5 lucruri care nu-mi lipsesc niciodată din bagajul de călătorie

        Iar aici nu intră ”cei trei B” adică banii, biletul și buletinul așa cum mi-a spus mai demult o colegă de serviciu și mi-a rămas în minte pentru că mi s-a părut foarte amuzant. Și nici nu o să vă spun de telefon pentru că deja telefonul este un fel de prelungire a ființei noastre deci nu avem cum să-l uităm acasă, la fel cum nu ne uităm mâna sau piciorul 🙂 Dar fără să glumesc, iată care sunt cele 5 lucruri pe care le iau întotdeauna cu mine atunci când plec într-o călătorie:

 1. O eșarfă. Fie vară, fie iarnă, o eșarfă face uneori cât o mie de haine. Vorba unei prietene din Londra, dacă ți-e cald la gât, ți-e cald peste tot iar asta am văzut că se poartă la englezi și, credeți-mă, au perfectă dreptate. Într-o zi răcoroasă și ploioasă chiar dacă ești în mânecă scurtă, dacă îți înfășori eșarfa de două-trei în jurul gâtului ai confortul termic asigurat. Și nu vorbesc de fular gros de lână ci de o eșarfă subțire dar care se fie suficient de lungă și de lată astfel încât să poată juca atât roul de fular cât și pe cel de șal care să îți apere umerii de soare sau să se poată transforma într-un pareo atunci când mergi la plajă. Ocupă loc puțin în bagaj și are o mulțime de utilități.
 2. Cosmetice în varianta travel size. Indiferent dacă excursia durează o zi sau o saptămână, am nevoie de toate cosmeticele începând de la deodorant, gel de duș, loțiune de corp, cremă de față, de ochi, de mâini, fixativ, farduri și toate cele iar dacă le-aș lua așa cum le găsesc pe raftul din baie, mi-ar ocupa cel puțin juma’ de geamantan. Așa că de cele mai multe ori le cumpăr în varianta mini de pe site-ul celor de la notino.ro care, à propos, săptămâna aceasta au deschis o pagină specială dedicată pregătirilor pentru vară unde au o mulțime de oferte de produse pentru îngrijire solară, parfumuri de vară și cosmetice travel size. Probabil veți spune că ar mai fi și varianta de a-ți turna cantități mici în recipiente de plastic de 100 de ml dar eu sunt pățită și de când mi-am distrus o poșetă aflată în geamantan pentru că s-a scurs loțiunea de protecție solară pe care o turnasem într-un flacon mic luat din Lidl, am spus pas acestei opțiuni. travel-size
 3. Perniță gonflabilă de pus în jurul gâtului. Dezumflată ocupă extrem de puțin loc iar atunci când o umfli o poți folosi nu doar în tren, în avion sau în mașină ci chiar și pe plajă sau oriunde ai nevoie de câteva clipe de relaxare fără să fie neapărat nevoie să te întinzi în pat (de exemplu în săli de așteptare când uneori îți vine să te urci pe pereți de plictiseală).
 4. Mască de ochi pentru dormit. Asta merge mână-n mână cu dopurile pentru urechi mai ales pentru cineva sensibil la condițiile de dormit așa cum sunt eu, care, vorba lui bărbatu-mio, nu pot adormi dacă intră lumină pe gaura cheii 🙂 Am descoperit beneficiile acestor invenții pe vremea când mergeam de la Cluj la București cu trenul, la cușetă (deci înaintea apariției curselor aeriene low cost). Îmi puneam masca și dopurile și dormeam ca-n sarcofag cele 10 ore de drum.
 5. Plasturi. Sigur că se găsesc peste tot cu excepția locurilor în care nu sunt magazine sau când acestea sunt închise cum spun foarte clar legile lui Murphy. Și deși de fiecare dată plec în călătorii cu încălțăminte comodă, mi s-a întâmplat ca și cei mai comozi adidași pe care îi purtam deja de un an să îmi provoace mici răni la picioare (după 15 km făcuți pe jos). Așa că un set de plasturi (plus o pereche de șosetuțe subțiri, just in case) sunt nelipsite din bagajul meu.

Acestea sunt nelipsitele mele articole din bagajul de călătorie. Ce ziceți, ar trebui să adaug ceva? cosmetice travel size

Share This:

6 thoughts on “5 lucruri care nu-mi lipsesc niciodată din bagajul de călătorie

 1. Eu in afara de sampon, balsam si lotiune de corp nu am nici un produs cosmetic in cantitate mai mare de 100ml, asa ca nu mai cumpar nimic travel size in afara de astea. Am patit si eu sa se verse in bagaj din recipiente refolosibile, asa ca nu mai folosesc. Nu prea am ce sa mai adaug, noi calatorim destul de light, pe principiul ca nu mergem pe insule pustii, daca chiar ne lipseste ceva, cumparam acolo

  1. Mie cosmeticele imi sunt indispensabile, îmi plac prea tare si daca imi lipseste ceva ma indispun 🙂 Mi-am stricat o zi intr-o excursie ca aveam buzele crăpate si nu am gasit un balsam ca lumea 🙂

 2. BBB, si eu, evident. Esarfa si eu, confirm, am invatat repede in belgia sa port sandale la 10 grade dar o esarfa (ba am remarcat ca deseori, de frig fara esarfa, ridic umerii si stau cocosata si asa apare durerea mea de coloana).

  Altfel, din celelalte, numai plasturi iau (sampon si gel de dus luam doar cand mergem in campinguri, in rest pe unde am stat e oferit si folosit pe ala, o singura data nu era asa ca am luat un tub ieftin si lasat acolo la plecare).
  Pernitza de pus in jurul gatului o improvizez fie dintr-o bluza de trening in avion, fie din o perna de centura in masina.

 3. Nici mie nu-mi lipsesc cosmeticele, doamne si păzeste să fi ajuns undeva fără lotiune FPS strugurel si măcar un fond de ten 🙂
  Daca ma duc undeva peste cativa ani n-o să-mi lipseasca prezervativele!! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *