Cât machiaj puneți când mergeți la plajă?

        De când m-am întors de la Constanța nu-mi pot lua gândul de la zilele frumoase petrecute acolo, mai ales că prea curând nu se întrevede la orizont nicio altă călătorie. Per total mi-a plăcut la marea noastră și dacă aș alege să repet experiența, tot Constanța aș alege, în sensul că prefer orașul în locul stațiunilor care pe jumătate arată bine și pe jumătate sunt părăginite. Plajele din Constanța sunt absolut minunate (Faleza Nord e de nota zece) iar seara, orașul fiind atât de mare, ai ce face fără să te plictisești și poți găsi mereu altceva de făcut ca să nu mai spun de faptul că nici nu costă atât de mult ca în alte locuri catalogate fancy. Nimic nu este mai plăcut decât să stai pe o bancuță în zona Cazinoului, să admiri marea, să auzi valurile și pescărușii și să privești trecătorii care se plimbă fără griji etalându-și ținutele special pregătite pentru serile de vară. Adevărul e că ori pe unde am umblat, de la Barcelona în Santorini, Creta sau Tenerife, nicăieri femeile nu erau mai dichisite, mai elegante și mai puse la patru ace ca la noi la mare. Majoritatea zici că erau coborâte de pe coperta unei reviste cu părul perfect aranjat și machiajul impecabil deși e drept că genele false exagerat de lungi și buzele botoxate nu sunt chiar pe gustul meu. Însă nu degeaba se zice că româncele sunt frumoase.

        Problema e că, din punct de vedere al machiajului, ceea ce vedeam seara pe faleză, vedeam și în timpul zilei pe plajă. Fete tinere atât de puternic machiate cum am văzut la Constanța nu am văzut nicăieri în lume. Și stăteau săracele toată ziulica doar pe șezlong cu o băutură în mână fără să îndrăznească să intre în apă probabil de teama de a nu-și strica aranjamentul facial 🙂

        Nu spune nimeni că dacă mergi la plajă să sari peste rutina zilnică de înfrumusețare însă părerea mea este că machiajul ar trebui să fie cât mai simplu, luminos și, pe cât posibil, neutru. Ultimul lucru pentru care ar trebui să îți faci griji atunci când stai cu picioarele în nisip la umbra unei pălării de soare este rimelul care se întinde în jurul ochilor sau fondul de ten care se scurge de pe obraji. Pentru cele care chiar nu îndrăznesc să își arate în public pielea feței lăsată de natură nici măcar câteva ore, un BB Cream cu factor de protecție solară este mai mult decât suficient.

        Apoi o mascara și un tuș de ochi sau eyeliner, depinde cum vreți să îi spuneți, dar neapărat waterproof că nimeni nu vrea să arate ca un urs panda la sfârșitul zilei iar pe buze ceva cât se poate de simplu de genul unui balsam cu irizații. Atât și nimic mai mult. E adevărat că rujul roșu intens à la Marilyn Monroe captează atenția și este perfect la evenimentele glamouroase  însă la plajă atrage privirile în sens negativ.

        După cum se vede, ca orice român adevărat care se respectă,  nu mă dau la o parte în a da sfaturi deși eu nu port niciun pic de makeup la plajă.  Dar o fac pentru binele poporului 🙂

 

Share This:

2 thoughts on “Cât machiaj puneți când mergeți la plajă?

  1. Eu nu port nimic la plajă. Bine, nici nu-s genul „beach bum”, dar în general zic. Sunt destul de încrezătoare să ies fără nicio problemă nefardată oriunde, oricând. Deși nu am un ten perfect ori trăsături perfecte, dar nimeni nu e perfect, important e să fim noi ok cu noi înșine.

    PS: cu toate astea, îmi plac mult cosmeticele, am palete de farduri de la Dior ori Zoeva. Doar că nu „mă poartă” fardurile pe mine, eu le port pe ele.

  2. Ce port la plaja si in afara plajei e palarie.
    Altfel habar nu am cum reactioneaza toate cosmeticalele alea in fatza razelor soarelui. Pana si pe sticlele de plastic cu apa scrie sa le ferim de soare. Dar eu sunt o femeie patita si umblata pe la multi dermatologi in Bucuresti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *