Food diary

         Ați auzit de obiceiul de a ține un jurnal cu ceea ce mănânci în fiecare zi ? Este foarte la modă. Studiile nutriționiștilor arată că persoanele care țin astfel de jurnale reușesc cu mai multă ușurință să scape de kilogramele în plus iar apoi să-și mențină greutatea pe termen lung. Faptul că trebuie să notezi absolut orice îmbucătură de mâncare te ajută de multe ori să te abții. Ajunge să-ți fie jenă de tine însuți să scrii în caiet câte tâmpenii ai băgat în gură.
         Azi am început un astfel de jurnal, nu că aș fi grasă, dar vreau să slăbesc vreo două kilograme și mai ales vreau să fac o analiză despre cât de sănătoasă e hrana mea. Pentru că am impresia că nu prea e.
         Deci… Mi-am început ziua ca întotdeauna cu o cafea neagră. Fără lapte, doar cu o jumătate de linguriță de zahăr. Acesta e obiceiul la care nu o să pot renunța niciodată pentru că îmi place prea mult cafeaua. La zahărul din cafea aș putea renunța oricând dar la cafea, nu. Indiferent unde sunt, la ce oră mă trezesc, dacă e iarnă sau vară, trebuie să beau o cafea. Cafeaua am băut-o pe la 7 dimineața apoi m-am mai învârtit prin casă Facebook , am citit un pic și pe la 9 am luat micul dejun. Din punctul ăsta de vedere sunt ok, nu sar peste micul dejun niciodată, nu pentru că aș ști că este cea mai importantă masă a zilei,  ci pentru că mi-e foame dimineața.
         Azi mi-am făcut un sandwich cu unt, salam, cașcaval și oregano. Nu foarte mare dar cu multe calorii. Și un shake din căpșuni congelate, iaurt și o linguriță de zahăr. E delicios.

         În timp ce făceam un pic de curățenie prin casă am uitat că mi-am propus să nu mai mănânc între mese și am tot ciugulit câte o alună de pe măsuța din living. Din păcate cred că am mâncat un pumn întreg. Și am mâncat și un măr.
         La prânz , pe la ora 2, am mâncat humus cu ardei fripți și trei feliuțe de pâine. Humusul este un fel de mâncare tradițional din Orientul Mijlociu, o pastă moale preparată din năut, susan, ulei de măsline și condimente. Nu știu exact cum se prepară , oricum ingredientul principal este năutul. Un humus care îmi place mult îl găsesc la Kaufland și costă 7-8 lei.

         Seara am făcut o salată cu cartofi, hering marinat, castraveți, roșii, ceapă, măsline verzi, ouă, ardei iute, ulei și oțet balsamic. Foarte bună. Nu știu de ce naiba am mâncat și o felie de pâine care nu era necesară.

          Apoi am văzut strugurii pe bufet și mi-am zis să iau un ciorchine. Până la urmă i-am mâncat pe toți și mi-a părut rău.

          Seara la televizor mi-am făcut un ceai negru cu aroma de vanilie. Ceaiul îl beau fără zahăr deci aș putea să beau oricât. Iar acum dacă vine frigul chiar așa o să fac pentru că îmi vine mult mai ușor să beau ceai decât apă. Oricât m-aș strădui, la doi litri de apă pe zi nu pot ajunge.

        Știu sigur că, în afară de ce am scris până acum, azi am mai mâncat un fursec cu bobițe de ciocolată dar nu mai știu dacă era dimineață sau dupămasă. Am văzut cutia pe masă și … harșt, am luat unul. Dacă nu era chestia cu scrisul cred că nu mă opream decât după vreo două-trei. Patru.
         Cum vi se pare ideea cu scrisul în jurnal? Credeți că ajută? Eu cred că da, dar o să revin curând cu informații concrete.

Share This:

2 thoughts on “Food diary

  1. Si eu cred ca ajuta, mai ales ca pozele sunt si o sursa de inspiratie. 🙂
    Iar mie mi s-a facut pofta de struguri si cred ca maine ma duc sa-mi cumpar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *