Bloguri pe care le citesc

       Mă gândeam de ceva vreme să scriu un articol despre blogurile pe care le citesc și care mă inspiră și dintr-un motiv sau altul am tot amânat. Dar iată că am primit impulsul necesar de la Kooperativa care  s-a apucat să facă un recensământ al blogurilor favorite așa că o să mă implic și eu în această campanie. Ar trebui să aleg 5 bloggeri care scriu cel mai bine din punctul meu de vedere și care se descurcă cel mai bine cu această meserie. Nu neapărat să le acord locul 1,2,3 ci doar să nominalizez cinci dintre ei și să vă spun de ce îi recomand. Treaba asta va fi foarte grea pentru că blogurile pe care intru eu fac parte din categorii diferite care nu au nicio legătură între ele. Ar fi ca și cum aș compara hainele cu cărțile. Îmi place să-mi cumpăr și din unele, și din altele dar nu pot să pun în balanță un palton cu un dicționar. O să încerc totuși să fac propria mea clasificare. Și încă ceva. De departe, blogul meu preferat este al meu. Mi se pare normal să îți placă ceea ce scrii, altfel nu ai mai face-o.

P8222181

       Fiecare cioară își vede puiul frumos așa că nici eu nu fac excepție dar evident că nu o să-mi includ blogul în acest top 5 pentru că numai politicienii se votează ei pe ei 🙂 Cel mai mult îmi place să citesc bloguri de lifestyle, adică un fel de jurnale în sensul clasic al cuvântului. Îmi place să trag cu ochiul în casele oamenilor, să văd unde călătoresc, ce mănâncă, ce lucruri le plac, cum își giugiulesc animăluțele și copiii, ce își cumpără, ce li se întâmplă zi de zi și alte chestii de genul ăsta. Așa că le citesc cu mare plăcere  pe Prințesa urbană, pe Tomata cu scufiță, pe Kadia, pe Mmmmmmmara (nu-mi place numele pe care și l-a ales dar în rest mi-am găsit multe puncte comune cu ea), pe Alexandra Albu (albuletzi.blogspot), pe Adelina Iliescu, pe Oana Kovacs și încă multe altele.

       À propos de Oana, am o categorie de bloggeri pe care eu îi consider nervoși din naștere și care își scriu 99% din articole la nervi. Tot timpul li se întâmplă ceva care îi enervează începând de la traficul pe șosele, locurile de parcare, joburile date pe pile, vânzătoarele obraznice sau vecinii nesimțiți.  Și Oana face parte dintre aceștia dar în clasament conduce detașat Radu Cîrstea (raduc.eu) care deși nu cred că a intrat în starea zen niciodată în viața lui, scrie niște poezii extraordinar de frumoase care surprind imagini de o delicatețe rară. Cred că e născut în zodia Gemenilor altfel nu îmi explic așa o dedublare de personalitate.

       Zoso nu e nervos, el e doar arogant, iar probabil eu am în mine o oarecare doză de sado-maso altfel nu îmi explic de ce intru din când în când pe blogul lui. Nu am comentat niciodată la articolele lui (vorba vine articole, pentru că uneori scrie doar o propoziție) pentru că mi-e frică de haita lui de followeri. De la ei am învățat că PLM nu este un partid politic așa că aplic principiul tăcerea e de aur. Și nu înțeleg de ce atâta ură față de blogerițele de beauty, doar nu concurează cu ele pentru vreun loc pe podium. Deci, cu toate că nu îmi place, totuși îl citesc și cred că ar trebui să cer părerea unui psiholog ca să-mi înțeleg comportamenul. O fi ceva cu subconștientul meu?

       Sunt interesată de beauty așa că citesc și astfel de bloguri. Le admir pe fetele care scriu exclusiv despre așa ceva prin simplul fapt că nu aș putea să am atâtea idei de subiecte cum găsesc ele zi de zi. Adică da, îmi plac cremele, rujurile și parfumurile dar ele sunt o sursă inepuizabilă de a descoperi ceva nou în acest domeniu. Cînd mă interesează ceva în mod special știu cu siguranță că Adela Sirghie și Ana Maria Tătucu au scris deja despre asta.

       Deși trântesc din când în când câte o rețetă la mine pe blog, recunosc că nu citesc bloguri culinare pentru că nu mă pasionează gătitul. În schimb îmi plac blogurile de călătorii. Nu citesc zi de zi dar când mă interesează o destinație vreau să văd ce părere au fetele de la travelgirls.ro,  Georgiana de la vacantareusita.ro sau Bianca de la bialog.ro.

       Mai citesc bloguri colective deși nu am înțeles (încă) exact conceptul. Catchy.ro, dailycotcodac (care mă face să râd) sau cronicipebune care în ultima vreme m-au terminat cu status-urile găsite pe Facebook. De Times New Roman nu mai e cazul să spun, cred că orice om care are cea mai mică urmă de simț al umorului a auzit de ei. De fapt nu știu dacă acest site se poate numi blog colectiv dar merita să fie amintit aici.

       La Chinezu pe blog intru zilnic pentru a afla noutățile legate de evenimente, campanii, festivaluri, lansări și cam tot ce mișcă în țara asta. Din păcate aproape tot ce se întâmplă, se întâmplă în București. De fapt nu, m-am exprimat eu greșit. Nu e păcat că se întâmplă acolo, păcatul e că nu locuiesc eu în București dar cel puțin sunt informată. Îi mai citesc cu mare plăcere pe Mihai Vasilescu (căruia toate i se întâmplă la Mega Image) și pe Cabral (care îmi transmite că orice se poate rezolva prin râs și glume). Și pe Cristian Florea. Asta așa #casăștiți 🙂 Și tot ca să știți, citesc blogul lui Adrian Năstase. N-are nimic de-a face cu simpatiile politice și m-am tot gândit dacă să scriu asta aici pentru că o mare parte dintre voi o să-mi sară în cap. Dar mie îmi place cum scrie iar faptul că a făcut potlogării nu are nicio legătură cu blogul.

       Iar acum o să aleg doar 5 bloggeri pe care o să-i trimit în finala campionatului:

       Sunt cei cinci pe care îi citesc acum și care sunt favoriții zilei. Cel mai probabil peste câteva luni vor fi alții.

 

Share This:

8 thoughts on “Bloguri pe care le citesc

    1. Nu trebuie să faci nimic, doar să știi că sunt mulți cei care găsesc informații prețioase pe blogul tău și cărora le place mult stilul tău de a scrie.

    1. Nu-l cunosc personal și se prea poate ca în offline să fie alfel decât mi se pare mie pe blog dar părerile noastre sunt subiective și trecem totul prin filtrul experienței personale… Cum spuneam, astea au fost gândurile mele de az și mâine s-ar putea să văd totul altfel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *