Șamponul uscat Batiste

      Mai bine mai târziu decât niciodată… Uite că am ajuns să descopăr și eu roata! Asta e un fel de a spune, pentru că de fapt am ajuns să descopăr șamponul uscat de care auzisem de ani buni dar căruia nu i-am dat importanță până acum. Inițial mi s-a părut ceva inutil și nu am înțeles de ce cineva ar evita să se spele pe cap în mod tradițional, cu apă și șampon care face clăbuci, și ar recurge la astfel de inovații (la început le-am spus chiar tâmpenii). Ca de obicei însă conservatorismul meu s-a diminuat în timp și treptat am ajuns să mă gândesc tot mai des cum ar fi dacă aș încerca un astfel de spray.
      Ideea asta mă zgândărea mai ales în diminețile în care mă uitam în oglindă și vedeam foarte clar că părul meu necesita o spălare de urgență dar timpul nu îmi permitea acest lucru. Mie, spălat, uscat și aranjat îmi ia cel puțin o jumătate de oră sau poate chiar mai mult. Cu șamponul uscat se obține același efect de păr curat într-un minut, sau cel puțin așa susțin blogerițele de beauty. Până la urmă m-am hotărât să mă conving cu ochii mei cum stă treaba cu spălatul fără apă. Și o să vă spun și vouă părerea mea.
      Cea mai cunoscută marcă de șampon uscat este Batiste. Iar de pe YouTube am tras concluzia că este și cea mai bună, cel puțin ca raport calitate-preț. Bine, nu vorbesc de branduri high end cum ar fi Keratin Complex sau Moroccan Oil unde un astfel de șampon costă mai mult de 100 de lei. Mă refer la intervalul de prețuri în care eu îmi permit să cumpăr.
      Deci m-am hotărât la Batiste și mi-am cumpărat din Anglia. E clar de ce, nu? pentru că e mai ieftin. Mie mi-a cumpărat Cristi de la Boots cu 2,99 lire, asta însemnând 18,5 lei. La noi costă 28 de lei, același gramaj (200 ml), deci cu 60% mai scump. Se găsește în farmaciile Sensiblu. Iar cum unul din principiile mele este să caut întotdeauna varianta cea mai ieftină, dacă nu l-aș fi avut pe soț în Anglia, aș fi comandat de pe Asos și aș fi așteptat câteva zile să-mi vină pachetul că nu muream.
      Eu am folosit varianta blush (tubul roz) absolut la întâmplare pentru că nu am știut ce să aleg și am fost foarte mulțumită. Cum funcționează? foarte simplu: sprayul se agită bine iar apoi se pulverizează la rădăcina firului de păr, pe secțiuni, de la o distanță de 20 de cm. Se masează puțin cu degetele și se lasă să acționeze aproximativ un minut.
      Apoi se piaptănă în mod obișnuit și se îndepărtează reziduurile deschise la culoare care, eventual, rămân în păr. Mie nu mi-a rămas nimic sau cel puțin nu am observat eu. Vă spun sincer că așteptările mele au fost cu mult depășite. Părul arată instantaneu ca proaspăt spălat, are volum și strălucire iar uleiul de la rădăcini dispare complet. Produsul, care este pe bază de amidon, are un miros plăcut dar nu foarte puternic deci în niciun caz nu are cum să deranjeze. Pentru situații de urgență mi se pare o soluție absolut excepțională. L-am folosit dimineața iar seara încă părul arăta foarte bine, deci efectul este garantat cel puțin 12-14 ore. 
      Acuma, că sunt așa de entuziasmată, am făcut niște investigații mai serioase și am văzut că există variante speciale pentru păr mai închis la culoare decât al meu. Praful acela alb de care am auzit că uneori rămâne pe păr și trebuie periat, în mod cert este mult mai vizibil pe un păr brunet așa că celor cu păr închis la culoare le recomand să aleagă varianta dark & deep brown.
      Bineînțeles că prospețimea unui păr spălat în mod clasic nu se compară cu nimic, dar soluția acestui șampon uscat este ideală pentru situații neprevăzute, pentru călătorii sau pur și simplu pentru a nu ne strica ziua din cauza părului care nu ne stă nicicum. Sunt bucuroasă că l-am desoperit și că mi se potrivește atât de bine și îl recomand cu mare sinceritate.

Share This:

4 thoughts on “Șamponul uscat Batiste

  1. Nu am comandat niciodata de pe asos. Cred ca ar trebui sa incerc. M-ai convins sa folosesc si eu produsul cu pricina. Nu de alta, dar eu am o problema cu transpiratul in zona capului. Si cum a venit caldura….

  2. Cică, iei o linguriță de bicarbonat de sodiu, îl torni în cap și freci domol rădăcina părului cu el Să vezi minune!
    Tot faci experimente ;incearcă și asta! Dă veste.

    1. Bicarbonatul de sodiu o fi strămoșul șamponului uscat și cred că este eficient dar are o mare problemă, la fel ca și talcul. Rămâne în păr sub forma unei pudre albe, foarte greu de îndepărtat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *