Ce-au mai debitat judecătorii români

        De cele mai multe ori cand dau peste un subiect așa zis sensibil, chiar dacă mă inflamez pe moment, amân să scriu pe blog iar până a doua zi îmi trece elanul creator și patosul se evaporă în neant. Sau nu mi se mai pare de interes, sau găsesc circumstanțe atenuante și justificări, sau mă înmoi toată că așa mi-e firea și mă gândesc că nu cunosc tot miezul problemei și decât să fac rău cuiva mai bine tac din gură.

        În seara asta însă am auzit o știre care m-a dat gata. Nu-mi vine să cred că poate să existe atâta imbecilitate pe lume și, cu atât mai mult, venită din partea unor judecători.

       Facts -cum zic americanii în filmele lor cu avocați pledând dezinvolt în săli de judecată:  În septembrie anul trecut un polițist aflat la volanul mașinii personale, în timpul său liber, provoacă un accident. Nu foarte grav, o tamponare cu o altă mașină și fără a face victime. Ca norocu’ pentru că fiarele se repară, oamenii mai greu. Problema e că polițistul băuse și asta s-a constatat pe loc, la proba cu etilotestul rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deci clar, infracțiune. Chiar dacă omul este polițist nu e nimic ieșit din comun, până la urmă meseria nu schimbă caracterul sau apucăturile. Cu toții am văzut preoți pedofili, medici criminali (și aici nu mă refer la malpraxis), asistenți maternali care torturează copii așa că un polițist infractor e floare la ureche.

        Apoi, ca în orice alt caz similar (nemușamalizat) urmează toate etapele procesului iar în urmă cu câteva zile se dă sentința: zece luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. OK, nu m-ar fi încălzit cu nimic să știu că omul intră în pușcărie. Deci până aici nu e nimic senzațional dar partea șocantă abia acum urmează pentru că sentința zice în continuare următoarele: Impune inculpatului obligaţia de a nu conduce nicio categorie de autovehicule cu excepţia celor de serviciu.

        Stați așa că nu am înțeles. Adică nu mai are dreptul să conducă Dacia, Opelul sau whatever are acasă în garaj dar se urcă în continuare la volanul mașinilor cu girofar?? Adică omul e un infractor dar numai în timpul liber și în afara sediului de poliție?? Când ajunge la serviciu e din nou curat ca lacrima?

         Câtă logică are judecătorul care a emis o asemenea inepție sau cât de tâmpită poate să fie legea care să permită astfel de elucubrații? Sau e vorba de o combinație mortală între cele două?

        Mai mult ca sigur prima voastră reacție va fi una de genul așa ceva nu e posibil dar dacă nu mă credeți sau aveți îndoieli, verificați pe net. Cazul s-a întâmplat la Târgu Jiu iar polițistul se numește Cristian Bordeajudecator

Share This:

11 thoughts on “Ce-au mai debitat judecătorii români

 1. Ma intreb de unde mai ai resurse ca sa te mai indignezi pt.lucruri petrecute in Ro??
  Romania functioneaza intr-un spatiu paralel cu normalitatea si bunul simt.

  1. M-a pus naiba să deschid televizorul că dacă făceam altceva măcar nu aflam. Fericiți cei săraci cu duhul! 🙂

 2. Da, și eu ma intreb ce rost are sa te enervezi de toate porcăriile care se întîmplă.
  Eu am decis de vreo 2 ani sa nu mai urmăresc decit exceptional știri, ca si asa nu pot schimba lucrurile, stiu doar in mare ce se întîmplă și-mi ajunge.
  Doar ieri m-am simțit cam prost când am întrebat cu naivitate la serviciu de ce apare o bandă de doliu pe situl nostru de pe internet…mi s-a raspuns ca doar a fost un atentat. Stiam eu ceva de atentat…dar nu prea multe si chiar nu făcusem legătura 🙁
  Totusi, asa bizarerie cu condusul mașinii de serviciu…probabil n-au bani sa ii angajeze un șofer.

  1. Mă enervez Elena pentru că aceiași judecători sau, mă rog, același tipar de judecători, mă afectează în mod direct atunci când sunt și eu direct implicată. De exemplu acum am probleme cu intabularea unui apartament, intabulare care nu se poate face decât in urma unei sentinte judecătoresti. Dacă cei pusi acolo să analizeze dosarul nu sunt in stare să urmeze un fir logic, la ce sa ma astept?

   1. Păi judecătorii ăștia n-au făcut o facultate si apoi n-au dat ceva examen si iar ceva studii ? Adica eu ma gandesc ca or fi oameni deștepți, doar la ala cu șoferul i-o fi dictat poliția ce sa spuna. Ca stiu o fata f desteapta (in Franta) care a facut dreptul, acum face ceva master si abia apoi da concurs pt studii de judecator. Deci in mintea mea judecatorii sunt cumva deasupra alora care fac dreptul . Sau sunt eu prea credula si paralela cu realitatea românească?

     1. Nu, nu: n-a fugit din Romania, dar inteleg ce vrei sa spui.
      Vorba “femeii”: fără televizor e mai bine. În timpul ala mai cosi o ie, mai faci un humus, găsești tu :))))

 3. vezi ce bine e fara tv? nu am auzit de dinaastea de multi ani. In rest, prostie exista de mult timp, noi sa fim sanatoase pe cat de prosti sunt ai mai prosti 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *