Secretul frumuseții româncelor

       Anul acesta am sărit peste 8 Martie, vreau să spun că n-am sărbătorit în niciun fel, am fost singură fără însă a simți nevoia de a fi cu cineva și faptul că nimeni nu m-a întrebat nimic, că m-am putut strecura printre colegi fără să fiu băgată în seamă, mi-a dat un sentiment de liniște și împăcare care a mai aplanat tristețea care mă macină de când a murit mama.

       Mama a fost profesoară și, deși se pensionase de ani mulți, toată ziua m-au năpădit amintirile  zilelor de 8 Martie în care se întorcea de la școală cu brațele pline de flori. Umplea casa de garoafe, flori la mare modă în anii 70-80, zambile parfumate, frezii multicolore prinse împreună cu crenguțe verzi de ferigă și buchețele delicate de ghiocei înfășurați într-o frunză rotundă de iederă. Soră-mea și cu mine ne repezeam să citim felicitările și să o găsim pe cea mai frumoasă dintre ele, întotdeauna cea mai colorată și care avea cel mai mult sclipici. Nu credeam și nici nu mă gândeam atunci că timpurile acelea se vor sfârși vreodată.

       S-au revărsat însă alte timpuri peste noi și cum nu putem să oprim marea trecere, ne este dat în continuare să ieșim pe stradă și să mergem înainte, nu fără griji ca-n zilele de odinioară, dar totuși înainte. Eram în autobuz, doar eu cu gândurile mele, și mă duceam spre casă când liniștea mi-a fost întrerupte de niște hohote de râs ce veneau din spate. Era un grup de femei nu foarte tinere care însă radiau de bucurie și voie bună râzând cu ochi strălucitori și gura până la urechi. Am zâmbit și eu la bucuria lor și m-am uitat mai atentă la figurile celor din autobuz, majoritatea femei. După brațele pline de flori se întorceau, cel mai probabil, de la tradiționalele petreceri de 8 Martie. Toate aveau același surâs pe față chiar dacă erau fete abia ieșite din copilărie sau doamne cu părul alb trecute bine de a doua tinerețe și toate mi s-au părut frumoase.

       Unele, având fruntea, obrajii și gâtul acoperite de piele albă și fragedă ca în ceasul cel mai luminos al tinereții, se alintau delicat cu mișcări moi de felină iar altele, cu obraji proaspeți de țărăncuțe ca-n tablourile lui Grigorescu, își scuturau bucuria fără să le pese că sunt privite. Unele aveau ochi rotunzi ca mărgelele, altele își împreunau genele ascunzând priviri ce aminteau de îndepărtatul orient. Unele erau slabe ca greierii de iarnă, cu mâini înguste și degete prelungi, altele aveau rotunjimi de care nu se sfiau, purtându-le cu mândrie la vedere. Erau atât de diferite dar toate strălucind cu bucuria sinceră ieșind prin toți porii ființei lor.

       Mă uitam contemplativ la tot acest tablou inedit și mi-am dat seama că ceea ce se spune despre românce, că sunt frumoase, nu sunt doar vorbe în vânt. Secretul frumuseții lor? Eu cred că e bucuria de a trăi. Să știi să te bucuri de o zi senină, să fii mulțumit de ceea ce ai, să apreciezi o floare primită în dar, să râzi când apare soarele după ploaie, să ai speranțe și visuri în care să crezi, să iubești primăvara și lucrurile simple e la îndemâna oricui, trebuie doar să-ți dorești să vezi partea pozitivă a vieții. Se spune că frumusețea vine din interior și chiar așa este. Frumusețea iese la iveală din adâncurile sufletului și se instalează acolo unde găsește un loc prielnic, pe fețele celor care nu-și risipesc zilele în așteptarea himerelor.

       Iar în afară de asta româncele mai au un as ascuns în mânecă – Farmec, brand românesc de mare tradiție este deja înscris în ADN-ul lor. Am ajuns la a treia generație de femei care se bazează cu mare încredere pe longeviva gamă Gerovital Plant și cu toate că ele știu că frumusețea înseamnă în primul rând un suflet frumos, o mână de ajutor nu strică niciodată 🙂 O cremă hidratantă folosită atunci când trebuie,  poate face minuni atât pe o piele de 25 de ani cât și pe una de 45, protejând-o de stresul factorilor de mediu și prevenind deshidratarea, iritarea, apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii.

       Dar Farmec are o reputație atât de bună încât cuvintele mi se par de prisos, ceea ce de fapt voiam să vă spun este doar faptul că a apărut o nouă gamă, Gerovital Plant 2016, în care ingredientul de bază este uleiul organic din floare de mac. Românce frumoase, să pornim deci la shopping 🙂farmec

        Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Share This:

9 thoughts on “Secretul frumuseții româncelor

  1. 🙂
    Da…florile primite de 8 Martie de către profesoare sau învățătoare… mii de flori… Atunci era o senzație plăcută, umbrită acum de concepții, prejudecăți și evoluția (?!) lucrurilor.
    Cât despre frumusețea femeilor…ea vine din lucruri mărunte. Asta ar trebui să îneleagă fiecare.
    Succes! 🙂

  2. Nu am sărbătorit nici eu în vreun fel special. Și nu țin minte să fi făcut-o în vreun fel și altă dată. Poate că m-am îmbrăcat mai frumos în ziua aia, da’ nimic mai mult. 🙂

  3. Mai ca am uitat cum e de 8 martie. E singura zi in care tre’ sa atrag atentia ca am de primit flori :D, ca scandinavii nu au obiceiul asta. La ei 8 martie e ziua de lupta a femeii, cum s-ar zice, e mentionata, dar nu sarbatorita cu flori,etc..

  4. Big like pentru produsele ”Farmec” . Calitate foarte buna la preturi foarte mici. Eu personal am facut comparatie intre Farmec si alte produse mai scumpe si Farmec intodeauna castiga. Probabil folosesc substante mai putin ”chimice” decat alte branduri. App : Felicitari pentru blog. Faci o treaba buna. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *