Cu o floare nu se face primăvară. Cu un ruj, da.

        Mi se pare că tot ce aș avea de spus în perioada asta tulbure este neimportant. Deasupra noastră plutește amenințător un nor negru aducător de furtună și bucuria primelor zile de primăvară pare ceva îndepărtat și inaccesibil. Parcă niciodată iarna nu a durat atât de mult. Cu toate astea timpul trece în același ritm și involuntar ne îndreptăm atenția către micile lucruri care ne dau speranță.

        A trecut aproape o săptămână de când s-a terminat nebunia cu covidul. Sau cel puțin așa au decretat ”ai noștri”. Dintre toate restricțiile care s-au ridicat cel mai tare m-a bucurat eliminarea purtatului măștii pe stradă, măsură care mi s-a părut aberantă încă de la început. Ce-i drept, în orașul meu nici nu există locuri atât de aglomerate încât să te lovești de oameni și poate de aceea lucrul acesta l-am găsit complet inutil… anyway, am respectat legea chiar dacă am bombănit zi de zi dar am fost prima care și-a dat masca jos. Și pasul doi a fost să mă dau din nou cu ruj. Recunosc că mi-a lipsit acest lucru și, deși la începutul pandemiei am căutat să folosesc rujuri mate care să nu se transfere pe interiorul măștii, cu timpul am renunțat complet la această idee pentru că oricâtă grijă aș fi avut și oricât de calitativ ar fi fost rujul soluția nu era deloc una igienică. Asta ca să mă exprim eufemistic 🙂

        În 9 martie, prima zi fără restricții, mi-am scos deci rujurile la înaintare și le-am făcut inventarul. Am o mini colecție care îmi e tare dragă și sunt mulțumită că tot ce am, folosesc.

         S-au dus vremurile în care aveam sertarele pline de cosmetice nefolosite, unele deja expirate, și pe care le țineam absolut degeaba. Le-am trecut deci pe toate în revistă, le-am testat, le-am mirosit, le-am bibilit, le-am comparat între ele și am ajuns la concluzia că îmi lipsește un nude care să meargă toată ziua și care să se potrivească oricărei ținute. Un nude care să nu fie chiar nude dar totuși nude 🙂 Gândirea îmbârligată a unei femei căreia Notino îi vine întotdeauna de hac. După căutări și eliminări repetate, au rămas două variante între care a trebuit să aleg: fie un Essence Cool Collagen Plumping, fie un MAC Cosmetics Matte Lipstick. Și pentru că rujuri mate am mai multe (cele de la NYX sunt absolut senzaționale), am decis să încerc rujul de la Essence mai ales că l-am găsit la un preț imbatabil: 14 lei.

        Și alegerea mea s-a dovedit mai mult decât inspirată pentru că este un ruj atât de hidratant, un fel de combinație între balsam de buze și ruj dar suficient de bine pigmentat încât să se vadă că porți ceva. Love it! și nu pot decât să vi-l recomand. Voi ce rujuri folosiți?

Share This:

4 thoughts on “Cu o floare nu se face primăvară. Cu un ruj, da.

  1. Nu folosesc ruj, nici macar balsam de buze. Cumva … dintotdeauna am avut senzatia ca niciun ruj nu se potriveste pe chipul meu, ca orice-as pune ar fi prea mult; de cate ori foloseam ma simteam ca nu sunt eu. Asa ca la un moment dat chiar am renuntat de tot la ruj. Iar balsamul de buze imi crea o depedendenta: imi tratam buzele uscate cu balsam, dar erau uscate … pentru ca foloseam balsam. De cand am renuntat la el si-mi hidratez buzele doar cu crema de fata pe care o folosesc dimineata si seara, nu mai am nicio problema cu uscaciunea buzelor, nici chiar iarna (ceea ce nu se poate spune la fel si despre pielea de pe maini care iarna e praf de uscata si crapata).

    Dar daca as folosi ruj … mi-ar placea acesta de la Essence, are o nuanta foarte frumoasa.
    Sa-l porti cu placere!

    1. Multumesc frumos. Legat de crema de față, dacă îmi ajunge pe buze, simt tot timpul un gust amar 🙂

    2. Credeam ca sunt singura căreia nu i se potriveste nici un fel de ruj, am unul singur care arata cat de cat decent (culoarea seamănă cu cea a celui de la essence), rareori ma dau cu el si nu totdeauna imi place, asa ca il șterg. Odata la cativa ani cand incepe miroasă a ranced, il inlocuiesc cu altul cu o culoare cat de cat asemanatoare. Nu imi hidratez nici eu buzele cu nimic si nu se usuca.
      Eu abia acum mi-am vazut pentru prima data majoritatea colegilor fara masca. La unii gura nu se potriveste deloc cu ce imi imaginam eu si fizionomia li-e foarte diferita de imaginea pe care mi-o făcusem in capul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *