10 lucruri neobisnuite pe care le iau întotdeauna în bagaj

        Poate că nu toate sunt ”neobișnuite” dar sunt primele pe care le bifez pe lista pe care o am trecută în agendă pe ultima pagină. La fiecare început de an când încep o agendă nouă transcriu lista anului precedent, desigur cu unele modificări, ca să o am mereu la îndemână și să fiu sigură că iau cu mine tot ce trebuie chiar și atunci când apar plecări inopinate.

 1. Căștile pentru telefon. Poate părea ciudat să fie numărul 1 pe listă dar pentru mine este prioritatea zero. Încărcător să zicem că ai uitat să iei și poți împrumuta unul pentru  juma’ de oră, dar căști nu ai cum să ceri de la altcineva iar cum eu sunt dependentă de telefon, mi-ar fi foarte greu să aștept prin aeroporturi sau să parcurg distanțe lungi în mijloace de transport fără să ascult nimic 🙂
 2. Carnețelul cu parole. Da, am așa ceva și nu mai pot concepe viața fără el. Este de tipul repertoar (cred că așa se numește), adică are un index alfabetic pe pagini și am notate acolo parolele de la zecile de site-uri pe care intru. Nu-mi spuneți că aș putea să am aceeași parolă peste tot,  pentru că este imposibil, sunt site-uri unde modul de construire a unei parole are caracteristici proprii care nu se potrivesc cu ale altora. Ca să nu mai spun că pe unele aplicații sensibile (de exemplu la anumite bănci) mi se cere să modific parola la fiecare șase luni. Carnețelul acesta este aur curat și și-a dovedit utilitatea nu doar în călătorii ci și în viața de zi cu zi.
 3. Chibrituri. Asta e o chestie care ține cumva de nevoile primare adică să fii sigur că ai cu ce aprinde focul în cazuri extreme și mi se trage de când am citit Robinson Crusoe, pe la 10-11 ani. Obișnuiam să iau o brichetă, dar de când unei bune prietene i-a explodat bricheta în geantă (geanta fiind lăsată la soare pentru mai mult timp) am revenit la sursele de foc tradiționale.
 4. Costumul de baie. Nu contează dacă plec într-o vacanță adevărată sau doar la rude, nu contează dacă e vară sau iarnă, costumul de baie îl iau întotdeauna cu mine și întotdeauna în bagajul de mână ca pe o comoară prețioasă. Pentru că nu se știe niciodată ce oportunitate sau ocazie apare și e bine să fii întotdeauna pregătit. Știu că se pot cumpăra costume de baie peste tot dar asta e doar teoretic pentru că la mine nu se potrivesc seturile, slipul e o mărime iar sutienul alta și nu toate magazinele vând piesele separat și nu întotdeauna găsești ce cauți (mai ales iarna) așa că vreau să fiu scutită de acest stres mai ales că un costum de baie ocupă extrem de puțin loc.
 5. O sacoșă/geantă pliabilă care, de asemenea, nu este deloc voluminoasă dar care și-a dovedit utilitatea de nenumărate ori. De cele mai multe ori plec cu un bagaj și revin acasă cu două iar motivul este evident, shoppingul fiind pasiunea mea. Am o geantă de material textil, foarte solidă și foarte rezistentă, pe care pot să o încarc la maxim cu suveniruri  (de obicei chestii de mâncat care cu ambalaj cu tot sunt foarte voluminoase).
 6. Pungi cu ziplock. E adevărat că se găsesc de cumpărat în orice supermarket dar de ce să te obosești și să pierze vremea când e atât de simplu să ai 2-3 deja pregătite în bagaj. Pentru un sandwich, pentru un pachet de biscuiți cu ambalajul rupt, pentru resturi de mâncare, pentru sticluțe care s-ar putea să curgă, pentru un costum de baie ud și pentru câte și mai câte! Chiar și pentru dat la prietenii care nu au așa ceva la ei și care îți vor rămâne veșnic recunoscători 🙂
 7. Prosoape. Chiar dacă nu iau un set întreg, unul mic, pentru față tot pun în bagaj, indiferent unde merg și câte stele are hotelul.  E așa de plăcut și relaxant să aduci cu tine un pic din confortul propriei case oriunde te-ai afla. Poate părea ciudat pentru unii dar eu am această ”fixă”. Pe față nu mă șterg decât cu propriul prosop.
 8. Și dacă tot vorbim de ”fixe”, mai am una. Să iau cu mine (aproape) oriunde merg uscătorul de păr. Nu că n-aș găsi la hotel, deși s-a întâmplat și asta, dar de cele mai multe ori uscătoarele pe care le găsesc prin băile de hotel sau airbnb-uri  au un jet de aer atât de slab încât trebuie să stau cu părul la uscat câte o oră. Uscătorul meu e micuț, are mânerul pliabil și deci nu ocupă mult loc, și are un jet de aer de zici că e armatanul,vântul puternic și uscat ce bate dinspre Sahara. Aveți aici astfel de oferte de uscatoare de par.
 9. Un baton cu cereale. Sau chiar două, trei. Iar asta e legată, oarecum, tot de instinctul de supraviețuire și nu înseamnă neapărat să naufragiez pe o insulă pustie ci poate doar să fie un blocaj în trafic de câteva ore. Sau să oprească trenul în câmp pe termen dedefinit așa cum, destul de des, mai vedem la știri.
 10. O mască. Este un element de dată mai recentă deși, dacă stau să mă gândesc bine, doi ani și ceva de când a început pandemia nu se mai poate numi ”dată recentă”. Parcă am și uitat cum era înainte. Și chiar dacă masca nu mai este obligatorie, sunt totuși locuri care cer acest lucru sau, chiar dacă nu îl cer, îți vine ție să îl faci.

        Acestea ar fi printre primele lucruri pe care le pun întotdeauna în bagaj și rar mi se întâmplă să iau cu mine obiecte pe care să nu le folosesc. La voi cum e? Care este primul lucru după care întindeți mâna? În afară, desigur, de ”cei trei B”, adică banii, biletul și buletinul.

Share This:

11 thoughts on “10 lucruri neobisnuite pe care le iau întotdeauna în bagaj

 1. Nu folosesc castile ca nu ascult lucruri la telefon, nici carnet cu parole n-am cu mine, acum două săptămâni m-am trezit la piscina in cabina ca uitasem sa iau costumul de baie cu mine , asa ca mi-am luat rapid unul care era singurul ce arata mai acătării dintre cele de vanzare .
  Dar credeam ca sunt singura bizară ce cara dupa ea bricheta sau chibrituri…si o lumânare, asta in caz ca se ia curentul. Reminiscență de pe vremea comunismului.

 2. Pe langa cele mentionate de dvs: periuta de dinti, lenjerie intima ( cu toate ca aceasta nici nu cred ca tb mentionata), un parfum (chiar si sub forma de tester, daca nu vreau sa iau o sticluta intreaga), ruj, balsam de buze (mai ales pt avion, mi se usuca buzele ingrozitor), crema de fata (ar mai fi si demachiant, dar acesta in caz de nevoie poate fi cumparat din alta parte rapid; la capitolul creme prefer sa nu introduc variabilitate nenecesara). Si 1/2 carti alese din timp cu grija (in caz ca le am in format fizic).

  1. Carti in format fizic nu am mai luat cu mine de o viata. De cand am kindle-ul doar asa citesc in calatorii.

 3. Pentru că de cele mai multe ori mă deplasez cu mașina nu am un mod ordonat de a-mi face bagajul. Este drept că sunt multe obiecte pe care nu le folosesc deloc în timpul călătoriei! Dar este atât de bine să știu că sunt acolo dacă aș avea nevoie de ele! Prosop de bucătărie, pungă pentru deșeuri menajere, pungă pentru haine murdare, lanternă și da, sunt ardeleancă, o brișcă…

  1. Medicamente in caz de nevoie pentru răceală, durere de cap, deranjament la stomac, bomboane pentru dureri in gat etc; un pix; o esarfa (fie pentru cap daca bate soarele sau pentru gat/umeri daca e racoare)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *