Cocktail cu sirop de zmeură YO

        Azi fiind duminică, după ce-am mâncat de-amiază m-am gândit să-mi fac o cafea dar apoi mi-am adus aminte că e sărbătoare mare fiind Paștele catolic așa că mi-am spus că ar merge ceva festiv. Adică un cocktail 🙂 Și mi-am făcut unul de m-am lins pe degete, atât de bun a fost. Rețeta o am de la YO, o firmă austriacă de siropuri de fructe care anul acesta sărbătorește 60 de ani de când există pe piață. Adică din 1956. Pe vremea când noi ne ocupam de colectivizare, alții puneau bazele unei industrii care a rezistat peste timp și s-a tot dezvoltat dar azi nu vreau să mă indispun gândindu-mă la anii comunismului ci doar să vă dau rețeta cocktail-ului: 30 ml sirop de zmeură YO, 40 ml rom alb, câteva felii de lime, frunze de mentă, apă minerală și gheață. cocktail ioana spune        Eu n-am avut frunze de mentă și n-am pus nici gheață pentru că apa minerală era oricum foarte rece. Am pus în schimb mai multă lămâie din aia verde ca să fie mai acrișor și, după cum v-am spus, a ieșit ceva delicios.

        Până acum am evitat să cumpăr siropuri din supermarket pentru că n-am găsit niciunul care să nu aibă gust sintetic. O singură dată am luat unul care mi-a plăcut (de la Lidl) dar știți cum fac cei de la Lidl, aduc ceva bun în săptămâna nu-știu-care și apoi produsul respectiv dispare pentru totdeauna, deci nu te poți baza pe ei. În schimb siropurile astea, YO, am văzut că se găsesc în mai multe magazine în mod constant, de exemplu la Kaufland costă 12 lei și ceva. Cel de zmeură este identic la gust cu cel făcut de casă iar cel de soc, amestecat cu apă minerală este exact ca și socata proaspătă din luna iunie. Există mai multe sortimente dar eu doar pe acestea două le-am încercat și le recomand cu încredere. Voi ați băut siropuri YO până acum?

Share This:

5 thoughts on “Cocktail cu sirop de zmeură YO

  1. Vai, vai, ce dor mi-e de visine. Visez sa ne luam casa si sa pun un visin-doi. Proaspete gasesc extrem de rar aici.

Leave a Reply to Ioana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *