Cele mai bune parfumuri de primăvară

        De fapt nimeni nu poate să spună care este cel mai bun parfum pentru că nu există așa ceva. Eventual poate să spună care îi place cel mai mult deși mie și acest lucru îmi vine foarte greu pentru că îmi plac mult prea multe parfumuri și depinde de context, de starea de spirit și de unde merg în ziua respectivă când aleg ce să port. Deși asta cu mersul nu prea mai e valabilă în ultimul timp. Criteriile după care oamenii își aleg parfumurile plasându-le în diverse topuri sunt foarte diferite și uneori total irelevante pentru alții.

        Unii se întreabă care este cel mai bine vândut parfum din lume sau care este cel mai persistent? sau care este parfumul preferat de Jennifer Lopez/ Kate Middleton/ Ariana Grande sau o altă vedetă iubită. Unele femei caută pe google Ce parfum îi înnebunește pe bărbați? sau Pentru ce parfum se primesc cele mai multe complimente? Eu știu sigur că la bărbați îmi place să simt orice parfum de lavandă și de aceea pentru soțul meu eu aleg parfumurile iar cu asta revin la întrebarea pe care mi-o pun de o grămadă de vreme: pentru cine ne parfumăm? pentru noi înșine sau pentru cei din jur? Înclin să cred că balanța înclină spre a doua variantă și atunci parfumul lui ar trebui să îi placă ei și invers.

        În ceea ce mă privește știu sigur că (aproape) tot ce are parfum floral este pe placul soțului meu  dar marea descoperire a anului a fost Lacoste Pour Femme, o explozie de frezii care nu are cum să nu te uimească. Desigur, ca orice parfum, are note de vârf, de mijloc și de bază dar de obicei eu rețin o singură notă dominantă pe care o percep și la care îmi stă gândul atunci când rememorez un parfum iar la acesta frezia este de departe ceea ce simt și cu care rămân. Și, în plus, prețul nu este astronomic, ba din contră.

        Dacă însă ar fi să aleg doar după plăcerea mea între un parfum floral și unul citric, cu siguranță aș înclina către un parfum cu miros de portocale.  Eau de Rochas nu este cel mai persistent parfum din lume (de fapt nici nu e de mirare pentru că este o apă de toaletă)  dar  este tot ceea ce ți-ai putea dori de la un parfum de primăvară-vară: răcoros, proaspăt, vesel, dulce-acrișor, energizant și foarte natural. Este genul de parfum care nu are nimic sintetic ceea ce este destul de greu de găsit. Pur și simplu îl ador, poate și prin amintirile frumoase pe care mi le evocă fiind parfumul pe care l-am purtat vara trecută la Constanța în prima ieșire după încetarea stării de urgență.

        Ce mă tentează acum în prag de primăvară este Ô de Lancôme, tot un citric însă cu note amărui care face furori încă din 1969, anul în care a apărut. Voi ce aveți pe lista cu dorințe? sau ce recomandări aveți pentru mine?

Share This:

3 thoughts on “Cele mai bune parfumuri de primăvară

  1. Preferatele mele pentru primăvară sunt Weekend de la Burbarry, un floral fructat foarte proaspăt și persistent și Pleassurs de la Estee Lauder de asemenea un floral citric. Ambele iti schimbă total starea de spirit dacă ai o zi mai proastă și te lași învăluită în miresmele lor.

  2. Am redescoperit de ceva timp Pret-a Porter -ul de la Coty, un parfum care imi aminteste de mama; personal, il vad potrivit pt toate anotimpurile, fiind un proaspat-temperat; mai mult decat accesibil ca pret, are o persistenta care continua sa ma uimeasca. Unul mai elegant, dintr-o clasa de buget superioara (dar accesibil vs alte parfumuri de la alte case de moda), este Yellow Diamond de la Versace- este un floral lemnos destul de proaspat, dar uneori simt o tenta usor amaruie; foarte persistent si el si potrivit cam in toate anotimpurile, poate mai putin intr-o vara torida. Alte trei parfumuri pe care le-as mentiona sunt de la Avon, sunt usor de purtat, ieftine si destul de persistente: Perceive, Eve Elegance *(primele 2 au para in compozitie), Eve Truth. Inchei prin a mentiona si Green Tea de la Elizabeth Arden, foarte proaspat, dar cu persistenta mult redusa vs cele de mai sus, potrivit pentru zilele calde si insorite, desi recunosc ca mi-a placut atat de tare ca l-am terminat intr-o iarna cu nameti :))

  3. Dintre cele proaspete mi-am amintit de un parfum care tare mi-a placut , dar nu-l mai gasesc . Este vorba de Green Tea de la L’occitane .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *