Un pic de shopping

        De când v-am povestit despre shabby chic parcă nu-mi mai iese din cap ideea amenajării unui locșor numai al meu în care să nu existe niciun unghi ascuțit și din care să se reverse romantismul, iar prin toate magazinele prin care intru îmi sar în ochi lucruri atâââât de draguțe încât nu rezist tentației de a le cumpăra. Exact așa s-a întâmplat și astăzi dar am mare nevoie de confirmarea voastră că nu merit să fiu condamnată pentru că am căzut din noi în ispita cumpărăturilor 🙂ceai ioana spune        Cel mai mult îmi place borcanul cu capac de sticlă și cu inimioară la guleraș pe care l-am luat să-l țin pe măsuța din sufragerie dar nu gol, ci cu fursecuri sau cu turtă dulce. Are gura suficient de largă astfel încât îți încape mâna să scoți prăjitura și se închide etanș pentru că are o garnitură de plastic. Știu că în străinătate turta dulce este ceva specific Crăciunului dar cum eu sunt româncă get beget o devorez cu mare plăcere tot timpului anului 🙂 Am mai luat un șervet de bucătărie Home sweet home, un bol adorabil care imită o formă de tartă și o cană cu trandafirași roz din care o să-mi beau ceaiul.

        V-am mai spus că sunt mare amatoare de ceai și ultimele descoperiri în materie sunt ceaiul verde cu açai  și struguri (de la Penny) și latte macchiato care, nu vă lăsați induși în eroare, este tot ceai și pe care l-am luat de la Auchan. Este cel mai bun ceai pe care l-am băut vreodată. Poate mi se pare atât de bun pentru că are gust de cafea dar este o plăcere să-l bei la miezul nopții și apoi să te culci liniștit fără teamă de insomnii.

        Nu chiar astăzi, dar nici foarte demult, am găsit o comoară la un magazin second hand pe care am pus imediat mâna: un material absolut superb, nici prea gros, nici prea subțire, cu un model fucsia care în lumina soarelui aduce primăvara în casă, din care mi-am făcut niște perdele de stă mâța-n coadă. Le-am tivit, le-am cusut panglică pentru încrețit și le-am agățat de șina din tavan. Arată perfect.perdele ioana spune

        Indiferent cât sunt de obosită, cusutul la mașină mă relaxează aproape instantaneu și mă deconectează de toate problemele iar când îmi reușește ceva foarte bine nu îmi mai încap în piele de mândrie 🙂 Adevărul este că nicăieri sentimentul de siguranță, liniște și comfort nu îl simți mai pregnant decât acasă printre lucrurile tale iar dacă acestea sunt frumoase, cu atât mai mult. Astăzi am vrut să cumpăr și o oglindă ovală de pus pe perete. Avea o ramă argintie și mi s-a părut foarte drăguță dar când am studiat-o mai îndeaproape am constatat cu stupoare că de fapt oglinda nu era oglindă ci era un fel de aluminiu foarte bine lustruit și lucios în care, într-adevăr, se reflecta lumina  dar… na, era un kitsch, asta ca să nu spun că era o porcărie că sună urât. Cine o fi avut o asemenea idee stupidă, nu pot să-mi dau seama.

        Eram încă în magazin și mă întâlnisem întâmplător cu o colegă de serviciu, comentam cu ea aceste lucruri când mi-a spus că ea și-a cumpărat o oglindă incomparabil mai frumoasă decât cea pe care o văzusem eu. Am întrebat-o de unde și mi-a spus că de pe Retro Boutique. Nu, nu auzisem de site-ul acesta dar am reținut numele, m-am uitat când am ajuns acasă și am găsit ceva la care nu mă așteptam. Din punct de vedere tehnic este un site de pe internet, un magazin online ca multe altele dar emoțional vorbind este o prăvălie ca odinioară așa cum nu mai găsești acum decât în pozele alb negru din ziarele pline de praf uitate în podul bunicii. Un magazin care te unge la inimă, exact pe gustul meu, cu lămpi cu picior, cu picturi, cu flori, cu linii curbe, cu timp tihnit, cu clinchet de porțelan, cu maniere alese, cu dantelă și volane, cu case cu stucaturi și garduri de fier forjat, cu ceasuri care bat un alt veac, cu conversații elegante și comode care ascund secretele unor iubiri interzise. retro boutique

        Mi-a plăcut atât de mult încât mâine dimineață o să-mi iau umbreluța de soare, o să-mi pun mănușile de dantelă și o să plec în căutarea acestui magazin. Ah, era să uit, nu cred că se cade să umblu neînsoțită, cine mai vine cu mine, niscaiva iubitori de shopping avem în zonă?

Share This:

14 thoughts on “Un pic de shopping

      1. Imi place sa merg la piete de vechituri in cautare de comori…dar dupa o vreme ma oboseste.
        Eu cos, dar asta ma enerveaza, nicidecum nu-mi da o stare de bine. La fel si tricotatul. In schimb am descoperit de vreo 2 ani crosestatul si aia ma relaxeaza.

  1. Frumoase perdele ai facut!Sint de acord cu tine ca o activitate manula sau/si artistica aduce multa relaxare si satisfactie. Nu stii cumva un site bun cu idei si tipare de tricotat? Am citeodata o pofta nebuna sa ma repun pe tricotat, dar sint complet lipsita de idei.
    In alta ordine de idei, ai incercat vreodata “masala chai” ?http://www.thespicehouse.com/recipes/chai-masala-tea-recipe
    Iti doresc un sfirsit de saptamina placut!

    1. Nimic nu mă mai leagă de tricotat deși mă pricepeam destul de bine în urmă cu 20 de ani 🙂
      Interesantă rețeta pe care mi-o propui, am auzit de masala chai dar nu am băut niciodată. Am toate ingredientele și mă tentează să încerc. Mulțumesc de idee.

      1. Tricotatul este tare “in” in ultimii ani aici (Canada/SUA). Nu mica mi-a fost supriza sa descopar ca este chiar si la universiatea Harvard studentele au un club de tricotat.

  2. Ce frumoase achitizii! Iar perdeaua e realmente superba! si pe mine ma relaxeaza facutul de mana, stau pana dupa miezul noptii prinsa la masina de cusut. Acum ma mut si am putin timp pt si simt lipsa!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *