Secretul unei vieți lungi

         Cred că am descoperit secretul tinereții fără bătrânețe și al vieții lungi și fericite: râsul. O porție zilnică de râs crește nivelul de energie, diminuează stresul și te face să uiți de toate durerile. Este mai ieftin decât orice medicament și nu are contraindicații. Poate fi folosit la orice vârstă și nu are restricții în ceea ce privește dozajul. Râsul este mai contagios decât tusea sau strănutul dar nu dăunează nimănui.
       Pentru mine cea mai simplă cale de a începe să râd este să mă uit la desene animate iar preferatele mele sunt de departe Tom și Jerry. Îl iubesc pe Tom de când mă știu, de-aia am și botezat câteva rânduri de motani cu acest nume.
Tom al IV-lea
         Bine, ăsta din poză seamănă mai mult cu Garfield la colorit dar la apucături juri că este Tom și spun asta pentru că are o relație de dragoste-ură cu mai mulți Jerry pe care îi smotocește de nu se văd. 
         Primul episod din desenele animate cu Tom și Jerry a apărut în 1940. Personajele și peripețiile lor au fost create de William Hanna și Joseph Barbera câteva decenii la rând. Îmi imaginez că ani de zile oamenii ăștia  au studiat comportamentul pisicilor și s-au distrat de minune împreună. Cine are pisică acasă știe că toate fac exact la fel ca Tom când demarează cu gheruțele alunecând pe parchet, când își arcuiesc spinarea, când își zburlesc blana sau când își dilată pupilele la vederea unei potențiale prăzi. Cred că unul din motivele pentru care desenele acestea au avut atât de mare succes este faptul că reproduc realitatea extraordinar de bine aducând în prim plan partea amuzantă a lucrurilor. Cum, de altfel, ar trebui să privim totul în viață.

sursa foto: tiki-toki.com
         Și mai cred că Hanna a trăit 91 de ani iar soția lui 101 (da, exact 101 ani, s-a născut în 1913 și a murit în 2014) pentru că au râs în fiecare zi uitându-se la Tom și Jerry. Iar Barbera a trăit 95 la fel de vesel. A lucrat până în ultima zi a vieții și a murit cu zâmbetul pe buze gândindu-se cum Tom zbura printr-o ușă lăsând în urmă o gaură de forma corpului său.
         Una din cele mai dragi amintiri pe care le am cu bunica mea este de pe vremea când aveam doar câțiva ani și am petrecut o seară de iarnă povestind desene animate. Era pe vremea când programul la televizor era doar de câteva ore pe zi iar noi copiii așteptam duminica din două motive: să mâncăm șnițele și să vedem desene animate la Album duminical. Părinții mei aveau musafiri, erau în sufragerie și stăteau la masă povestind lucruri de oameni mari iar eu cu sora mea, neavând ce căuta gură-cască între adulți, eram într-o altă cameră cu Mimi, bunica noastră, și rememoram ultimul episod din Tom și Jerry: Știi când l-a învelit cu coada în loc de pătură? și râdeam de ne prăpădeam, Dar când i-a împletit mustățile în timp ce dormea? și urmau alte hohote de râs sau Când i s-a răsucit capul și i-au ieșit ochii din orbite? și râdeam de ne dureau fălcile. Atunci am văzut pentru prima oară cum lui Mimi îi curgeau lacrimile pe obraji de atâta râs. 
         Poate că nu este un serial educativ în sensul clasic al cuvântului dar în mod cert este un serial pentru toate vârstele. Din fericire acum există Boomerang, postul de televiziune care oferă multe seriale de desene animate nu numai pentru copii ci pentru întreaga familie. Cele mai frumoase amintiri ale copiilor se vor lega întotdeauna de emoții simțite împreună cu părinții și bunicii și nu de obiecte sau jucării frumoase studiate în singurătatea a patru pereți. Râsul împreună face mai mult pentru sănătate decât orice dietă fără carbohidrați, fără sare sau fără zahăr. Și nu cred că există cineva pe lumea asta care să nu îi iubească pe Tom și Jerry, pe Garfield sau pe Pantera roz. Bine, hai, treacă de la mine, dacă vă plac câinii mai mult decât felinele, Boomerang Tv  vi-l aduce și pe Scooby-Doo 🙂 
         Deci e musai să aveți și canalul ăsta. După ce vă umpleți de rău uitându-vă la câte milioane de euro și-au însușit corupții noștri, comutați pe Boomerang și o porție bună de râs, urmărind desene animate alături de cei dragi, vă va ajuta să vedeți viața în roz și să sperați la suta de ani.

Share This:

4 thoughts on “Secretul unei vieți lungi

  1. Foarte interesant. Am uitat cu totul de placutele desene animate de altadata. Le voi cauta din nou. Ai multa dreptate; te relaxeaza, chiar daca nu te gandesti la prelungirea vietii. AI ABORDAT O TEMA SURPRINZATOARE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *