Când revenim la viața normală?

       Ieri am făcut doza ”booster” la vaccin și încă mă doare brațul în care am fost înțepată. Semnificativ mai mult decât dățile trecute dar nu atât de tare încât să sufăr. Cu toate astea, e un lucru care îmi reamintește constant iritarea pe care am simțit-o când am fost oarecum obligată să fac și a treia doză. Nu pentru că aș fi o antivaccinistă, departe de mine acest gând, însă voiam să mai amân puțin. În luna octombrie am făcut covid și, după cum mi-au spus doi medici, acest lucru mi-ar fi asigurat o imunitate crescută pentru următoarele șase luni. Deci undeva pe la începutul lunii mai m-aș fi dus de bună voie. Dar ce te faci când certificatul de vaccinare nu îți mai este recunoscut și nu mai poți călători fără să te carantinezi și fără să faci enșpe mii de teste pe bani. Două doze nu mai sunt suficiente, e musai să ai trei. Și cum soțul meu este în Anglia și deci trebuie să călătoresc, nu am avut de ales.

        Văd că nu se mai termină cu omicronul soarelui și parcă toată viața noastră a ajuns să se învârtă în jurul acestui subiect. M-a lovit râsu-plânsu azi la prânz când am deschis YouTube-ul să mă uit la un filmuleț în timp ce mănânc. Fiind singură când mă așez la masă, dau de obicei drumul la ceva ușurel care să nu necesite multă atenție dar care să îmi țină totuși companie. Justine Leconte , o tipă pe care o urmăresc și este franțuzoaică ce locuiește la Berlin, a venit cu un titlu care mi s-a părut interesant: Pinterest trends that will take over 2022, adică ceva de genul tendințele care vor cuceri lumea în 2022. În modă, desigur, pentru că tipa e designer vestimentar. Și cu ce credeți că a început? Cu pijamale și cu haine de stat prin  casă că cică pandemia se prelungește și că oamenii asta caută. Haine lejere și confortabile. Și că dacă tot lucrează de acasă, sunt interesați de pijamale din mătase și alte materiale scumpe și de treninguri și halate de lux. Sigur că nici ea, nici altcineva nu are de unde să știe cât mai ține nenorocirea asta dar mi s-a părut o mostră de pesimism de care chiar nu aveam nevoie.

        De altfel se pare că în toate aspectele lumea e pregătită să accepte transfomări la care altădată nici nu ne gândeam. Să nu te mai îmbrățișezi cu prietenii după o lungă despărțire, să nu mai pui mâna pe clanțe, să porți mănuși când împingi căruciorul în supermarket sau să alergi în parc purtând mască pe față… Iar acestea sunt exemple mărunte, din viața de zi cu zi, dar transformări radicale vor fi și la nivel macroeconomic, dacă pot să spun așa cum ar fi clădiri de birouri certificate sub numele de The IMMUNE Building Standard™. Ce înseamnă asta? Clădiri în care angajații nu doar să se simtă dar și să fie în siguranță din punct de vedere al sănătății adică să existe sisteme eficiente de purificare a aerului, materialele de construcție să fie prietenoase cu mediul, să existe spații de carantină (zone special concepute, complet echipate și gata de utilizare în cazul nevoii imediate de a izola persoane expuse) și alte amenajări care în trecut erau specifice doar spitalelor, clinicilor medicale și  „camerelor curate” dedicate cercetărilor de laborator. Dacă vă interesează subiectul, mie mi se pare foarte interesant deși încă pare de domeniul SF, puteți citi mai multe aici.

        Deci… am făcut vaccinul, două doze, după 6 luni m-am îmbolnăvit de covid (formă ușoară, fără complicații, dar totuși boală), am făcut boosterul, mă lăsați acum în pace? Putem reveni la viața normală? sau ne regrupăm forțele pentru ”noua sub-variantă Omicron, apărută în urmă cu câteva săptămâni, care ridică semne de întrebare şi este monitorizată cu mare atenţie de oamenii de ştiinţă”? Nu e glumă, am citat de pe site-ul Digi24. 

 

 

Share This:

3 thoughts on “Când revenim la viața normală?

  1. Si eu astept cu nerabdare. Noi am facut covid in mai. Ne-am vaccinat cu toate 3 dozele. Acum l-am luat din nou. Parca nu se mai termina niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *