Nu tot ce se bagă în priză ne înfrumusețează viața

        Sunt bleagă ca o legumă fiartă pentru că nu prea am dormit astă noapte. M-am trezit pe la două fără ceva să merg la baie și am constatat că nu avem curent. M-am enervat instantaneu pentru că mai nou chestia asta se întâmplă foarte frecvent și mi-a sărit somnul de parcă intrasem în stare de alertă. De fapt suntem în stare de alertă la nivel național dar acum intrasem în alertă și pe plan personal. Am sunat la deranjamente – chiar eram curioasă să văd dacă au serviciu și noaptea și, da, spre suprinderea mea, mi-a răspuns un operator care știa deja de defecțiune și mi-a spus că situația se va remedia în aproximativ jumătate de oră. Data trecută, care fusese cu o săptămână înainte, am stat cu pană de curent mai mult de patru ore. Pe întuneric, cu frigiderul pe jumătate dezghețat, în frig (pentru că nici centrala termică nu funcționează dacă nu este curent) și cu nervii la pământ. Se pare că este vorba despre nu-știu-ce transformator de înaltă tensiune care tot pică și câteva străzi din zonă rămânem fără curent din ce în ce mai des. Nu mă pricep deloc dar cred că și dacă îmi transfer abonamentul la altă rețea de distribuție, tot prin transformatorul ăla va veni curentul că doar n-o veni wireless 🙂 Deci nu e o soluție. Așa de tare mi-a crescut nivelul de adrenalină că nu am mai putut adormi până nu am văzut că pot aprinde din nou becurile din casă. Iar asta s-a întâmplat nu după juma’ de oră ci după aproape două ore. Somnul meu s-a dus deci pe apa sâmbetei.

        Bineînțeles că dimineață m-am văietat la serviciu, că doar cui era să mă plâng? și din una în alta, un coleg căruia i-am povestit toată tărășenia, mi-a spus că el are o altă mare problemă și anume variațiile de tensiune care i-au distrus aparatele electrice. Cu treaba asta eu nu m-am mai confruntat demult (să bat în lemn) așa că nu aș avea nevoie de un stabilizator de tensiune așa cum și-a luat el și despre care ne povestea foarte încântat. Am avut și eu această problemă în urmă cu ceva ani și atunci, din fericire, nu mi s-a ars decât ventilatorul din baie. Dar de atunci nici nu l-am mai înlocuit, slavă cerului că am scăpat de el într-un mod elegant.

        Dacă era ceva să mă enerveze la maxim, acesta era zgomotul produs de ventilatorul care se pornea când aprindeam lumina la baie. Îmi provoca de fiecare dată o stare de agitație și parcă nu reușeam nicicum să mă relaxez într-o cadă fierbinte, cu spumă multă și miros de flori de câmp, deci toate elementele necesare unei seri plăcute după o zi de alergătură. Dar ce spun eu de băi când de fapt îl auzeam chiar și sub duș când robinetul era deschis la maxim. L-am văzut în multe case, îi înțeleg rostul, dar zgomotul pe care îl face (deși acum se găsesc variante mai silențioase) mă scoate din minți. Poate sunt eu mai sâcâită dar când intru la baie vreau să fie liniște deplină.

        Și în afară de asta, mă mai enervează televizoarele și sistemele audio-video pentru care trebuie să folosești două telecomenzi ca să le deschizi, să treci prin nu știu câte meniuri, să selectezi opțiuni și să parcurgi o întreagă cursă cu obstacole ca să ajungi la programul dorit. Unde, Doamne, sunt telecomenzile de altă dată?  când apăsai un singur buton și te regăseai de unde plecaseși cu o zi înainte. În rest nu cred că mă mai enervează ceva de băgat în priză, poate doar bormașina vecinului de la doi care își renoveaza casa la fiecare șase luni 🙂 La voi cum stă treaba? totul lin și frumos cu tehnologia?

 

Share This:

5 thoughts on “Nu tot ce se bagă în priză ne înfrumusețează viața

  1. Mi-a trebuit multa munca de lamurire pana am acceptat montarea ventilatoarelor in ambele bai,le inteleg utilitatea dar ma enerveaza si pe mine zgomotul in special noaptea.Am si eu tot felul de beculete care se aprind cand trec prin dreptul lor noaptea dar le prefer in locul bufniturilor impiedicatului meu.Ma enervez cand suntem avertizati ca se ia apa 10 ore ziua urmatoare si fac provizii in toate vasele,imi anunt toate prietenele ca apoi sa vad ca am apa si o presiune buna toata ziua.Am patit si eu o istorie urata cu cei de la electrica care m-au deconectat de la curent din gresala in loc sa-mi deconecteze vecina rauplatnica si nici macar scuze nu am primit pt ca am aruncat toate alimentele din frigider. Ca la noi la nimeni.

  2. Din ce inteleg zgomotul de la voi e ca la băile de la hotel. Noi avem ceva la care ii spune ventilatie mecanica asistată si care nu face deloc gălăgie. Dar, căutând eu acum date despre el, vad ca poate sa fie simplu sau dublu flux si ma intreb de care e al nostru, ca cica alea simplu flux nu-s asa bune. Mie mi se pare bun, sper ca e dublu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *