De ce ne bucurăm când vine toamna

         Oficial, ultima zi de vară este 23 septembrie, adică astăzi. Anul acesta s-a potrivit să se suprapună cu un val de aer polar care s-a abătut peste România ca să ne bage cu totul în sperieți. Și ca să nu intru în depresie mi-am scormonit mintea să găsesc câteva motive pentru care am putea să ne bucurăm că vine toamna:
         1 De acum înainte putem din nou savura o băutură fierbinte cum ar fi un ceai cu vanilie. Sau, de ce nu, o cană de vin fiert cu scorțișoară și bucățele de măr.
 
         2 Televizorul începe să ocupe din nou un loc important în viața noastră. Cui nu-i place Vocea României sau Master Chef să ridice mâna sus 🙂
         3 S-a terminat în sfârșit cu codul roșu de caniculă. Pentru că oricât am iubi căldura, ce-i prea mult, e prea mult. Și la 38 de grade la umbră nu-ți mai arde de nimic. Sau chiar arde …
         4 Au dispărut țânțarii, enervanții ăia mici al căror bâzâit ne transformă neuronii în elastic. Și măcar  dacă s-ar hrăni cu grăsime în loc de sânge, poate nu ni s-ar mai părea atât de ticăloși 🙂
 
         5 Putem să îmbrăcăm (în sfârșit!) puloverul acela superb cumpărat în martie la reduceri și pe care nu am apucat să-l purtăm pentru că s-a făcut prea cald pentru el. Și botinele luate cu reducere de 70%.
         6 Nu o să mai răcim și nu o să ne mai curgă nasul și ochii de la aerul condiționat. Și nici nu o să ne mai certăm cu colegii de birou când și dacă să-l pornim sau nu.
         7 Crăciunul nu mai pare așa departe și putem deja să visăm la luminițe, cadouri si colinde. Chiar dacă până atunci mai e cale lungă.
         8 Lumânările parfumate își vor face din nou loc pe masă și ce poate fi mai plăcut decât o casă mirosind a caramel pecan pie, cherries on snow sau citrus tango ? Numai când mă gândesc ce nume frumoase au aromele de lumânări și deja mă binedispun 🙂

         9 Spectacolul pe care îl oferă pădurile și parcurile în luna octombrie este ceva care nu poate trece neobservat. Chiar dacă prefer verdele crud al primăverii, o pădure toamna e totuși de admirat.
        10 Nu găsesc al 10-lea motiv. Cred că nici nu există. Pentru că de fapt sunt foarte tristă că vara s-a dus…

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *