Criza Google m-a făcut să-mi printez pozele

       14  decembrie 2020. Internetul a fost la un pas de apocalipsă când serviciile Google printre care Gmail, Meet, Drive, Docs, Maps și Youtube nu au putut fi accesate în România dar și în multe alte țări, din cauza unor probleme tehnice. O pană fără precedent care a pus pe jar utilizatorii de internet care au rămas fără cuvinte în fața anostului mesaj Sorry, something went wrong… M-am numărat și eu printre cei luați prin surprindere și chiar dacă nu m-am panicat, mi s-a aprins beculețul care îmi spune că nimic din ceea ce este stocat pe suport electronic nu este în siguranță atâta timp cât controlul este deținut de alții.

        Desigur, situația nu este mai roz nici dacă nu sunt implicate terțe persoane pentru că, sunt convinsă că vi s-a întâmplat tuturor, este posibil să pierdem o mulțime de informații personale atunci când brusc ni se defectează telefonul sau calculatorul și trebuie să îl înlocuim cu altul nou. Să ridice mâna sus cine nu a pierdut o grămadă de poze atunci când și-a schimbat. pierdut sau i s-a furat telefonul, când nu a mai avut spațiu de stocare în cloud sau când, pur și simplu, nu a mai știut unde (și dacă) le-a salvat.

        Am sute, poate chiar mii de poze în calculator. Poze de familie, poze cu pisica, poze din vacanțe, de la evenimente, sărbători, poze cu flori, poze când plouă, când ninge, selfie-uri, nici nu mai știu ce am și unde le-am pus, deși încerc să fiu cât mai ordonată și să îmi fac foldere separate pentru fiecare set. Dar nu mă uit aproape niciodată la ele pentru că sunt mult prea multe și întotdeauna mă pierd căutând ceva și găsind altceva de care uitasem. Plec cu un gând și inevitabil mă abat de la traseu. În schimb îmi place să mă uit la poze în dulcele stil clasic adică la poze printate pe hartie fotografica  Pe lângă faptul că este o îndeletnicire plăcută, nu mi s-a întâmplat niciodată să le pierd și nici nu am emoții în acest sens pentru că, în afara riscului de a-mi lua foc casa, nu văd cum altfel s-ar putea distruge. Iar în afară de asta, numărul pozelor păstrate este absolut rezonabil, una, două de la fiecare eveniment pentru că nimeni pe lumea asta nu o să aibă răbdare să se uite la 500 de poze din ultima vacanță la mare, nici măcar tu însuți. Și nici la alte 300 de poze de la nunta la care tocmai ai fost naș  (chestii care se întâmplau înainte de pandemie dacă vă mai aduceți aminte) sau la alte 100 de poze (aproape identice între ele) cu bebelușul tău la vârsta de 2 luni.

        Nu costă mult să îți printezi pozele la un atelier, studio sau i-o mai fi zicând, dar există acum și imprimante care fac lucrul acesta acasă. Deci chiar mai simplu. Un bun prieten pasionat de arta fotografică are o astfel de imprimantă și s-a oferit să îmi printeze poze de câte ori vreau doar să îi duc hârtie ceea ce am și executat de curând sub impulsul incidentului Google care mi-a dat imboldul necesar. Iar cu ocazia cumpărării hârtiei, aruncând un ochi pe site așa cum se întâmplă de obicei, am pus în coș și niște etichete officedirect numai bune de etichetat pungile din congelator. Aur curat!

        Voi cum vă organizați cu pozele? sunteți dintre aceia care au ultimele poze pe hârtie în albumul de la sfârșitul liceului sau sunteți la zi cu gestiunea?

 

 

Share This:

5 thoughts on “Criza Google m-a făcut să-mi printez pozele

 1. Noroc cu baietii mei..❤️ mi-au cumpárat un hard disc extern si mi-au stochat absolut toate pozele de pe calculator, de pe telefon. Eram nelinistita nu cumva in urma unei defectiuni neprevazute (a calculatorului sau telefonului) sa mi se piarda amintirile. 🍓Nici nu credeam sa fie posibil si un colaps de-al Google. Incercati ideea, nu e scumpa si oricand conectezi hard discul de televizor si vizionezi toate pozele, fara sa ai nevoie de hartie. 🍒🍎🙂

  1. Multumesc, am multe suporturi externe. Unul dintre ele nu mai fi putut citit, noroc ca un informatician a reusit sa transfere datele pe unul nou.

 2. Si noi tot pe un hard disc le tinem. Si mai fac din timp in timp cate un album: unul pentru un an- doi sau chiar 3.

  1. Da, si eu am tot felul de suporturi externe dar nu am incredere deplina in ele de cand am patit-o si cu astea.

 3. Nici n-am stiut de criza Google, probabil ca pe 14 decembrie n-am accesat nici contul de gmail, nici youtube-ul si n-am observat nimic. Probabil ca n-am citit nici stirile in ziua respectiva. :)).
  Nici eu n-am incredere in device-uri. Adica am, dar nu-mi pun chiar toata increderea in ele. Un HDD se poate strica din diverse motive si sa dispara dintr-odata totul, sa nu mai poata fi recuperate datele.
  Fotografiile le am pe calculator (sunt zeci de mii pentru ca sotului ii place as faca fotografii in timpul lui liber), dar cele care mi-au placut cel mai mult sunt imprimate si pe hartie si le am in cateva albume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *