Prima dată

 1. Prima dată am zburat cu avionul în 1994 de la București la Copenhaga. În timpul zborului, după ce am mâncat, am șters tacâmurile de unică folosință cu un șervețel și le-am băgat în poșetă. Toți călătorii de pe rândul meu au făcut același lucru.
 2. Primul film pe care l-am văzut la cinematograf a fost Winnetou. Eram foarte mică, să fi avut vreo trei ani, și deși nu am înțeles acțiunea filmului am fost fascinată de penele pe care le purtau pe cap indienii. Și acum, după atâția ani, revăd foarte clar trăsăturile dure și privirea lui Winnetou.
 3. Prima băutură alcoolică pe care am băut-o a fost florio, un lichior dulce cu aromă de migdale. Eram în liceu și nu am băut la vreo petrecere ci între noi, fetele.
 4. Prima abonare la un canal de YouTube am făcut-o la leighannsays. De la ea m-am inspirat cu numele blogului meu și încă îi urmăresc filmulețele.
 5. Primul lucru pe care îl fac când ajung acasă este să mă spăl pe mâini.
 6. Prima catastrofă legată de beauty mi s-a întâmplat pe la 18 ani când, urmând sfaturile unei doctorițe, m-am dat cu vitamina A uleioasă pe gene pentru a le face mai frumoase și mai lungi. Am făcut o alergie groaznică iar ochii mi s-au umflat ca la broscoi.
 7. Primul cuvânt pe care l-am învățat în engleză a fost skyscraper (zgârie-nori). Nu știam nici în românește ce înseamnă asta, dar profesorul meu avea o metodă inedită de a te face să îndrăgești limba engleză, ceea ce s-a și întâmplat.
 8. Prima mașină pe care am avut-o a fost o Dacia 1300.
 9. Primul os rupt (și sper că ultimul) a fost humerus, puțin deasupra cotului. Aveam cinci ani, făceam gimnastică la bara de bătut covoare și am căzut cu brațul sub mine.
 10. Prima dată când am purtat pantofi cu toc a fost la sfârșitul clasei a opta. De fapt nu erau chiar tocuri ci niște sandale cu platformă.
 11. Prima dată când am mâncat melci a fost… nu a existat prima dată pentru că nu am reușit, deși am încercat. Mi-a fost prea greață.
 12. Primul animal de companie pe care l-am avut a fost Buba, un cățel extraordinar de inteligent pe care l-am găsit ascuns la noi în garaj plin de râie (de-acolo i-a venit numele). L-am iubit enorm.
 13. Prima cumpărătură pe internet am făcut-o în 2009 pe amazon. Am cumpărat un dvd cu concertul Live Aid din 1985.
 14. Prima țară străină pe care am vizitat-o a fost Ungaria. Eram în clasa a doua și am făcut o excursie cu școala la Budapesta.
 15. Primul credit pe care l-am făcut la o bancă a fost de fapt un card de credit Mastercard pe care îl am și acum, după 10 ani. L-am folosit în permanență și nu mai concep lumea fără astfel de carduri.
 16. Prima nuntă la care am participat a fost cea  a unei verișoare a mamei. Aveam vreo 10 ani și mi s-a părut extraordinar de interesant și distractiv mai ales că îmi făcusem bucle cu fierul de ondulat părul. Am alergat ca nebuna printre mese împreună cu sora mea mai mică.
 17. Prima carte citită de mine însămi a fost Croitorașul cel viteaz scrisă de frații Grimm.
 18. Prima dată când am călătorit singură a fost la 10 ani. Nu a fost o călătorie în adevăratul sens al cuvântului ci un drum cu autobuzul din cartierul unde locuiam până în centrul orașului și asta mi-a dat multă încredere în mine.
 19. Prima mâncare pe care am învățat să o gătesc a fost salata de ardei copți. 
 20. Primul telefon mobil pe care l-am avut a fost un Ericsson T10 de culoare turcoaz. Tot atunci mi-am făcut abonament și nu mi-am schimbat numărul niciodată. 

      Later edit:
      Prima dată când am avut un copil a fost o fetiță pe care o cheamă Cristina.
      Prima dată când am avut un nepot a fost tot o fetiță, o cheamă Silvia iar azi împlinește o săptămână 🙂

Share This:

11 thoughts on “Prima dată

 1. uff, multe din ce spui tu aici nici nu imi amintesc cand le-am facut. Doar ca prima mancare facuta a fost un ou ochi, cu firmituri de coaja :))

  1. Chiar 🙂 Dar dragostea mă amețește, nu mai sunt lucidă și deci îmi estompează amintirile. Glumesc, desigur 🙂

 2. Esti prea tare la cate chestii iti aduci aminte, mai ales cele de cand erai mica. Eu imi amintesc asa putine incat tind sa cred ca pe cele mai multe le-am inceptut direct dintr-a doua! 🙂

   1. Au trecut asa de multi ani incat incep sa uit unele lucruri care le-am facut prima data , insa sunt cateva care cand ma gandesc la ele imi reapare zambetul pe buze chiar si intr-o zi in care sunt intr-o stare nu foarte buna :)))

 3. Uau asta da memorie de elefant:D..Prima tara vizitata de mine a fost tot Ungaria,iar primul lucru pe care il fac cand intru in casa este tot sa ma spal pe maini;da si primul film vazut la cinema a fost Predator,acum vreo 10-12 ani:)), iar primul card(e Visa) mi l-am facut acum 5 ani cand incepusem facultatea, binenteles inca il am.Felicitari pentru nepotica, sa va traiasca si sa fie sanatoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *