Gadgeturi non-electronice

        Nu sunt înnebunită după gadget-uri, în sensul clasic al cuvântului, adică acele prostioare electronice, micuțe și simpatice care fac tot felul de chestii și care se lansează de fiecare dată cu mare tam-tam. Drept să spun, nu prea mă interesează noutățile tehnologice de ultimă oră. În schimb am niște obiecte fără de care aproape că nu mai pot trăi și pe care le port cu mine tot timpul. Și care îmi sunt tare dragi pentru că sunt utile și îmi fac viața mai frumoasă. 
      Vă vine să credeți sau nu, la un moment dat, în urmă cu câțiva ani, mi s-a făcut bătătură la încheietura mâinii de atâta sprijinit pe birou cu mouse-ul. Pur și simplu mă durea mâna și m-am plâns acasă de ciudățenia care mi s-a întâmplat. Păi de ce n-ai spus mai repede? m-a întrebat Cristi și mi-a cumpărat un mouse-pad cu o perniță cu gel pe care să-mi sprijin încheietura. Habar n-aveam că există așa ceva dar era exact ceea ce îmi trebuia. Asta înseamnă că și alții au pățit același lucru înaintea mea și cuiva i-a venit această idee genială. Acum am două mouse pad-uri, unul acasă și unul la birou.
        Se presupune că o doamnă nu are nevoie să umble cu un deschizător de sticle în poșetă dar eu, de când am primit acest breloc, în urmă cu vreo 15 ani, l-am agățat lângă cheia de la casă și nu m-am mai despărțit de el. Mi-a folosit în mult mai multe situații decât aș fi crezut. În concedii, în tren, în mașină, la terase când chelnerii uitau să deschidă berea sau sucul, de fiecare dată cei cu care eram s-au bucurat de dotarea pe care o port în geantă.
        Urmează apoi ruleta mică de plastic. Pe asta am primit-o de la o doamnă care era agent de vânzări la o mică fabrică de confecții, ca să mă exprim elegant. De fapt săraca umbla din instituție în instituție să vândă haine angajaților, cred că știți cu toții cum funcționează sistemul. Eu și colegele mele cumpăram mereu de la ea cămăși și ținute business. Odată ne-a cadorisit pe toate cu acest mic obiect promoțional și de atunci am început să măsor tot ce prind în cale 🙂 La fel ca în una din legile lui Murphy, dacă tot ceea ce ai este un ciocan, toate obiectele din jur îți par cuie. Cam așa și cu mine, colind magazinele second hand în căutare de comori și de multe ori găsesc tot felul de perdele, pernițe decorative, covorașe, panglici, curele sau diverse obiecte cu dimensiuni care  necesită să fie măsurate. Sau stau pe ebay în căutare de chilipiruri și, ca să-mi imaginez mai bine cum arată diverse chestii, scot ruleta, mai ales că pe o parte e în centimetri iar pe cealaltă parte e în inches și nu mi-e întotdeauna la îndemână să mă apuc de calculat.
        De briceag nu pot să spun decât de bine. Cine nu are nevoie să aibă tot timpul la dispoziție o forfecuță, o pilă sau o pensetă? Tot un cadou a fost și micuțul briceag și îl port cu mine de 20 de ani. Mi-a plăcut atât de mult încât de atunci am făcut și eu, la rândul meu, același fel de cadou multor persoane dragi. Se spune însă că nu e bine să faci cadouri cuțite (iar un briceag tot un fel de cuțit e). Cică un cuțit taie prietenia, așa că dacă vă gândiți să dăruiți ceva tăios ar fi bine să cereți bani în schimb ca să pară de fapt o vânzare. O monedă de 1 ban este suficientă pentru încheierea tranzacției, asta bineînțeles dacă credeți în superstiții. 
        And last but not least, sticluța cu pulverizator. E un recipient din plastic, are 20 de ml și l-am cumpărat din Sephora într-un set cu alte cîteva cutiuțe de dimensiuni la fel de mici. L-am luat în ideea de a-mi pune cremele, șamponul și alte cosmetice atunci când plec în vacanță ca să nu car tone de bagaj cu mine. Apoi am văzut cât de puțin loc ocupă în poșetă și cât de ușor este, așa că îmi torn parfum în acestă sticluță și o am în permanență la mine fără să-mi simt geanta grea ca și când ar fi plină de bolovani. Aș vrea să-mi cumpăr un travalo,care tot cam așa ceva este, numai că arată mult mai fancy și umplerea se face un pic mai ușor. 
        O să-l pun pe wish list dar deocamdată nu e chiar o prioritate. Pe aoro costă 45 de lei iar pe ebay cam 10 lire cu transport cu tot și sunt mici, au doar 5 ml. Deci poate să mai aștepte chiar dacă sunt atât de drăguțe. Deocamdată sunt foarte mulțumită cu sticluța mea de plastic.
        M-aș bucura să aud de la voi ce obiecte ciudate cărați tot timpul în poșetă sau prin buzunare.
        

Share This:

2 thoughts on “Gadgeturi non-electronice

  1. Am eu niste travalo de donat, de la Fragonard :D. Bine ca ai zis. Si si mie mi-ar trebui o ruletita din aia. Iar cu deschizatorul de sticle stiu cum e, e unul dintre cele mai utile obiecte breloc, am avut si eu, dar s-a rupt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *