Condimente ordonate

        Cui nu-i place ordinea? Mă gândesc că tuturor ne place să ne găsim întotdeauna lucrurule și să nu fim nevoiți să pierdem vremea și să ne enervăm căutând iar și iar după câte un obiect despre care suntem aproape siguri că știm unde l-am pus. Dar de cele mai multe ori asta e ușor de spus și greu de făcut. Sau mai bine să nu generalizez, poate doar în cazul meu e așa. Mi-am propus de ani de zile să-mi organizez colecția de condimente dar niciodată nu am avut timp pentru asta, am amânat și am tot amânat deși aveam totul pregătit, trebuia doar să-mi rezerv o oră-două și să mă apuc de treabă. Ei bine, în sfârșit am făcut-o și pe asta în weekendul care tocmai a trecut  și mă simt tare satisfăcută de ce a ieșit.

        Nu sunt mare maestră în ale bucătăritului și recunosc că nu-mi place să gătesc dar sunt nevoită să fac acest lucru din când în când. Aleg să gătesc cât mai simplu, fără complicații inutile și n-am visat și nici nu-mi doresc să ajung vreun mare chef, nici măcar să mă apropiu de un astfel de titlu. Nu mă interesează deloc. După părerea mea, condimentele fac diferența pentru ca o mâncare să aibă sau nu gust, asta e tot ce știu și mereu mi s-a spus că gătesc bine. Tot secretul constă în condimente așa că am mereu din toate în casă, din păcate adunate claie peste grămadă.

IMAG2229 (1)

          Nu e greu de înțeles de ce mi-am dorit să le pun în ordine  așa că mi-am făcut etichete pe care apoi le-am lipit pe recipiente de același fel.

IMAG2239

         Am folosit două tipuri de borcănele, unele de la Ikea și celelalte reciclate de la muștarul pe care îl cumpăr de la Lidl (un muștar cu miere absolut delicios dar pe care nu îl găsesc decât o dată pe an în nu-știu-ce săptămână).

IMAG2242

        Iar la final am înșirat toate borcănelele pe două polițe înguste, cumpărate tot de la Ikea. puse una în prelungirea celeilalte.

IMAG2244

       Pe lângă faptul că arată bine, ocupă foarte puțin loc și e un lucru foarte util. Am filmat toată derularea micului meu proiect și, fără niciun pic de modestie, sunt foarte încântată de ce mi-a ieșit. Dacă vreți să vedeți cum a decurs toată operațiunea, dați un click mai jos 🙂

Share This:

10 thoughts on “Condimente ordonate

  1. M-ai facut sa-mi para rau ca ieri am aruncat un morman de borcane :). Buna ideea, merg sa-mi cumpar borcane, asa-mi trebuie 🙂

  2. O idee super buna cu aceste polite, sper sa gasesc ceva asemanator si in orasul meu.
    Borcanele si eu le pastrez, cele mai mici sunt perfecte pentru conservele de iarna precum zacusca dar si preparate pe care trebuie sa le consumi in foarte scurt timp precum pateul, vegetal sau nu. Imi voi face si eu, doar sper sa-mi aduc aminte la timpul potrivit.

  3. Foarte tare polita ta, imi place la nebunie!!! Si tutorialul. Ai facut o treaba exce;enta, iar borcanele arata nemaipomenit! Ma bate gandul sa incerc si eu, pentru ca am un cosulet simlar, numai ca pentru gustul meu as cauta niste borcanele un pic mai mici. Oricum, foarte foarte tare toata treaba, felicitari!!

  4. uite ca gandurile se intalnesc la inceputul asta de toamna. zilele trecute am cumparat si eu o multime de pliculete de condimente si am constatat ca nu imi place deloc cum le pot folosi, cum se imprastie prin dulap. asa ca exact la borcanele mici m am gandit, i am spus si sotului. acum mai ramane sa gasesc si borcanele prin oras pe undeva. faina si ideea cu rafturile , arata ca intr o bucatarie profi :). acum vei gati mai cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *