Mănânc cosmetice pe pâine

         Cred că v-ați dat seama de mult că sunt o mare devoratoare de cosmetice. Nici nu stiu ce îmi place mai mult : să cumpăr pantofi sau cosmeticale. Dacă ar trebui să aleg  doar una și numai una din cele două variante ar fi copleșitor, nu cred că aș putea decide nici într-o sută de ani.
         Îmi place să mă uit pe YouTube la filmulețe despre îngrijirea tenului și o urmăresc pe Lisa Eldrige, un makeup artist din Marea Britanie. Bine, mai urmăresc încă o mulțime de alte canale dar Lisa este de departe preferata mea. A machiat o mulțime de celebrități pentru evenimente de covor roșu și de multe ori modelele care apar pe coperta revistei Vogue sunt opera ei. Nu știu de ce am făcut introducerea asta. Adică știu. De la ea am aflat prima și prima data despre apa micelară.
         Astăzi o să vă arăt produsele pe care le-am terminat în ultimele 2-3 luni. Am păstrat ambalajele, am făcut câteva poze și o să vă spun părerea mea despre fiecare.
         Acestea sunt toate, sau aproape toate ambalajele goale, pentru că am mai folosit, bineînțeles, pasta de dinți și săpunuri. Și vopsea de păr de vreo două ori dar am uitat să păstrez cutia.
         Produsul care mi se termină cel mai repede este apa micelară pentru că o folosesc atât dimineața cât și seara. De când am descoperit această apă nu mai pot trăi fără ea, mi se pare că e singurul lucru care curăță fața fără să usuce pielea. Am avut una de la Yves Rocher pe care o să o mai cumpăr când apare la ofertă și una de la Garnier (care a costat doar 18 lei, 400 de ml). E bună și asta dar mi se pare că există pe piață alte ape micelare mai bune, la un preț comparabil.
         Demachiantul detoxifiant, cu 3 tipuri de ceai în compoziție, tot de la Yves Rocher este foarte fin și înlătură orice urmă de machiaj (chiar și pe cel waterproof) dar mie nu prea mi-a plăcut mirosul așa că nu o să-l mai cumpăr.
        Am terminat două creme, de la Ivatherm crema multi-performantă, foarte bună pentru vară pentru că hidratează exact așa cum promite. Problema cu această cremă este că nu conține parabeni, de fapt aceasta nu ar trebui să fie o problemă ci este un lucru foarte bun, dar dacă deschizi o cutiuță și nu o termini suficient de repede, la un moment dat crema capătă un ușor miros de rânced. Eu cel puțin așa am pățit și o să mai iau această cremă doar dacă o să o găsesc la gramaj mai mic (eventual la 30 de ml). Cealaltă cremă, format travel-size (15 ml) de la Vichy am primit-o bonus când am cumpărat altceva, nu mai țin minte exact ce. E o cremă ușoară, fresh, intră repede în piele dar nu e pentru mine, e poate pentru un ten de adolescentă. Mi-a făcut plăcere să o folosesc pe căldurile mari dar iarna nu mi s-ar potrivi deloc.

         Pentru baie și duș:

         Mă bucur foarte tare că, în sfârșit, am terminat un gel de duș! cred că am început vreo 7-8 , toate îmi plac și nu reușesc să termin nici unul. Acesta cu boabe de cafea mirosea atât de frumos că îți venea să-l bei. Șampoanele au fost bune, cel de la Avon pentru păr vopsit e preferatul meu de ani de zile și o să-l cumpăr în continuare. Celălalt, de la Yves Rocher, e… doar ok. Mi s-a părut puțin cam diluat, ca să facă spumă trebuia să torn destul de mult așa că l-am terminat foarte repede.
         Balsamul pentru păr de la Nivea e foarte bun, miroase bine, părul rămâne moale și se descurcă ușor dar abia l-am putut scoate din flacon. Mai ales a doua jumătate. Este atât de gros, aproape solid, că nu știu cum cei de la Nivea nu s-au gândit să îl pună într-o cutie cu capac și nu într-o sticlă. Trebuia să strâng de tub cu ambele mâini ca să pot scoate produsul și cum mâinile îmi erau ude și îmi  alunecau, mă enervam de fiecare dată. Deci clar, l-am scos de pe lista mea.
         În schimb deodorantele de la Nivea rămân în topul preferințelor mele. Nivea Invisible este per-fect! Nu pătează hainele, are mirosul acela specific al mărcii și este foarte, foarte eficient. L-am avut toată vara în poșetă și m-am simțit în siguranță oriunde am mers. Și deodorantul cu bilă de la Bourjois este bun și mi-a plăcut, nu pot să spun nimic împotriva lui.
         În materie de machiaj nu am terminat decât două produse: rimelul de la Maybelline și un ruj no-name. Rujul a fost cea mai plăcută surpriză, l-am cumpărat din Auchan cu 3 lei, cred că era ceva ofertă, este fabricat în România dar nu are nici un nume de marcă trecut pe el. Este, adică a fost, nuanța 03 și a fost un ruj care a depășit orice așteptare. O culoare mată intensă, foarte persistent, fără miros, fără să usuce buzele… ce mai, mi-a plăcut și o să caut să îl cumpăr din nou deși mai am încă… nu pot să vă spun câte rujuri mai am. Dar multe. Prea multe.
        Au mai rămas dizolvantul pentru lac de unghii, marca Blanchette B, luat din Kaufland și fixativul de păr Balea, de la DM. Văzut, folosit, plăcut, cumpărat din nou.
         Voi ce produse ați folosit în ultima vreme ?
 
 
 

Share This:

4 păreri despre “Mănânc cosmetice pe pâine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *