3 semne (neconvenționale) că se apropie primăvara

        Adică nu o să mă refer la faptul că ziua se lungește atât la capătul dinspre dimineață cât și la cel dinspre seară, lucru evident pentru toată lumea, și nici la faptul că mugurii pomilor sunt tot mai grăsuți ceea ce din nou se observă cu ochiul liber. O să vă spun cele care sunt cele 3 semne (foarte personale dacă pot să spun așa) pe care eu le simt pe propria pielea.

  1. Nu mai am deloc poftă de murături și, mai exact, de castraveții murați pe care în fiecare iarnă îi devorez la orice masă și alături de (aproape) orice mâncare: lângă friptură, evident, dar și  lângă cartofi prăjiți, tocăniță, musaca, mămăligă sau chiar pâine cu unt. Îmi plac de mor însă doar până în momentul în care ceva din instinctul meu îmi spune că trebuie să schimb dieta și atunci tot ceea ce îmi doresc sunt verziturile proaspte începând de la ridichi, ceapă verde și salată până la roșii și ardei.
  2. Nu mai aprind lumanari parfumate cu aromă de vanilie și scorțișoară ci trec la cele cu miros citric sau floral. Tranziția aceasta, la fel ca cea de mai sus cu mâncarea, nu este ceva planificat ci pur și simplu apare în mod firesc și natural, aproape fără să îmi dau seama. Pentru mine parfumul este într-adevăr forma cea mai intensă a amintirii și nu o să renunț la aromaterapie chiar dacă de câte ori deschid subiectul, se ridică voci care îmi spun că este posibil să dezvolt alergii. Deocamdată nu am nimic însă oricum pentru persoanele mai sensibile există și varianta cu ceara de soia pentru un efect mai natural. Preferatele mele rămân cele de la Yankee Candle și Bath and Body Works. Am o colecție întreagă și chiar dacă pe unele dintre ele le-am aprins prima oară în urmă cu doi ani, mirosul lor a rămas în continuare la fel de intens.
  3. Când scrollez site-urile de pantofi nu mă mai uit după cizme și botine ci după sandale, iar lucrul acesta l-am observat pentru prima oară chiar astăzi 🙂 Mi-era plin wishlist-ul de încălțăminte de iarnă dar am șters tot și am luat-o din nou de la zero pentru că pantofii sunt slăbiciunea mea. Hainele nu mă tentează atât de mult dar la pantofi nu pot să rezist. Adevărul e  (sau cel puțin așa mi se pare mie) că accesoriile fac diferența atunci când e vorba de a fi bine sau prost îmbrăcat. O pereche de blugi made in China sau o pereche de blugi ”de firmă” arată aproximativ la fel pe când la pantofi diferența de clasă se vede din avion. Așa că nu mă zgârcesc să dau mici averi pe încălțăminte care știu că mă ține o viață.

Așadar la mine se simte un suflu nou de primăvară. La voi cum e? A dat colțul ierbii?

Share This:

2 thoughts on “3 semne (neconvenționale) că se apropie primăvara

  1. Și eu am remarcat că nu mai întind mâna după parfumurile cu vanilie, ci spre florale. Am mai remarcat că a crescut vizibil ziua și nu mai conduc spre casă pe întuneric, cu vremea olandeză era o minunată combinație adeseori, ploaie, vânt și întuneric. Aici au ieșit brândușele, ghioceii și am și narcise înflorite, dar e încă foarte frig, încă port ghete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *