jumătate de cap iar când sunt într-o astfel de stare simt întotdeauna nevoia să fac ceva care să-mi îndepărteze gândurile de la disconfortul fizic. Și mi-am găsit o ocupație care să-mi pună talentul în valoare 🙂
       Aveam prin casă un ceas de perete primit în urmă cu mulți ani de la un prieten care și-a făcut materiale promoționale cu numele firmei de care se ocupa la vremea respectivă. Nu știu dacă firma mai există, dar dacă da sper să nu se supere că i-am acoperit sigla pentru că asta vrut să fac: să transform un ceas sec în ceva care se aducă un pic de culoare și căldură.
        Și m-am apucat de lucru întinzându-mi pe birou ustensilele și materialele (cele mai multe cumpărate de la Lidl).
        V-am mai spus despre relația mea de dragoste-ură cu Lidl: dragoste, pentru că găsesc mereu lucruri drăguțe și ură pentru că nu le găsesc tot timpul. Dar cred că aceasta este politica magazinului, să aducă mereu altceva, nu aceeași marfă ca să te atragă să mergi în fiecare săptămână și să descoperi cumperi noi comori. Eu sunt înnebunită după materiale pentru activități creative și am cumpărat tot felul de blocuri cu hârtie colorată, plicuri, cartoane, sfori și o mulțime de mărunțișuri. Nu numai de la Lidl ci de peste tot unde văd ceva draguț și ieftin pentru că materialele acestea sunt destul de costisitoare. Am găsit odată o bluză la un second-hand de un kitsch desăvârșit și am cumpărat-o pentru că era plină de paiete, mărgeluțe, bucățele de plastic și oglindă numai bune pentru hobby-ul meu.
        Dacă am vreun regret în ceea ce mă privește este faptul că nu știu să desenez. Nu am deloc talent, n-am nici viziune în spațiu și orice a ieșit din mâinile mele care a implicat desen a însemnat de fapt să copiez de undeva ceea ce mi-aș fi dorit să pot crea singură. De obicei caut modelul pe internet, îl salvez de desktop și efectiv pun o foaie de hârtie albă pe monitor și copiez ceea ce vreau. Acum aveam nevoie de cuvântul home scris cu litere de tipar mai grăsănele astfel încât să le pot decupa. Și am găsit exact ceea ce am căutat.
        Am copiat pe foaie și în câteva minute am avut gata literele 🙂

 

        Apoi am lipit pe partea de jos a ceasului o bucată de carton albastru, am decupat fiecare literă din hârtie cu diverse imprimeuri (la ”O” m-am chinuit cel mai mult)  și rezultatul e acesta.
        Drăguț, nu-i așa? Parcă mi-ar plăcea un fel de contur la dreptunghiul albastru dar mi-e teamă să nu-l stric. Voi ce spuneți, să-i mai adaug ceva?

Share This:

5 thoughts on “Ceas home-made

  1. Inspiranta ideea:)eu as vopsi tot ceasul.depinde ce culori mai ai prin camera ca sa se potriveasca.Apropo de lidl si ceasuri,a fost campania cu ceasuri vintage, am pus mana pe unu,dar nu l-am cumparat, totusi de atunci mi-a ramas gandul la el:))deh..femei..

    1. Și eu m-am gândit să-l vopsesc în întregime dar nu știu ce fel de vopsea mi-ar trebui pentru că ceasul e dintr-un plastic foarte subțire și poate reușesc să-l topesc 🙂

  2. hmm..nu cred ca o sa il topesti, acum se gasesc destule sortimente inclusiv pe baza de apa..poti folosi chiar un spray (pentru un accent metalic argintiu sau auriu)..sau diferiti pigmenti de la magazinele art-deco (la mine e o librarie care comercializeaza chestii pt pictura),zic sa experimentezi..eu de exemplu am pictat un vas de lemn decorativ cu vopsea in ulei in doua straturi si a iesit foarte dragut.Dar cred ca varianta cu spray e cea mai rapida:iesi pe balcon, lipesti cu scotch partile care vrei sa ramana asa, aplici un strat,il lasi la uscat si vezi ce iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *