Kit de beauty pentru vacanță

         Cea mai mare problemă când vine vorba de făcutul bagajelor este problema cosmeticelor. Pentru că și dacă plec pentru două zile, și dacă plec pentru trei săptămâni, tot cam aceleași lucruri trebuie să le iau cu mine. Iar cosmeticele, pe lângă că sunt foarte voluminoase, sunt și foarte grele. În ultimul timp am început să cumpăr variantele travel-size ale acestora sau să îmi pun în diverse cutiuțe mai mici câte un pic de cremă, șampon sau loțiuni astfel încât să nu mai car după mine tone de bagaje. Anul acesta am dus cu mine toate mostrele de creme pe care le-am primit în ultimele luni de la diverse reviste sau magazine și pe care nu am apucat să le încerc. A fost o idee foarte bună și o să procedez la fel și data viitoare. În loc să car sticle întregi de șampon sau loțiuni de corp am luat mostre mici, puse în pliculețe.
         Dacă ar fi să fac un top al primelor 5 produse cele mai utile și fără de care nu aș putea concepe o vacanță, acestea ar fi (într-o ordine aleatoare): un BB cream, un deodorant, o apă micelară, un balsam de buze și bineînțeles un parfum. Fără adierea unui parfum (altul pentru fiecare loc prin care am fost) amintirea vacanței nu ar fi completă. Desigur că aici nu am inclus produsele de igienă care sunt pe o listă separată.

          Nu toată lumea știe și cred că ar trebui să explic în câteva cuvinte ce este un BB cream și ce este o apă micelară. Eu am aflat despre acestea de pe blogurile de beauty pe care le citesc iar unul care îmi place în mod deosebit este blogul Adelei Sirghie  , o fată de nota 10.

         Revenind la oile noastre, denumirea de BB cream vine de la blemish balm (balsam sau alifie contra petelor). Este o cremă de tipul ”3 în 1” sau chiar ”5 în 1”, adică ser, cremă hidratantă, bază de machiaj, fond de ten și cremă de protecție solară. A fost un produs de mare succes pe piețele asiatice (unde tenul de porțelan reprezintă cel mai important standard de frumusețe) începând de la mijlocul anilor 80. Pe piețele occidentale a apărut în 2012 și de atunci orice firmă de cosmetice care se respectă a lansat propria variantă.
         Mie îmi place BB cream de la Nivea și îl folosesc zilnic. Este singurul produs de machiaj pe care l-am folosit în cele 7 zile cât am stat în Grecia. Este varianta soft a fondului de ten, nu are putere mare de acoperire, nu dă impresia de mască pe față  dar totuși acoperă micile imperfecțiuni și uniformizează tenul. Practic este o cremă care o aplici dimineața pe față, la fel cum ai da cu orice altă cremă hidratantă. Mirosul este specific mărcii Nivea, miros pe care îl recunoaște oricine: miroase a curat, a proaspăt și a bunăstare.
         Apă micelară ? poate vă întrebați ce naiba mai e și asta, așa cum mi-am pus și eu aceeași întrebare acum un an și ceva când am auzit prima dată denumirea. Este o soluție demachiantă care arată exact ca apa și conține particule micele.  Aceste particule micele sunt… mici. Atât de mici că nu se văd cu ochiul liber. Dacă vreți să știți mai multe despre ele puteți citi aici . Eu am citit dar nu am înțeles mai nimic, este ceva cu denumiri chimice sofisticate. Știu doar că loțiunea (apa) micelară îmi face foarte bine  înlăturând perfect orice urmă de machiaj sau murdărie de pe față. Se îmbibă o dischetă demachiantă cu câțiva stropi de loțiune și se șterge fața. Nu irită nici cel mai sensibil ten, este ușoară ca o apă (că de fapt aia și este), nu usucă pielea și, foarte important, poți să stai întinsă în pat în timp ce te demachiezi dacă simți că lenea te împiedică să stai în picioare în fața chiuvetei din baie. Vara asta am folosit zilnic apa micelară de la Nivea, uneori chiar de mai multe ori pe zi. E așa de ușor să îți ștergi fața cu două-trei mișcări și apoi să ai senzația de proaspăt spălat și curat chiar și pe cea mai mare caniculă!
         Așa arată apa micelară iar  toate produsele de îngrijire a tenului de la Nivea le găsiți aici :

          Apa micelară și BB cream-ul sunt două invenții minunate fără de care nu mai pot trăi. Poate exagerez un pic dar chiar îmi plac foarte mult.
         Pentru că vorbeam despre 5 produse, celelalte două esențiale sunt deodorantul, tot de la Nivea și care este de eficiență maximă și vă spun asta cu mâna pe inimă și balsamul de buze. Tot așa, le-am purtat cu mine peste tot, chiar și pe plajă. Sau mai ales pe plajă. Nu suport buzele uscate și arse de soare dar nici rujul nu mi se pare o alegere potrivită mai ales când intri în apă…
         And last but not the least… parfumul. Nici fără parfum nu pot trăi. Bine, dacă ar veni foametea peste noi, aș putea… dar sper să nu fiu pusă într-o astfel de ipostază cumplită vreodată. Vara asta am folosit Aqua Allegoria Mandarine Basilic de la Guerlain. Miroase a citrice sau poate a coajă de portocală ușor amăruie și nu am întâlnit nici o persoană căreia să nu îi placă. De câte ori îl port primesc complimente. Mirosul acestui parfum o să-l asociez de acum înainte cu insula Corfu și cu chiparoșii de acolo.
         Abia aștept să-mi fac din nou bagajele pentru o nouă vacanță ! dar ce mult mai este până atunci…

Share This:

2 thoughts on “Kit de beauty pentru vacanță

  1. ce bine ma regasesc in povestea asta ,,,parca citeam despre mine ,,nu degeaba se zice ca "cine se aseamana se aduna",,acum visez sa-mi fac si eu bagajul ptr o vacanta in Grecia 🙂 Codruta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *