Cum să bei 2 litri de apă pe zi

         N-ai cum, mai ales dacă e iarnă, e frig și nu ți-e sete decât după ce mănânci ceva sărat. Vara mai treacă-meargă, pe caniculă porți o sticlă de apă după tine și tot iei câte o gură dar acum, pe gerul ăsta numai la apă rece nu ți-e gândul. Când ies afară din casă, ceața care îmi intră în gură și în ochi simt că mă hidratează suficient.
        Una din rezoluțiile mele pentru 2015 era să beau un litru și jumătate de apă zilnic (realistă fiind știam că la doi litri nu am cum să ajung), dar după primele zile din an eram departe de ceea ce mi-am propus așa că am trecut la planul B. Adică am început să beau ceai.
        Ceaiuruile n-au fost niciodată pasiunea mea dar se pare că gusturile omului se mai schimbă de-a lungul vieții. La asta au contribuit și câteva YouTube-rițe britanice cărora le urmăresc vlogurile și care toată ziua-bună ziua beau ceai. Cu așa un patos descriau fetele astea ceaiul și obiceiul de a-l bea încât pur și simplu îmi făceau poftă (dacă e posibil să-ți fie poftă de ceai). Așa că de unde beam ceaiul ocazional (o dată la câteva zile), am ajuns să beau 3 căni pe zi și pot să spun că m-am îndrăgostit de câteva arome.
         Bineînțeles că nu pun zahăr deloc, asta ar însemna să sar din lac în puț. Adică să bei apă dar să te înfunzi cu zahăr nu îți aduce nici un beneficiu, ba din contră. Drept și prin urmare ceaiurile pe care eu le beau, nu necesită zahăr. Am făcut un top 5 al ceaiurilor pe care le-am băut în luna ianuarie și pe care voi continua să le beau cu mare plăcere. 
        Pe locul întâi este Lipton cu vanilie și caramel. Este o descoperire mai veche și este singurul care este ceai negru, adică frunze din planta numită ceai. Pe lângă ceaiul negru conține păstăi de vanilie și aromă de caramel. Are un gust dulceag și un miros extrem de plăcut care se răspândește în toată casa creând o atmosferă foarte cozy de calm și relaxare. De obicei îl beau seara, după ce mă bag în pat în timp ce citesc o carte și ese de departe preferatul meu. Eu l-am găsit de cumpărat numai în Auchan.
        Următoarele locuri sunt la distanță egală de locul întâi, toate cam pe aceeași poziție și le alternez în funcție de chef și dispoziție.
     Tot ce este legat de portocale și scorțișoară îmi place la nebunie, indiferent că este vorba de mâncare, băutură sau cosmetice așa că ceaiul de rooibos de la Dukat nu avea cum să mă lase indiferentă. Rooibos este o plantă care crește în Africa de Sud și are puternice proprietăți antioxidante așa că, zice-se, are multe beneficii pentru sănătate. 
Rooibos
        Totuși pe cutie scrie că acest ceai nu poate fi consumat în exces de persoanele hipertensive pentru că are în compoziție rădăcină de lemn dulce (5%). Nu știu ce e acela lemn dulce, nu am probleme cu tensiunea dar avertismentul acesta mă face să mă limitez la o cană pe zi deși aș bea vreo trei 🙂
        Ceaiul cu pere și caramel Sir Edward l-am luat de la Lidl și sunt deja la  a patra cutie. E un amestec de fructe (de fapt cred că sunt mai multe mere decât pere) și e foarte bun la gust. Bineînțeles că aroma de caramel contribuie foarte mult la acest lucru.
        Aproape că aș fi putut să-l pun pe primul loc atât de bun e ceaiul de afine roșii plus că e și cel mai ieftin dintre toate – 3,50 lei la Kaufland. Este singurul care nu e la pliculețe și pot să aleg cât de concentrat vreau să îl beau.
         Are tot felul de fructe (inclusiv stafide), nu are coloranți și totuși culoarea este un roșu închis (de la florile de hibiscus). Este la fel de bun atât cald cât și rece. La vară sigur o să îl beau cu gheață.
       And last, but not least, Lipton cu mentă. Ceai verde și frunze de mentă. Este foarte, foarte mentolat, desfundă pe loc căile respiratorii în caz de răceală și are gust de gumă de mestecat. Mi se pare foarte energizant și prefer să îl beau dimineața sau atunci când mă simt un pic obosită. 
         Acestea sunt ceaiurile cu care m-am delectat în această iarnă iar dacă voi ați descoperit ceva bun vă rog să-mi spuneți și mie. Sunt deschisă la noi încercări 🙂 

Share This:

4 thoughts on “Cum să bei 2 litri de apă pe zi

  1. imi plac yogi-urile de pe iherb (fiecare pliculet contine si cate un mesaj inspirant cu care sa iti incepi ziua), am inteles ca si twinings e bun.il voi comanda data viitoare.imi plac cele varsate, dar parca mie mai comod la plicuri.

    1. E a nu stiu câta oară că aud de iherb și numai de bine. Cum de nu am comandat niciodată până acum, nu știu dar trebuie neapărat să încerc și eu site-ul ăsta.

  2. Pe cele de la Casa de Ceai le-ai încercat? Eu le iau de la Cărturești. Bine, și prețul e pe măsură, în jur de 10 lei, dar mi se par aromate și chiar ai de unde alege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *