Dacă până ieri m-ați fi întrebat care este marca predominantă a produselor cosmetice pe care le folosesc, aș fi răspuns fără ezitare Avon. Sunt reprezentant de vreo 12-13 ani, am avut comenzi din aproape fiecare catalog și mereu mi-am cumpărat și mie câte ceva. Deci aș fi putut băga mâna în foc că Avon predomină la mine în baie.
Aseară însă am avut o surpriză și o revelație în același timp. Făcând curățenie la cosmetice mi-am dat seama că pe primul loc se află, de fapt, Nivea care stă detașat în vârful clasamentului. Evident că știam cât de mult îmi place acest brand pe care îl cunosc de dinainte să mă nasc 🙂 dar nu am conștientizat că am câteva produse pe care le folosesc zilnic, unele chiar de ani buni.
Primul dintre ele este balsamul de buze fără de care nu mai pot trăi. Cel simplu, fără arome de fructe și fără culoare. Am văzut în urmă cu ceva timp o emisiune în care Dr. Oz spunea că nu este indicat să folosim balsam de buze în exces pentru că astfel pielea are un fel de reacție inversă și se usucă mult mai ușor, nu mai țin minte exact explicația științifică dar în orice caz s-a adeverit ceea ce a spus. Am devenit addicted. Nu pot adormi până nu îmi pun pe buze un strat de balsam, face parte din ritualul de seară. Este moale, cremos, nu are miros, nu are gust, intră repede în buze și nu lasă senzația de gras. Am încercat și alte branduri (muuult mai scumpe) dar nimic nu se compară cu Nivea care costă în jur de 8 lei.
Nu pot să fac chiar un clasament pentru că din cele 5 produse pe care le-am pus în top nu pot să renunț la unul în favoarea altuia. Adică nu pot să spun că mi-e mai drag BB cream-ul care este un produs de machiaj, decât deodorantul, care este un produs de igienă. Oricum tot ce vedeți în poză folosesc zilnic și pentru mine sunt top 5 (într-o ordine aleatoare).
Gelul de curățare Nivea all-in-1 l-am descoperit anul trecut pe vremea asta și de atunci nu l-am mai lăsat din mână, cred că sunt la al treilea tub și îmi place la fel de mult. Are mirosul acela specific care îmi dă o senzație de bunăstare și curățenie. Love it! Iar apa micelară este o soluție demachiantă care arată exact ca apa, nu are miros și conține particule micele. Aceste particule micele sunt cele care îndepărtează murdăria de pe față cu eficiență maximă.
Și acum să vă spun câteva lucruri interesante despre Nivea pe care le-am aflat după un mic research pe internet:
- Compania a fost fondată în 1882 de farmacistul Carl Paul Beiersdorf (după cum ați observat Beiersdorf AG, Germany apare pe eticheta tuturor produselor)
- Numele Nivea a apărut în 1911 și provine din latinescul niveus care înseamnă alb ca zăpada. Uzanțele vremii impuneau nume latine tuturor produselor farmaceutice.
- Crema Nivea apărută la începutul secolului trecut a avut un succes fulminant datorită compoziției sale care conținea eucerit, o substanță care permitea conservarea pentru o lungă perioadă de timp spre deosebire de celelate creme existente pe piață la vremea resprectivă care trebuiau folosite imediat.
- Formula cremei, fără parabeni și fără conservanți, a rămas aceeași cu cea inițială.
- Primul ambalaj al cremei a fost din cositor galben de inspirație Art Nouveau iar apoi, în anii 20, ambalajul s-a transformat în cel pe care îl știm și astăzi: cutiuța de metal albastru cu un logo alb.
foto beautyandthefeastblog.com |
Îmi plac brandurile care au vechime și care au continuitate. De fapt asta cred că înseamnă succesul adevărat, să reziști de-a lungul timpului și să te reinventezi la nevoie, iar Nivea le-a îmbinat pe ambele creînd produse potrivite pentru toată lumea. Și mai ales pentru mine 🙂
ştiai că nivea, ca fabrică a existat în braşov? fondată ca fabrică de săpunuri, undeva pe la jumătatea secolului 19. prin 1930 au intrat sub licenţă beiesdorf şi au fabricat la rândul lor creme nivea, iar în perioada comunistă, mai exact prin anii 80 aveau sute de produse pe liniile de fabricaţie. după "rivaluţie" praful s-a ales de ea, desigur. s-a redenumit colgate-palmolive şi s-a dus de râpă. astăzi e doar o amintire.
Din păcate nu cunosc foarte multe amănunte, știu că imediat după revoluție s-a redenumit Norvea pentru că nu mai avea voie să folosească denumirea Nivea care era marcă înregistrată…
nivea e aroma copilariei mele, ar trebui sa reincerc gama din nou. Atunci era aproape singura. 🙂
Mirosul cremei e ceva de neuitat. Cunosc senzatia 🙂
Ioana, incearca asta, functioneaza http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2418153/Claire-used-1-Nivea-cream-half-face–105-Cr-la-Mer-The-results-VERY-revealing.html
Kate Winslet e una din actrițele mele preferate. Acum, că știu că folosește Nivea, cu atât mai mult 🙂
Sunt total de acord cu faptul că o cremă foarte scumpă nu înseamnă neapărat mai bună. Am verificat pe propria piele.
Si eu am o crema de față Nivea care asteapta sa fie inceputa. Dar și alea universale sunt foarte bune.