Review loțiune de corp sub duș Nivea Q10

        Am promis că o să vă spun părerea mea despre loțiunea de corp sub duș de la Nivea și, după ce am folosit-o de câteva ori, sunt în măsură să fac un review complet. Când am auzit prima oară, în urmă cu doi ani, despre un lapte de corp care se folosește sub duș am fost mai mult decât reticentă și m-am gândit că nu am nevoie de așa ceva mai ales că avusesem o experiență destul de neplăcută cu un alt produs.
     Am crezut că este ceva similar cu uleiul pentru bebeluși de la Johnson & Johnson. Poate vă aduceți aminte reclama care promitea o piele fină nu doar pentru copii ci și pentru adulți dacă se aplică uleiul pe pielea udă… Așa am făcut dar mie nu mi s-a potrivit și nu mi-a plăcut. Îmi rămânea uleiul ăla pe piele fără să fie absorbit deloc, parcă eram o gogoașă…Și de-atunci mi-a intrat în cap că dacă pe piele există un strat de apă, acesta se comportă ca o barieră și nu lasă nicio loțiune să intre în profunzime. Așa că până de curând n-am vrut să încerc niciun fel de variantă in-shower body lotion.
       Dar, ca de obicei, m-am răzgândit chiar dacă de data asta mi-a luat ceva timp. Când am folosit loțiunea pentru prima oară nu știam exact la ce să mă aștept deși pe ambalaj sunt trecuți cei patru pași de urmat: te speli sub duș și te clătești în mod obișnuit, apoi aplici loțiunea, te clătești din nou, te usuci și gata. 
        Loțiunea are consistență destul de groasă, este mai degrabă o cremă decât un lapte, și deci nu curge ușor astfel încât să se risipească. Este de culoare albă cu mici particule aurii care dau senzația unei exfolieri ușoare. Mirosul este cel deja consacrat și foarte plăcut al brandului Nivea. Când am folosit loțiunea prima dată, simțeam un iz de mentă și nu-mi dădeam seama de unde vine. Abia mai târziu, am citit cu atenție pe ambalaj și am văzut că scrie că acele particule aurii conțin mentol. Efectul este extrem de răcoritor și mai ales vara pe caniculă cred că va fi minunat.
       Și pentru că am tot auzit de coenzima Q10 am căutat să văd ce este această miraculoasă substanță. Nu o să dau copy-paste la vreo explicație științifică, ci o să vă spun ce am înțeles eu. Este o substanță cu un rol asemănător vitaminelor dar este sintetizată în corp și este prezentă în toate celulele organismului. La nivel dermatologic, coenzima Q10 stopează procesul de îmbătrânire a pielii. Deci dacă specialiștii au constatat acest lucru eu zic să profităm de descoperire și să ne punem pe piele cosmetice care conțin Q10. 
      Pe scurt, această loțiune mi-a plăcut foarte mult și o să o folosesc în continuare. Lasă pielea hidratată fără însă a avea senzația de uleios sau lipicios, mirosul de proaspăt se păstrează aproape două ore și scutește timp mai ales atunci când suntem pe grabă. Iar dacă efectul de îmbătrânire a pielii este întârziat, cu atât mai bine, dar asta nu se poate constata decât de-a lungul timpului.
        Totuși, pentru că nu poate fi niciodată totul perfect, pentru anumite zone foarte uscate cum ar fi câlcâiele sau coatele este necesară în continuare o cremă de corp. 
          Pentru că îmi place să experimentez, am vrut să văd ce se întâmplă dacă folosesc loțiunea ca pe una obișnuită, adică pe pielea uscată. Concluzia este un big no-no! Nu intră deloc în pielea uscată, este proiectată pentru alt mod de utilizare și așa trebuie să rămână. Deci, așa cum scrie clar pe ambalaj, se folosește sub duș și apoi se clătește. Eu o recomand cu drag și cu mare sinceritate.
         

Share This:

5 thoughts on “Review loțiune de corp sub duș Nivea Q10

  1. Pentru doamne si domnisoare este buna 🙂 Eu, ca barbat, nu prea am nevoie de o piele mai moale, poate doar de un miros placut :))

    Pentru zonele uscate, pentru calcaie, eu folosesc pudra de talc si chiar am calcaiele moi acum. Nu mai sunt din alea de te scarpinai cu ele :))

  2. așa cum ți-am spus, mi-am cumpărat-o și o folosesc. mă gândesc deja la efectul ei după plajă și pentru că nu am zone puternic deshidratate, pentru mine este chiar singura pe care o folosesc acum. de o săptămână și ceva adică. 🙂
    mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *