2 ani de blogging

        Azi blogul meu a împlinit 2 ani și am uitat să-l sărbătoresc. Pur și simplu nu mi-am adus aminte decât seara deși de mult îmi propusesem să fac din asta un eveniment festiv și să organizez un giveaway, adică un fel de concurs la care să acord un premiu unui cititor. Nu e prima oară când îmi trece ideea asta prin cap, am zis că o să dau un premiu și celui care va avea comentariul cu numărul 1000 (asta s-a întâmplat cândva vara trecută) și ghiciți ce s-a întâmplat? Chiar eu am scris al o mie-lea comentariu 🙂 Se vede  treaba că (deocamdată) nu mi se arată faza cu giveaway-ul.

        Au trecut repede doi ani, mă uit în agenda pe care o aveam atunci la începuturi și unde îmi notam ce voiam să învăț, idei de articole, lucruri pe care să nu le uit și tot felul de alte chestii. Habar n-aveam cu ce se mănâncă blogging-ul, nu știam mai nimic despre acest domeniu dar nu conștientizam că sunt praf. Acum știu cu mult mai multe  dar mi se pare că tot nu știu nimic. Fericiți cei săraci cu duhul!

        Cu toate astea nu cred că aș fi vrut ca la început să știu mai multe, drumul pe care l-am parcurs  a avut farmecul lui și fiecare descoperire pe care am făcut-o am considerat-o o realizare. Dacă mi-ar fi dat cineva totul mură în gură nu cred că aș mai fi avut aceeași mulțumire de sine și singurul lucru care mi-ar fi plăcut să fie altfel ar fi fost să am în preajmă (online sau offline, nu contează) pe cineva cu același hobby dar nu a fost să fie așa. Aveam atunci impresia că toți cei care scriau pe bloguri sunt mai deștepți, mai talentați, mai siguri de ei, mai cu experiență și total inabordabili.  Primii bloggeri pe care i-am cunoscut au fost colegii din competiția SuperBlog iar legătura care s-a creat între noi a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi s-au întâmplat de când am început să scriu.

        Mi-a făcut plăcere să scriu încă de la început, normal, că de-aia m-am apucat 🙂 , dar nu credeam că pasiunea mea se va dezvolta atât de serios și că-mi va umple atât de mult timp. Nici nu-mi imaginam că voi câștiga bani din scris, de fapt la vremea respectivă nici măcar nu auzisem cuvântul advertorial și credeam că blogurile aduc bani doar prin afișare de bannere publicitare dar nu știam cum se face asta și nici nu mă interesa. Tot ce voiam era să-mi împărtășesc ideile și să fiu citită. Asta își doresc toți cei care scriu iar dacă auziți vreun blogger care susține că scrie doar pentru el să știți că e o mare minciună. Cine vrea să scrie doar pentru el însuși o face într-un jurnal de modă veche sau într-un word pe care nu e nevoie să-l publice pe internet. Dar dacă îți faci blog  înseamnă că vrei ca vocea ta să fie auzită. Punct.

        Proiecte de viitor? da, mă gândesc serios să-mi dezvolt canalul de YouTube iar de câteva zile încoace mă bate gândul să mai deschid un blog cu un profil total diferit de acesta dar deocamdată nu vă pot da prea multe amănunte. Până una-alta o să mănânc o felie din tortul meu virtual și vă invit și pe voi, cu drag.

number 2 candle on cake

Share This:

11 thoughts on “2 ani de blogging

  1. La multi ani!!! Mi-a placut sa te citesc la ceas aniversar ( si mereu, de fapt) , iti dau dreptate cu tot ce ai spus despre scris, am simtit si eu acelasi lucru. in plus, stii ce am realizat citindu-te azi? Ca blogul meu a implinit 4 ani pe 12 mai si am uitat complet de asta. Ceea ce inseamna ca a intrat in sange, e o normalitate, o parte atat de mult din mine incat e ca si cum nu te-ai gandi: ” de cand am eu mana asta aici”.

  2. La multi ani si succes Ioana! Astept cu nerabdare in fiecare saptamana sa citesc articolele tale. Am aplicat si eu cate ceva din ceea ce ai recomandat si sa stii ca am avut rezultate. Multumesc!

  3. Ioana draga,
    Urmăresc cu placere si interes blog-ul tau, nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul si trebuie sa spun ca blogul tau mi-a deschis drumul virtual spre multe cai ascunse pentru mine pana acum 🙂
    Multumesc si multi, multi ani in continuare! La multi ani!

  4. LA MULTI ANI ! Te urmaresc de la inceput, de cand ai inceput sa scrii acum doi ani si imi place mult sa citesc toate articolele tale. Desi uneori ai abordat subiecte care ies din aria mea de urmarire, imi place mult stilul tau artistic. Iti doresc mult succes in continuare! Semnat: Un cititor fidel si discret.

  5. Felicitari Ioana si iti doresc sa continui inca ani multi de acum inainte!Imi face placere sa-ti citesc blogul, imi mai alina un pic dorul de casa.Scrii frumos si in plus am aflat o multime de informatii utile! Numai bine si o vara placuta iti doresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *