Faceți cadouri de Valentine’s Day?

        Mai avem câteva zile și urmează Valentine’s Day, în sfârșit o sărbătoare care nu are restricții legate de pandemie în sensul că nu e o zi care să implice adunări mari de oameni. Vor fi doar doi câte doi, deci risc minim de răspândire a virusului. Fac și eu haz de necaz că prea s-au acumulat multe în ultimul an. Dar glumă sau ne-glumă, voi faceți parte din categoria celor care fac cadouri de Ziua Îndrăgostiților? Pentru că eu, da. De fapt orice eveniment mi se pare un prilej potrivit de a face mici bucurii celor dragi și asta nu ține neapărat de îndrăgosteală.

        Dar, de exemplu,  e drăguț să mă întâlnesc cu sora mea și să îi dau o cutie de bomboane sau o sticlă de lichior fin. Sau, mai bine, un parfum că ăsta nu se depune pe șolduri 🙂 Am văzut o mulțime de idei de cadouri de Valentine’s day pentru ea așa că nu mi-e greu să aleg și oricum, sunt adepta principiului că cele mai reușite cadouri sunt cele consumabile. Nu plușuri, nu jucării, nu bibelouri sau magneți de frigider care vor ajunge sa zacă pe fundul unui sertar ci lucruri pe care să le consumi și care să nu îți umple spațiile de depozitare. Desigur poate să fie și altceva în afară de parfum (deși acestea sunt, de departe, preferatele mele). Un ruj, un blush sau poate ceva mai practic care poate părea banal dar care prinde oricui cum ar fi un șampon sau ceva pentru îngrijirea tenului. Eu cu sora mea ne facem adesea cadouri, cu sau fără motiv și desigur mărunțișuri, și cred că acesta este mereu un motiv de bucurie iar cum această sărbătoarea celebrează iubirea, cu atât mai bine. Iar dacă stau să mă gândesc bine, ar putea fi vorba chiar și de iubirea de sine, deci… să vedem ce am pe wishlist 🙂

        Cadouri de Valentine’s day pentru el nu înseamnă doar pentru alesul inimii sau cel puțin eu așa văd problema. Și nu că ar fi o ”problemă” ci mai degrabă un aspect. De ce să nu-i fac o bucurie tatălui meu atunci când mă duc să-l văd? Sau lui Vlad un cadou neașteptat? Darurile imprevizibile primite atunci când te aștepți cel mai puțin sunt cele mai plăcute și spun asta din propria experiență aflându-mă de ambele părți ale baricadei adică și atunci când am primit dar și atunci când am dăruit. Nu o să uit niciodată una dintre cele mai frumoase surprize, un cadou pentru care mulți ar ridica din sprâncene dar care pe vremea comunismului era aur curat, un deodorant spray Rexona. L-am primit, în liceu fiind, de la prietenul meu din acea vreme, un coleg de clasă, și m-a lăsat mută de uimire dar și de bucurie în același timp. Când l-am întrebat cu ce ocazie, a ezitat câteva secunde după care a răspuns… cu ocazia zilei lui Fodor :))))) Acesta era un alt coleg, era într-adevăr ziua lui dar nu avea nici cea mai mică legătură. Era deci un cadou făcut fără un motiv anume și deși de atunci au trecut zeci de ani încă îmi vine să zâmbesc.

        Revenind la sărbătoarea iubirii, voi faceți cadouri cu această ocazie?

Share This:

3 thoughts on “Faceți cadouri de Valentine’s Day?

 1. Nu simt ziua de Valentine’s Day aproape de suflet.
  Nu din cauza ca e de import, ci din cateva motive: pentru modul ei de manifestare care este ostentativ (multe inimioare rosii si roz peste tot) si care poate face rau celor care in acel moment nu sunt intr-o relatie sau care sufera din dragoste si care simt atunci o presiune de a fi “incompleti”; pentru ca se sarbatoreste dragostea intr-un mod superficial, cu seri romantice si lenjerii sexy, casatorii de proba, distractie, spectacole.
  Iubirea e discreta si mai mult de atat.
  Sa daruiesc fara sa fie vreo ocazie speciala, da, cu bucurie!

 2. Cand eram tanara :), acum cativa ani (ca sa nu zic douazeci ca suna prea trist), eram foarte entuziasmata si imi placea sa daruiesc chestii din astea siropoase, ba intr-un an am primit chiar un urs maaaare de plus cu o inima in labute, ceva superb. Eram influentata de serialele americane semi-nou aparute, mi se parea ceva simpatic.
  Acum am devenit mai cinica si mai plictisita, dar chiar si asa imi fac singura cadou flori de Valentine´s day, intr-o incercare de a face pace cu mine, pentru ca nu ma prea iubesc.
  Pentru situatiile in care persoanele singure sunt foarte afectate de aceasta sarbatoare cum zice Mariam mai sus, s-au inventat multe alte pretexte de a serba, precum galentine´s, in care ne serbam prietenii si cred ca putem sa alegem si alte motive, cum spui in articol. Adica mie imi place sa serbez chestii, mai ales acum cand motivele de sarbatoare nu sunt tocmai multe.

 3. Da, facem parte din cei care ne facem bucurii cu orice ocazie de sarbatorit, asa ca si de Ziua indragostitilor, care este mai noua in peisaj.
  Buchetul de flori primit de la sotul meu ra va ramane pentru totdeauna in sufletul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *