Rezoluții pentru 2015

         Se pare că obiceiul rezoluțiilor de Anul Nou este mai vechi decât bănuiam, de-a dreptul antic dacă e să dau crezare informațiilor referitoare la babilonenii care la începutul fiecărui an promiteau zeilor că vor returna obiectele împrumutate și își vor plăti datoriile. La fel, la început de an, locuitorii Imperiului Roman făceau jurăminte zeului Janus (de la al cărui nume vine numele lunii ianuarie), zeul începuturilor și tranziției și care era avea două fețe, una privind spre trecut și alta spre viitor. 
         Dar chiar dacă rădăcinile sunt atât de vechi, noi am preluat obiceiul tot de la dragii de americani iar ideea de a reflecta asupra schimbărilor pe care vrem să le facem în modul de a ne trăi viața mi se pare foarte energizantă și motivațională.  
       Îmi propun multe pentru 2015, unele țeluri sunt mai mari și mai greu de atins, pentru altele îmi trebuie doar un pic de voință dar toate sunt realizabile. Pe unele nu vreau să le fac publice dar pe altele vreau să le scriu pe hârtie astfel încât să pot verifica în orice moment stadiul în care le-am îndeplinit. Iată care sunt primele 10 rezoluții pentru anul care începe peste 3 zile:
 1. Să învăț noțiunile de bază ale limbajului HTML astfel încât să pot îmbunătăți aspectul și funcționalitatea blogului meu.
 2. Să folosesc aplicația Photoshop 
 3. Să-mi salvez informațiile de pe calculator pe surse externe o dată pe lună ca să nu mă mai trezesc în situația disperată că am pierdut poze sau fișiere de care am absolută nevoie.
 4. Să încep să vând lucrurile pe care nu le mai folosesc pe okazii.ro . Mi-am făcut cont de prea multă vreme și am tot amânat iar hainele, cărțile și pantofii se tot adună.
 5. Să îmi fac o pușculiță în care să adun bani. Nu vorbesc de conturi de economii deschise la bancă, ci de o pușculiță adevărată în care să pun mărunțiș: un leu, doi, trei în fiecare zi, pe care să o deschid la sfârșitul lui 2015 și să îmi fac un cadou mie însămi. Sunt curioasă cât o să adun.
 6. Să beau 1.5 litri de apă pe zi. Doi litri îmi este imposibil, am mai încercat asta așa că îmi setez un target realizabil.
 7. Să mănânc cel puțin un fruct sau o legumă crudă în fiecare zi. Am observat că iarna nu se întâmplă acest lucru dar un măr chiar nu ar fi mare lucru așa că o să țin un coș de mere pe masă ca să îmi sară în ochi. Dacă le țin în frigider, acolo le uit.
 8. Să renunț la telefonul mobil în timp ce mănânc. Iau foarte des masa de una singură și atunci mă uit pe YouTube dar cred că ar fi mai bine să am câteva momente doar cu gândurile mele și nu ale altora.
 9. O dată pe săptămână să telefonez unei persoane dragi cu care, din cauza distanței sau a timpului, nu am ținut prea strâns legătura. Un telefon face mai mult decât o mie de like-uri ca să nu mai punem la socoteală că nu toată lumea are Facebook.
 10. Să fac 10000 de pași pe zi. Asta înseamnă la mine cam o oră de mers pe jos. Cum nu-mi place deloc să fac sport cred că e o bună soluție de a face mișcare și chiar dacă nu o să reușesc zi de zi sper ca media săptămânală să iasă. 
         Cam astea sunt rezoluțiile minore pe care mi le-am propus pentru 2015. Pe cele majore, dacă o să-mi reușească, o să vi le spun spun exact peste un an de acum înainte. 

Share This:

8 thoughts on “Rezoluții pentru 2015

 1. Cât de ambițioasă te presupun, e floare la ureche!De dragul acceptării dialogului, la #6 schimbă cuv.„setez”- cu „însetez”; să vezi ce ușor ajungi la 2 l!

 2. Îți doresc să ți se împlinească toate!
  Și eu am plecat la drum în noul an cu planuri mărețe, dar, având experiența anilor trecuți, sunt convinsă că n-o să le bifez pe toate. 😀

 3. Imi plac tare mult 5 si 9. cu un an in urma, cred, si pe lista mea a planurilor de inceput de an se numara si cate o intalnire saptamanala cu cate o persoana pe care n-am vazut-o demult. nu m-am prea tinut de ea. e greu cand timpul iti e ocupat cu o gramada de lucruri. Asa ca iti urez succes. nu doar cu 5 si 9, cu toate. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *