Stadiul rezoluțiilor pe 2015

        Zice că nu e bine ca atunci când îți propui un anumit termen pentru a duce la îndeplinire un obiectiv, să lași totul pe ultima sută de metri. Din când în când trebuie să verifici stadiul proiectului, să vezi dacă avansează sau dacă măcar s-a urnit din loc. Exact ca și când ai un copil de care trebuie să te îngrijești să învețe pentru teză. Degeaba îi spui la începutul trimestrului ce are de făcut și apoi nu te mai interesează nimic. Supărarea și nervii de cu o zi înainte de teză când îl verifici și constați cu stupoare că habar n-are de materie sunt, în acest caz, absolut previzibile.
       Aceasta fiind teoria, mi-am zis să trec la practică și să văd în ce stadiu sunt rezoluțiile mele pentru 2015. Rezultatul este cam dezamăgitor dar, fiindcă au trecut abia trei luni din acest an, cred că am timp să recuperez.
        Iată așadar cele 10 lucruri pe care mi le-am propus: 
 • Să învăț noțiunile de bază ale limbajului HTML – nimic, nada, niente. Drept să spun, deși era prima pe listă, am uitat complet de această ambiție dar nu am renunțat la idee. Încă mai sper să mă apuc de lucru.
 • Să folosesc aplicația Photoshop – nu știu ce a fost în capul meu când m-am gândit la acest plan măreț în primul rând pentru că nu am nevoie de o aplicație atât de performantă, iar în al doilea rând prețul pleacă de la 12 euro și ajunge la 37 de euro pe lună așa că nu se pune problema. Paint-ul din office îmi este suficient să retușez sau să modific pozele. Deci am tăiat photoshopul de pe listă și  recurg la această variantă de rezervă unde chiar am făcut câțiva pași mici.
 • Să-mi salvez informațiile de pe calculator pe surse externe o dată pe lună. Cu capul plecat recunosc că nu am făcut acest lucru niciodată în cele 3 luni care au trecut.
 • Să încep să vând lucrurile pe care nu le mai folosesc pe okazii.ro. Pas. Nici pe okazii, nici pe tocmai.ro, nici pe olx… Dar măcar am mai donat o parte din haine deși în dulapuri nu se observă.
 • Să îmi fac o pușculiță în care să adun bani. Yes! aici am punctat. În fosta cutie de ceai Lipton, lipită cu scotch ca să nu atentez la conținut, am pus destul de des câte 10 lei iar o dată, într-un acces de grandomanie, am băgat chiar o hârtie de 50 de lei. Deci ceva, ceva tot se strânge.

                                              

 • Să beau 1.5 litri de apă pe zi. Asta nu mi s-a părut prea greu. Am băut mult ceai de fructe, bineînțeles fără zahăr.
 • Să mănânc cel puțin un fruct sau o legumă crudă în fiecare zi. Și asta pot să trec pe lista de realizări. Se pune și ceapa roșie la socoteală, nu?
 • Să renunț la telefonul mobil în timp ce mănânc. Niet! nu am renunțat și m-am răzgândit total în privința acestui punct. Dacă-mi face plăcere, de ce nu? Chiar nu mă mai interesează ce spun cercetătorii englezi, americani sau de orice altă nație în legătură cu acest subiect.
 • O dată pe săptămână să telefonez unei persoane dragi cu care, din cauza distanței sau a timpului, nu am ținut prea strâns legătura. Am făcut acest lucru și chiar mai des decât o dată pe săptămână și vreau să vă spun că e foarte reconfortant. Îmi face plăcere atât mie cât și persoanei pe care o sun, deci e o bucurie împărtășită și un obicei minunat.
 • Să fac 10000 de pași pe zi. Aici nu știu ce să spun, nu cred că media mi-a ieșit la 10000. Mă tem că e mai puțin dar cum afară s-a încălzit cred că voi recupera curând.
     Voi cum stați, mai țineți minte ce v-ați propus la sfârșitul anului trecut? V-ați lăsat de fumat? 🙂
foto izismile.com

Share This:

12 thoughts on “Stadiul rezoluțiilor pe 2015

 1. Daaaa, am trecut de la 40 la 80 bucati/zi. 🙂
  Eu mi-am dedicat anul 2015. Si prost am facut. Am calcat strâmb din prima saptamâna si apoi tot aiurea mi-a mers.
  Chiar ma gândeam sa trag si eu linie la primul trimestru al anului.

 2. Si eu imi doresc sa invat HTML, dar nu am avut curaj sa o trec pe lista. ca trebuia, moarta coapta, sa o aduca la idneplinire. Si inca numi-am gasit avantul ala. Super ideea cu pusculita, cat depre telefonul in timo ce mananci…la asta m-am distrat. Cum mi-ar spune mie cineva sa nu mai fumez la calculator. Da' de ce sa nu o fac daca imi place?????

 3. la html numarati-ma si pe mine.
  am o lista de 90 de carti care mai trebuie citite pentru a atinge 100, sper si sper ca o sa pot pana in decembrie.
  vreau sa-l duc pe fii-miu la mare si de ce sa nu spun vreau sa ma duc si pe mine la mare, pentru asta pun ban pe ban.
  vreau sa ii citesc cel putin o data pe zi si sa facem macar o plimbare. in proportie de 90 % am reusit.
  sa nu intrerup alaparea, pana acum si asta mi-a iesit.
  sa am un laptop nou, asta e aproape de ultima suflare, tot mai caut oferte.
  sa scriu mai des pe blog, dar timpul asta!!
  sa merg la vunk, si-am fost, in curand povestea!
  caut sa inving teama de caini o data, cred ca anul asta merg la specialist pentru asta.

  1. Să punem de-un workshop pentru HTML atunci 🙂
   Cărțile citite nu mi le-am numărat dar poate ar fi timpul s-o fac.
   Iar teamă de câini nu am avut niciodată. Și nici de pisici 🙂
   Un laptop nou tare mi-ar trebui și mie… și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *