Salată cu paste

       N-am mai scris demult o rețetă aici pe blog dar adevărul este că nici nu prea am gătit în ultima vreme. A fost mult prea cald ca să mă gândesc la altceva decât la limonadă și mă îndoiesc că ar fi fost cineva interesat de o astfel de rețetă 🙂 Ieri însă mi s-a făcut poftă de salată cu paste așa că m-am apucat de treabă. Vorba vine, ”treabă”, pentru că în 15 minute a fost gata, știți doar că mie îmi place ca în bucătărie lucrurile să fie cât mai simple. Dacă vreți, vă dau și vouă rețeta pentru că este ceva foarte bun, se face rapid și, nu în ultimul rând, ține de foame 🙂 asta însemnând că nu este o salată indicată în diete pentru slăbit deoarece are în compoziție paste făinoase. Am mâncat această salată pentru prima dată cumpărată de la Carrefour, chiar când s-au deschis primele magazine în România și mi-a plăcut atât de mult încât am descifrat-o și de atunci o fac mereu. Începem cu ingredientele, le vedeți pe toate în poza de mai jos:

IMAG1655

       Fiind o salată nu pot să vă dau exact cantitățile dar pentru un bol mare eu am pus două linguri de maioneză, un iaurt, un castravete, două roșii mari, o ceapă micuță, 200 de grame de parizer și două căni de paste fusilli. Am ales spiralele pentru că arată foarte drăguț dar bineînțeles că puteți opta pentru fundițe, melcișori, penne sau orice altă formă vă place. Pastele tricolore arată și mai bine.

IMAG1658

         Acum încep amendamentele: primul, legat de maioneză. Bineînțeles că cea de casă este mai bună și dacă aveți chef puteți să faceți dintr-un ou și să nu folosiți maioneză de cumpărat. Iar dacă nu vreți deloc maioneză, se poate și așa, înlocuind-o cu iaurt și un pic de ulei de măsline. Dar eu cred că două linguri de maioneză n-au omorât pe nimeni. Parizerul se poate înlocui cu ceva mai bunuț, și aici mă gândesc la șuncă sau mușchiuleț afumat dar eu doar asta am avut și merge și așa. Dacă vă place ardeiul, puteți să puneți câteva feliuțe tăiate subțire de tot, eu nu am pus de data pentru simplul motiv că am uitat 🙂 Ultimul amendament este legat de iaurt pe care îl puteți înlocui cu smântână cu 12% grăsime dacă vreți un plus de savoare și calorii. Dar în acest caz s-ar putea să fie necesar să adaugați și un pic de lămâie pentru că smântâna nu este la fel de acrișoară precum iaurtul.

       În timp ce pastele fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-un castron mare (în care urmează să serviți totul) amestecați maioneza cu iaurtul, apoi adăugați roșiile, ceapa și castraveții tăiați felii. La Carrefour toate astea erau tăiate cu mașina și erau atât de subțiri încât erau aproape transparente dar eu le tai obișnuit chiar dacă nu arată la fel de bine. IMAG1659

       Deși este o salată care, ca orice salată, se face foarte simplu, am totuși un mic tip de care să țineți cont. Ordinea în care puneți ingredientele în sos contează. Dacă veți pune prima dată pastele fierte, acestea vor absorbi tot lichidul și salata va fi prea seacă. Deci întâi puneți roșiile și castraveții care lasă apă și abia apoi pastele. Parizerul și pastele le adăugați ultimele.

IMAG1664

        Amestecați totul, adăugați sare, piper și eventual lămâie după propriul gust și cam asta e. Se poate mânca imediat dar dacă stă vreo două ore în frigider este perfectă pentru o zi caniculară. Eu n-am întânit pe nimeni căruia să nu-i placă 🙂

IMAG1666

Share This:

2 thoughts on “Salată cu paste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *