Nu cred că Esca a mințit

        După multe zile de așteptare, suspansul s-a evaporat iar  Andreea Esca a ieșit la rampă și a declarat în fața națiunii (care  deja specula  intens pe acest subiect) că a avut Covid 19. Am urmărit interviul de la cap la coadă și recunosc sincer că m-a emoționat și că am rezonat 100% cu cele spuse de ea. Nu mi s-a părut nimic ieșit din comun, nimic spectaculos, nimic din care să poți scoate un scenariu de film, au fost doar întâmplările prin care a trecut ea și familia ei în ultimele zile, lucruri aflate cumva la marginea dramatismului și prin care ne este tuturor dat să trecem de atâtea ori prin viață. În afara faptului că este poate cea mai cunoscută vedetă din România, este și ea un om care dovedește aceleași slăbiciuni și aceeași frică de boală și moarte în fața destinului ca noi toți.

        Desigur că o țară întreagă aștepta momentul destăinurii, întrebarea dacă Esca a fost găsită sau nu pozitivă la coronavirus fiind prezentă în mediul online și în toată presa de aproape două săptămâni. Nici prin cap nu mi-a trecut că declarațiile ei, foarte calde și foarte umane, vor ajunge să dezlănțuie valuri de ură și jigniri aruncate cu găleata, contorsionări de invidie, răutate și gelozie ale celor care stăteau la pândă așteptând momentul propice să își verse frustrările. De la faptul că a fost catalogată drept mincinoasă, aceasta fiind acuzația cea mai soft, până la a fi acuzată ca imbecilă că l-a invocat pe Dumnezeu când era la spital, a trecut prin toate epitetele și jignirile posibile, unele înspăimântător de triviale, altele incredibil de nedrepte și rupte de realitate. Jigodia asta nici nu știe să vorbească scria într-un comentariu pe Facebook un semianalfabet care nu auzise în viața lui de existența cratimei în timp ce cohorta de cretini care îi țineau isonul nu au putut să se abțină de la a reaminti faptul că Andreea are cel mai mare salariu din ProTV. Ce legătură are sula cu prefectura? dar îi râcâie chestia asta de ani de zile și fierea le iese și pe gură și pe nas.

        Nu mai spun de faptul că deja se vehiculează chiar sumele de mii de euro cu care a fost plătită să spună că a avut covid. Cine ar fi avut interesul nu se știe exact dar Bill Gheițu este unul dintre principalii suspecți care fac parte din oculta mondială și care, cu această ocazie, a mai dat o lovitură, mulți dintre cei care nu credeau în existența virusului trecând de partea cealaltă a baricadei. Desigur că cei care se mențin tare pe poziții, fondatorii carevasăzică, rămân în continuare mulți și vor continua să susțină că inamicul este invizibil și deci inexistent, că supereroii nu poartă măști, pardon botnițe, și că această evidentă campanie înfiorătoare din ultimul timp are ca scop divizarea populației și, în cele din urmă, eliminarea celor care deranjează Sistemul. Bezna minții.

        Eu sunt unul dintre cei care  îmi accept postura de sclav aplaudând dictatura sanitară și îmi strâng botnița cât mai tare de teama unui virus, pentru unii existent doar în mass-media. Și îmi iau informațiile doar din presa plătită de guvern nu de la epidemiologii absolvenți de șapte clase. Dar nu pot să nu mă înfior la auzul statisticilor ultimelor zile. Azi 994 de cazuri noi, adică ziua și recordul. Nu mă panichez ușor dar gândul că s-ar putea să intrăm iar în starea de urgență îmi dă fiori reci pe șira spinării. Cât de horror a fost să stăm doar în casă atâtea săptămâni și să nu putem merge la magazin decât cu declarație, nici nu vreau să-mi amintesc. Și dacă eu mă plâng, ce să mai zică cei trecuți de 65 care erau pedepsiți să nu iasă decât la program. Urâte vremuri am trăit și multe s-au schimbat. Unele afaceri au dat faliment în timp ce au apărut altele noi, adaptate timpurilor, cum ar fi cumparaturi pentru persoane in varsta. Probabil că astfel de servicii existau și înainte de pandemie dar acum pur și simplu au înflorit și dacă business-urile legate de petreceri și evenimente sunt pe punctul de a claca, cele legate de ingrijire batrani sunt din ce în ce mai căutate.

        Nu îmi doresc să lucrez de acasă. Nu îmi doresc să mă întâlnesc cu prietenii doar online. Nu vreau să văd spectacolele de teatru pe laptop. Nu visez să plec în excursii în fața televizorului prin filme domentare. Nu vreau să coc pâine în cuptorul de la aragaz și nu vreau să ciocnesc un pahar de vin cu monitorul calculatorului. Ador internetul dar vreau ca acesta să rămână doar o opțiune și nu un stil de viață. Sunt îngrozită de ignoranța și prostia crasă. Nimeni nu a plătit mii de necunoscuți să declare că au avut covid și niciun boss din masonerie nu l-a racolat pe Marcel Pavel să influențeze mințile românilor. Iar dacă nu i-a reușit cu cântărețul, românii nefiind atât de ușor de prostit, a trecut la planul b apelând la Andreea Esca, personalitate mai mai credibilă și mult mai cunoscută.

        Nu cred că Andreea Esca a mințit. Nu mă consider o naivă dar nici nu văd conspirații la fiecare colț de bloc și experiența mea de viață mi-a arătat că în general oamenii văd în semenii lor exact proiecțiile pe care mintea lor le construiește pentru ei înșiși. Mai simplu spus un mincinos se teme de minciuni, un bârfitor de bârfe și hoțul strigă hoții!

Share This:

One thought on “Nu cred că Esca a mințit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *