Cum să câștigi la Loto

         De ”Iepuraș” adică, în a doua zi de Paște care anul acesta va fi pe 13 aprilie, Guvernul ne-a pregătit o surpriză și cred că toți ați auzit de Loteria bonurilor fiscale. Mare găselniță în a înlătura evaziunea fiscală, ce să spun… cred că așa de tare s-au speriat deja chinezii evazioniști din Dragonul Roșu că nici nu mai dorm noaptea. E vorba de a-i ține în frâu pe micii comercianți, cei care vând unui client mărfuri de valori relativ mici, sub 1000 de lei pentru că cei care se ocupă de cantități vagonabile își vor vedea în continuare de treabă. Nu se încurcă ei cu bonuri fiscale. Dar nu știu de ce m-am apucat de cârcotit pentru că de fapt vreau să vorbim despre partea bună a lucrurilor.
          Dacă nouă, muritorilor de rând, ni se oferă șansa de a participa gratuit la o loterie, de ce să nu o facem? Eu la Loto pot să număr pe degetele de la o mână de câte ori am jucat pentru că probabilitatea de a câștiga fiind atât de mică, nu m-am îndurat niciodată să dau banii pe bilet. Acum, tot ce trebuie să fac este să păstrez bonurile de casă atunci când îmi fac cumpărăturile. Și deja am ratat vreo trei șanse pentru că am uitat și le-am aruncat. De azi însă, le țin în fața ochilor ca să îmi amintesc tot timpul ce am de făcut. 
         De făcut… adică să le prind sub un magnet de frigider și să nu le mai arunc în coșul de gunoi. Deja am două bonuri, unul de 2 lei și unul de 11 lei. Nu contează că scrie 11,53 , la extragerea bonului câștigător nu se ține seama de zecimale pentru că loteria constă în extragerea aleatorie de numere, astfel:
  • un număr cuprins în intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. 
  • un al doilea număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz.
         Deci dacă din urnă va ieși numărul 11, câștigători vor fi toți posesorii de bonuri fiscale cu valori cuprinse între 11,00 și 11,99 lei cu condiția să poată dovedi acest lucru (adică să fie în posesia bonului) și încă o condiție: să fie din data extrasă.
       Se fac două extrageri: în primul rând valoarea bonului iar apoi ziua bonului. Dacă dă norocul peste mine și iese numărul 11 iar ziua iese 5, am câștigat. 
         Cât ? asta nu se știe încă, premiul pus în joc este de 1 milion de lei adică vreo 220.000 de euro dar depinde câte persoane revendică premiul. Dacă în data de 5 februarie în România s-au dat 832 de bonuri fiscale cu valori între 11,00 și 11,99 lei dar numai 480 de oameni le-au păstrat, înseamnă că cei 480 sunt potențiali câștigători. Adică au câștigat fiecare câte 2083 de lei. Dar dacă presupunem că doar eu am păstrat bonul, voi primi un milion întreg. Waw !!
         Următorul pas este să merg cu bonul la orice unitate ANAF (adică  Administrația Financiară) și, după ce o să fiu plimbată conform tradiției pe la 3 ghișee, o să le flutur pe sub nas funcționarelor de acolo bonul meu câștigător. Glumesc, desigur, pentru că o să fiu prea bucuroasă ca să îmi mai pese că stau la coadă o oră.
         Ce mai vreau să știți: 
         Nu contează dacă ai plătit cash, cu cardul sau cu bonuri de masă.
         Revendicarea premiilor trebuie făcută în maxim 30 de zile dar sunt sigură că de data asta nimeni nu o să se lase chiar pe ultima zi 🙂
        La loterie participă bonurile cu valori între 1 leu și 999,99 lei. Deci bonul pentru o chiflă de 50 de bani sau pentru un televizor de 1200 de lei, nu intră. 
        Dacă nu va exista nici un câștigător, milionul se va reporta pentru următoarea loterie care va fi în luna august. Și cică din august încolo, se va organiza lunar, deci o să ne umplem de hârtii 🙂
        În consecință vă doresc spor la cumpărături și nu uitați să păstrați bonurile iar dacă veți câștiga, dați un semn aici pe blog.

Share This:

6 thoughts on “Cum să câștigi la Loto

  1. Ai facut lumina si in mintea mea legat de loteria asta:))O intrebare am, unde se anunta castigatorii?Tv?
    Ps. Si mie-mi plac croissantele cu unt:))

    1. Extragerea este publică și presupun că mass-media va fi prezentă și va anunța în direct rezultatele extragerii.
      Până atunci noi trebuie să cumpărăm cât mai des 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *