Codul lui Udrea

     De două zile țara freamătă, televiziunile vuiesc iar persoanele respectabile își dau părerea despre controversatul gest al Elenei Udrea prin care aceasta  și-a dus degetul la nas și l-a lipit de nara dreaptă după ce a coborât de la tribuna Parlamentului.  Apoi a căutat din priviri toate camerele îndreptate spre ea pentru a se asigura că a fost filmată din toate unghiurile, exact așa cum fac politicienii când merg la vot și stau cu buletinul deasupra urnei așteptând să fie fotografiați de toți reporterii. 
        Au apărut o mulțime de supoziții în mass media, unele hilare de-a dreptul, despre semnificația acelui gest care mie personal mi s-a părut o sfidare la adresa noastră, a oamenilor care avem așteptări zadarnice de la aleșii noștri. Cam astea mi-au trecut mie pe la ureche dar probabil că mai sunt și alte descifrări ale codului Udrea așa că nu vă sfiiți să le adăugați la această listă.

 • În primul rând ar trebui să ascultăm ce are de spus ea însăși: ”e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că totul e în regulă”. Serios ??
 • Antena 3 (și nu numai) a făcut spume la gură prin toți moderatorii pe care îi are spunând că pentru gestul mafiot de la finalul discursului există cel puțin două versiuni de interpretare: fie o amenințare, fie un avertisment.
 • Claudiu Săftoiu, fostul șef al SIE, spune că acest gest este nepoliticos pentru o femeie (se pare că pentru un bărbat, nu) și prin acest gest îi transmite lui Băsescu, cu care formează un cuplu politic indestructibil, mesajul ”Rezist, bazează-te pe mine!”. Deci gestul ar fi cu dedicație clară.
 • Unii au sărit să interpreteze gestul ca fiind unul masonic, ca o tăcere promisă unui frate sau să-i spui unui frate să păstreze tăcerea. Cu toate că femeile nu sunt acceptate în Loja Masonică, nu m-aș mira ca Elena Udrea să nu știe acest lucru și să creadă că ar putea să se infiltreze printre masoni. În urmă cu câțiva ani nu numai că nu știa că Norvegia nu are președinte, dar își manifesta îngrijorarea cu privire la activitatea acestui presupus președinte.
 • În emisiunea Ediția de seară de pe România TV un invitat al lui Victor Ciutacu a spus, mai în glumă, mai în serios, că gestul era destinat unui posibil iubit căruia îi transmitea, în limbajul înțesat de diminutive al îndragostiților, ”Pup năsuc, pui mic” :))) O avanpremieră pentru Valentine’s Day ?
 • O altă aberație pe care am auzit-o astăzi (dar nu pot să redau sursa pentru că eram în bucătărie și doar auzeam televizorul care mergea în altă cameră) e că Elena Udrea și-a activat un punct de presopunctură care poate să inducă starea de liniște. No comment.
 • Generalul Pavel Abraham, omul care le știe pe toate, spunea în seara asta, la Subiectiv, pe Antena 3, că gestul este clar un semn de inducere în eroare a altora. Adicătălea fraierilor, ați luat-o pe o pistă greșită.
      Merită oare să se discute atât pe această temă ? Astea sunt toate pretențiile pe care le avem de la un deputat ales în Parlamentul României? 

Share This:

10 thoughts on “Codul lui Udrea

 1. Cât se mai bucură, pizmătarețele de Ioana și Tătuca că „ o ” de-a sexului lor, „nu prea mai are ocupație” și o năpădesc coșurile!

 2. Nu te acuza! Mi-s eu prea adânc, se pare. Azi am descoperit, în Tolstoi ( Lev!) o vorbă hâtră, potrivită și vouă , apropo de Udrea: bărbații și femeile au o singură părere în comun – neîncrederea în femei!

 3. @anitzei – de unde stii ca "Ioana si Tatuca" o pizmuiesc pe Elena Udrea? Pentru ca din simpla afirmatie a celor doua nu reiese neaparat acest lucru, ar putea exista si alte motive pentru care sa vobeasca asa, si, in cazul acesta, pizma ar fi numai in ochii (si sufletul) tau. Deci ai vreun argument prin care sa demonstrezi ca cele doua o pizmuiesc?

 4. Mereu Pozitivo, de la nasul prea lung Cleopatrei la „coșul” de pe nasul Udrei, știut simptom al nefolosinței sexuale (nu a nasului!), numai asemenea mâncărimi de limbă puteau genera pizme! QED!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *