Cu bebelușul în vacanță

        ”Am început prima călătorie dintr-o aventură de-o viață”… a scris Cristina pe Facebook într-un moment încărcat de dramatism, uitându-se cu drag la buburuza Silvia care, la cele aproape 3 luni ale sale, nu părea interesată nici de valurile dantelate formate în jurul ferryboat-ului, nici de pescărușii veseli care dădeau târcoale turiștilor în așteptarea firimiturilor de pâine. Pentru aproape toată lumea așa părea, o aventură, faptul că ne-am pornit cu un copil atât de mic într-o vacanță în Grecia. Toți ne-au spus ba că e periculos, ba că o să plângă, ba că o să facă insolație și colici, ba că nu o să aibă răbdare de nimic, ba că nu o să doarmă…  dar după un drum de câteva sute de km și trei zile de Thassos pot să vă spun că Silvia nu a dormit niciodată mai bine ca acum. Probabil la asta a contribuit și schimbarea aerului dar sunt convinsă că și căruciorul 3 în 1 a avut un rol decisiv. Intenția mea era să scriu un articol întreg despre experiența călătoriei cu un bebeluș atât de mic dar acum îmi dau seama că nu prea am material. Ce aș putea scrie? Neavând niciun incident, totul a decurs lin și firesc. Am instalat-o pe Silvia în scaunul scoică la plecarea din București  și m-am uitat la ea cum doarme timp de 3 ore.  Din când în când am mai tras cu ochiul și la harta Bulgariei ca să verific dacă gps-ul spune adevărul 🙂

IMAG1855

      Apoi s-a trezit pentru că era ora mesei  și am continuat drumul. Din fericire niciuna dintre prevederile pesimiste ale persoanelor cu experiență în creșterea copiilor nu s-a adeverit. Nu i-a fost nici rău, nici nu a plâns, nu i-a fost nici cald, nici frig și nici nu s-a plictisit, ceea ce nu am putea spune despre noi adulții care  întrebam din cinci în cinci minute câți kilometri mai avem.

       Căruciorul de la Noriel s-a dovedit a fi cea mai bună investiție în ceea ce privește trusoul unui bebeluș. Nici nu i-aș spune cărucior 3 în 1 pentru că, de fapt, are mult mai multe funcționalități. În timpul zilei landoul este locul familiar unde Silvia doarme liniștită pe balcon. Noaptea, landoul se ia de pe roți (are un mecanism care permite desprinderea extrem de rapidă și ușoară) și, așezat pe două scaune,  devine un pătuț adevărat la același nivel cu patul părinților. Acasă nu este nevoie de acest lucru dar în vacanță această funcționalitate devine o adevărată comoară. Copilul nu este deranjat de faptul că se află în alt loc și se simte în siguranță în culcușul lui.

P9090052

        Scoica de mașină și-a dovedit dubla utilitate când am folosit-o pe plajă pe post de șezlong pentru că grecii, cu toate că sunt mari maeștri în turism, nu s-au gândit să facă șezlonguri atât de mici. Îi place copilei la nebunie să stea la umbră, să asculte zgomotul valurilor și să bea câte un cocktail de lapte, dar cum o imagine face cât o mie de cuvinte, vă las să vă faceți și voi  propria părere. Ce spuneți, îi place Silviei în Grecia?

P9090064

 

        Dacă ar fi să dau un sfat, unul singur, celor care se încumetă să plece cu bebelușul în concediu, acesta ar fi să-și ia un cărucior 3 în 1 de la Noriel. În rest, chiar dacă uită tot acasă, nu au de ce să își facă probleme. Scutece, loțiuni și pălăriuțe de soare se găsesc la orice magazin.

Share This:

2 thoughts on “Cu bebelușul în vacanță

  1. E minunată buburuza! Sunt de părere ca cei mici trebuie obișnuiți de mici cu drumul! Noi așa am procedat cu micuța noastră, iar acum e tare liniștită în călătorii! Concediu plin de chiote de bucurie să aveti!

    1. Mulțumesc, Catinca. Și eu cred același lucru. Cu cât sunt cocoloșiți mai tare, cu atât le va fi mai greu copiilor să se învețe cu drumurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *