Ce faceți de Revelion ?

         Științific vorbind, astăzi Pământul a mai încheiat o excursie în jurul Soarelui (deși ziua de Anul Nou a fost arbitrar stabilită de către om). În alte culturi și religii începutul anului nu se suprapune nicidecum cu ziua de 1 ianuarie așa că am putea lua în considerare orice punct de pe orbită ca fiind referința inițială. Dar dacă lui Iulius Cezar, în urmă cu mai bine de 2000 de ani, i-a cășunat ca această zi să marcheze oficial începutul anului cred că nu mai este cazul să ne batem capul și să oferim alte sugestii. O lăsăm așa. 
        Pe cât de mult iubesc sărbătoarea Crăciunului, pe atât de plictisitor mi se pare Revelionul. E adevărat că nu am avut parte la viața mea de petreceri memorabile astfel încât să asociez distracția supremă cu ultima noapte a anului. De multe ori s-a întâmplat să-mi petrec seara pe canapea, în fața televizorului, uitându-mă pe rând la focurile de artificii din Sidney, apoi Moscova, București și peste două ore la cele din Londra. 
sursa foto standard.co.uk
         Coborârea sferei în Times Square am văzut-o doar a doua zi în reluare pentru că diferența de fus orar e prea mare. Cu toate că s-ar putea să vi se pară plictisitor și trist nu  e deloc așa. Dacă nu port pe cap tichie de carton, nu țip, nu arunc confetti și nu mă pup cu necunoscuți nu înseamnă deloc că nu îmi place viața mea așa cum este. Sunt absolut sigură că sunt mulți care gândesc ca mine și cărora întrebarea Ce faci de Revelion ? care începe să se insinueze în orice conversație începând cu sfârșitul lunii noiembrie li se pare sâcâietoare sau chiar iritantă. Ei bine, de Revelion nu fac nimic altceva decât să petrec o seară relaxantă și nu e nimic jenant să recunosc acest lucru.
         Nu o să merg în nici un restaurant la care să plătesc sute de lei pe mâncare și băutură din care să consum mai puțin de jumătate. Nu o să-mi îmbâcsesc părul și hainele cu fum de țigară astfel încât să nu-mi mai simt parfumul fin pe care am dat o mică avere. Nu o să ascult la maxim o muzică pe gustul tuturor , când eu vreau doar muzică pe gustul meu. Nu o să mă prăbușesc de oboseală la 6 dimineața și să dorm apoi toată ziua când de fapt am așteptat un an întreg să văd Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. Nu o să mă doară capul și nici nu o să mi se aplece dacă văd mâncare.
         În schimb o să mă îmbrac frumos, o să aprind multe lumânări parfumate, o să mănânc ceva ușor și o să beau doar șampanie dulce. Poate o să mă uit la un film sau poate găsesc un documentar interesant (dar nimic tragic sau filozofic). O să mă uit pe harta lumii visând unde aș putea călători anul viitor iar apoi voi începe să număr zilele care mai sunt până va veni din nou primăvara.
         Asta însă nu înseamnă că cei care ați ales să petreceți Revelionul la un restaurant drăguț nu o să vă distrați. Probabil veți dansa toată noaptea și vă veți bucura de hărmăiala veselă și zgomotoasă dar mie, cel puțin în perioada asta a vieții, nu mi se mai potrivește acest stil de a trece de la un an la altul. Simt că nu mai vreau să mă aliniez unui trend care nu mă reprezintă doar pentru că toată lumea face la fel și pentru stupidul motiv că doar o dată pe an e Revelionul. Da, am auzit asta de nenumărate ori.
        Astfel, opțiunile mele fiind clarificate, vă doresc tuturor un an minunat, cu sănătate și multe bucurii și sper ca în 2015 să nu mai fie războaie sau atentate teroriste nicăieri în lume. La mulți ani și să auzim numai de bine!

Share This:

2 thoughts on “Ce faceți de Revelion ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *