Cum a devenit purtarea măștii o plăcere

        Pe zi ce trece mi-e tot mai greu să-i înțeleg pe cei care contestă existența virusului. Și nu e vorba doar de o mână de oameni. Am fost șocată să văd duminică dupămasa în Piața Victoriei sute de indivizi claie peste grămadă, fără mască, susținând că totul e o făcătură la nivel mondial. O doamnă avea nemulțumiri profunde legate de purtarea măștii: Masca nu ne protejează de niciun virus. Este ca și cum am pune un gard de sârmă împotriva țânțarilor, înțelegeți? Masca este semnul sclaviei, atât. Masca nu protejează. Nu port și nici n-o să port. Mai rău îmbolnăvește. Pentru că oxigenarea creierului, oxigenarea organismului, nu se face optim”. Aș vrea să văd cum ar reacționa această persoană în momentul în care ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală și medicul, fără ”inutila” mască, i-ar strănuta și tuși în cavitatea deschisă.

        Nu putem dezinfecta totul. Nu putem sta exclusiv în casă. Nu putem să ne abandonăm familia, prietenii, viața. Sunt totuși câteva lucruri pe care le putem face. Să purtăm mască. Să ne spălăm pe mâini. Să ne organizăm concediile și deplasările cu responsabilitate. Să nu ne mai fâțâim tot timpul prin mall-uri și cu rost și fără rost. Să ne facem, pe cât posibil, cumpărăturile online mai ales acum când Black Friday 2020 tocmai a început. Bine, e un Black Friday de vară, nu originalul, și dacă ar fi fost să mă întrebați pe mine i-aș fi schimbat numele în Pink Friday că de când a început criza coronavirusului am tot avut parte de zile negre. Mai avem nevoie și de un pic de roz. Dar reducerile sunt binevenite sub orice culoare.

        M-am numărat și eu printre cei care s-au obișnuit relativ greu cu purtarea măștii deși nu am încălcat regula niciodată. Am purtat-o de la început fără cârâială chiar dacă în sinea mea mai bombăneam uneori. Apoi , absolut întâmplător, am descoperit că o picătură de parfum în interiorul măștii îți ridică moralul și poate chiar să îți aducă un zâmbet pe buze. Acum în ritualul de dimineață, după cafeaua băută în pat și spălatul pe dinți, intră obligatoriu și pregătirea măștii pentru ziua respectivă. Partea cea mai bună este că, deși este vară și canicula ne omoară, pot să îmi fac plăcerea de a ”purta” în continuare parfumuri orientale adică preferatele mele. La 38 de grade nu m-ar suporta nimeni în preajmă purtând Le Parfum de Lalique pentru că e un parfum oarecum greu, un condimentat-vanilat, moale ca o catifea și cu toate că nu e deloc dulce s-ar spune că e mai degrabă potrivit zilelor reci. Mie însă îmi place oricând și știu că punând doar un strop pe mască, nu deranjez pe nimeni.

       Și dacă tot vorbim de măști, să ating și delicatul subiect al rujului. Doamnele știu despre ce vorbesc 🙂 Este foarte neplăcut să îți găsești masca mânjită pe interior cu ruj și, mai rău decât atât, să te trezești că atunci când o dai jos, rujul s-a întins pe lângă buze făcându-te să arăți ca un clovn. Am pățit-o cu rujurile cremoase care, oricât de mult mi-ar plăcea, la ora actuală și în contextul obligativității noului accesoriu au devenit total neadecvate. Cu ocazia asta am redescoperit rujurile Nyx (și în special varianta Soft Matte) care sunt perfect rezistente la transfer. Nu usucă buzele (sau poate doar puțin) dar te poți baza pe ele. Unde le-ai pus, acolo stau 🙂

        După cum se vede, în cazul meu problema măștii e demult rezolvată și dacă aceasta ar fi singura problemă, nu ar fi deloc rău. Din păcate și după cum evoluează lucrurile purtarea măștii  nu mai este suficientă pentru a avea o vacanță așa cum am așteptat tot anul. Dar să rămânem totuși optimiști.

Share This:

3 thoughts on “Cum a devenit purtarea măștii o plăcere

  1. Mie imi plac unghiile tale 🙂
    Sunt mai liniștită ca la noi se da lege ca de la 1 august masca e obligatorie in spatii închise, ca degeaba eu port masca acum sa il protejez pe altul, daca altii nu ma protejează pe mine. In unele zile vin in contact cu publicul, unii fara masca. Iar colega pe care o școlesc si care e lipită de mine e din categoria alora care nu cred ca e o boala gravă si imi tine teorii ca nu imi fac imunitatea daca am masca si ma spăl pe mâini. Morții, in viziunea ei, sunt pentru ca doctorii refuză să dea antibiotice. Fiecare e liber sa creada ce vrea, pana nu il afecteaza si pe altul: i-am spus sa isi faca imunitatea cand nu sunt langa ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *