Pâine și circ

         La fel ca în Roma antică se pare că doar de atât avem nevoie pentru o viață fericită. Și nu o spun în sens peiorativ. Dar cu burta plină și distracție cât cuprinde cine mai are timp și chef să își pună probleme existențiale ? sau să se gândească de ce salariile membrilor ASF sunt de ordinul a zeci de mii de euro, de ce un primar din București privatizează spațiile verzi din jurul blocurilor sau de ce există corupție într-o instituție care are ca scop anticorupția. Până la urmă viața trebuie trăită din plin, cu bucurii în fiecare zi.
         Zilele orașului e o sărbătoare care deja are tradiție în fiecare urbe indiferent cât de mică ar fi. De la Botoșani la Zimnicea și de la Constanța la Timișoara nu există să treacă o vară fără concerte plătite de primării,  valuri de bere , târguri de meșteșugari, carusele, mici, fasole cu ciolan, focuri de artificii, ansambluri folclorice, cetățeni de onoare, kurtos colaci, stegulețe, vată de zahăr și personalități politice.
         Turda se integrează perfect în acest peisaj cu 3 zile de festival în fiecare an. Sărbătoarea a început azi, la Primărie, cu ceremonia oficială de deschidere. Bine organizată și cu intrare liberă.
         Pentru cei interesați de un pic de can-can: în primul rând din prezidiu, în gri, este Elena Udrea. Extrem de zâmbitoare și primind cu drag voturi.
         În timp ce se țineau discursurile de rigoare la expoziția de flori se făceau ultimele pregătiri:
         Iar în centrul orașului începuse animația cu expoziții de mașini și momente artistice ale copiilor:
 

         De băgat la ghiozdan nu era nici o problemă pentru că mâncare era literalmente pe toate gardurile. Incepând de la grătare, cârnați, mici, pește fript și orice altceva cu minim 1000 de calorii pe porție până la celebrii colaci ungurești și înghețata londoneză:

 
 
         Chiar și cu puțini bani aveai ce să cumperi . De exemplu cu 5 lei puteai să alegi 3 icoane sau 3 produse cosmetice în funcție de preferințele personale. Pentru suflet sau pentru înveliș.
 
 

           Iar copiii au fost cei mai fericiți. Asta în cazul în care părinții erau de acord să le plătească o plimbare într-un balon pe apă sau să își încerce norocul la roată.
 


          De dimineață terasele arătau curate și pline de flori așa că eu spun să ne bucurăm de zilele frumoase de vară și să nu ne mai gândim la tot ce vedem la televizor. Pentru că aleșii vor să vedem altceva. Adică partea frumoasă a vieții 🙂
 

          Deci, ne vedem în centrul Turzii ?
 
 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *