Cu barbă sau fără?

        Un studiu efectuat de propria persoană printre colegii de serviciu arată că bărbații proaspăt bărbieriți arată mai tineri. O fi acesta un lucru bun sau rău? Depinde de conjunctură. Dacă la 20 de ani îți dorești cu disperare să arăți mai ”copt”, să arăți ca o persoană adultă, cu experiență de viață și care poate să își dovedească discernământul în orice situație, acest lucru poate funcționa de minune. Dar dacă ești trecut binișor de prima (sau a doua) tinerețe un barbierit proaspăt te arată chiar și cu 10 ani mai tânăr.

        O spun din start, mie îmi plac bărbații care poartă barbă dar, desigur, gusturile sunt subiective. Stăteam deunăzi la o terasă împreună cu soțul meu și la masa alăturată s-au așezat patru tineri la douăzeci-douăzeci și ceva de ani. Frumușei, veseli, dezinvolți, îmbrăcați decent, vorbind pe un ton moderat fără să deranjeze pe nimeni din jur, știți voi,  genul acela de băieți bine crescuți, veniți cu cei șapte ani de-acasă. Ce m-a impresionat însă în modul cel mai plăcut a fost faptul că niciunul dintre ei nu fuma și mi-am exprimat acest gând cu voce tare. Rar se întâmplă să văd la o masă un grup întreg unde niciunul din ocupanți să nu aibă țigara în mână. Da, a zis soțul meu, este minunat că au sărit peste acest obicei oribil însă ce nu îmi place mie la ei este că toți arată ca talibanii cu bărbile astea care le acoperă fața. M-a amuzat comparația care avea totuși un sâmbure de adevăr și cu toate că nu empatizez sub nicio formă cu grupările extremiste, mie îmi plăcea cum arată băieții.

         De fapt cum să nu-mi placă atunci când eu sunt cea care se preocupă de cum arată barba lui Vlad, băiatul meu, și de multe ori cadourile pe care i le fac țin (și) de acest aspect. Niște rezerve gillette (pentru că barba trebuie totuși condusă într-o anumită direcție, nu o poți lăsa să crească la voia întâmplării) sau o ceara barba sunt întotdeauna binevenite.

Ca să nu mai spun că acum există chiar și șampoane speciale pentru barbă.

        Și rezultatele zic eu că se văd atunci când după folosirea acestora totul arată îngrijit, curat, igienic și, nu în ultimul rând, aspectuos. Nu pot să mă abțin și o să mă laud și eu cu copchilul meu așa cum face orice cioară 🙂 Deci, ce părere aveți? cu barbă sau fără?

 

Share This:

One thought on “Cu barbă sau fără?

  1. Cu barba.
    Desi barbatii cu barba par mai maturi, totusi barba le indulceste chipul, ii face sa para mai buni, inspira un grad sporit de incredere si par a fi mai abordabili (lucru care poate fi inselator in cazul in care persoana respectiva chiar nu e de treaba si barba o deghizeaza suficient de bine in om bun)
    Imi place barba de cateva zile, dar si o barba mai deasa.
    Ceea ce-mi displace e o barba perfect aranjata, cu toate firicelele asezate la loc precis, date cu fixativ – pentru mine aceasta e o exagerare care-mi transmite sentimente inverse (preocupat de sine, superficial, inabordabil).
    Ce poate sa faca doar … o barba :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *