Ce intenționez să îmi cumpăr în următoarea perioadă

        Acum că voi lucra mai mult de acasă, dar oare de ce spun ”mai mult” pentru că voi lucra exclusiv de acasă, trebuie să mă organizez un pic și să îmi fac un colț de lucru care să arate ca pe Pinterest 🙂 Întotdeauna mi-a plăcut să mă înconjor de lucruri frumoase atunci când vine vorba de scris, citit, învățat sau  lucrat la computer iar acum, pentru că a apărut această oportunitate în viața mea când nu mai depind de nimeni și de nimic, vreau ca totul să arate și să funcționeze perfect.

        Înainte de toate, îmi trebuie un birou nou, unul adevărat,  pentru că acum folosesc pe post de birou o masuță improvizată care, deși își îndeplinește rolul, din păcate nu are niciun sertar, lucru care îmi lipsește teribil. Am două opțiuni găsite pe site-ul Ikea și cel mai probabil până la sfârșitul acestei săptămâni, o să mă hotărăsc. Mai fac încă o dată măsurătorile și apoi dau comanda. Apoi,în funcție de ce model o să-mi iau, îmi aleg și imprimanta pentru că și acolo am un wish-list cu vreo 6-7 tipuri pe care le-am clasificat nu numai după criterii tehnice dar și după dimensiuni pentru că, normal, imprimanta trebuie să îmi încapă pe birou. Chiar dacă e wireless, nu vreau să o duc în altă parte.

        Iar investiția cea mai mare, ar fi un calculator nou. E adevărat că nu este ceva fără de care nu m-aș putea descurca în următoarea perioadă dar laptopul pe care îl am deja de ceva ani a început să dea semne de oboseală în sensul că are o viteză de reacție care nu mă mai satisface, iar hardul este mult prea mic și mereu trebuie să fac lucrări de organizare și să îmi mut fișierele pe suporturi externe. Mă bate gândul să îmi iau un desktop și un monitor mare și nu un laptop. Având în vedere că laptopul pe care îl am încă funcționează, l-aș putea lua pe acesta cu mine în călătorii iar atunci când lucrez de acasă, să folosesc desktopul. Cu o astfel de tastatura wireless și cu monitorul suficient de mare instalat pe birou, aș putea chiar să stau comod în pat și să îmi editez filmulețele. Nu zic rău, nu?

        Acestea ar fi cele trei mari obiective de atins: biroul, imprimanta și calculatorul. Apoi o să urmeze partea cea mai plăcută în care o să-mi iau cele mai frumoase rechizite de birou începând de la caiete, agende, pixuri, post-it-uri, agrafe colorate, stickere, creioane și markere. Bine, multe dintre ele o să le folosesc nu doar la munca propriu zisă ci și la scrapbooking, una din pasiunile mele cele mai mari și care îmi aduce cele mai mari satisfacții. Dar, pe de altă parte, deși îmi folosesc telefonul pentru a-mi nota multe lucruri, sunt genul de om care nu poate renunța la clasica agendă cu foi de hârtie. Îmi dă sentimentul de bună organizare, de ordine și claritate a tuturor lucrurilor pe care le am de făcut în fiecare zi. Am o agendă mare pe care o țin pe birou și una mai mică, pe care o port în poșetă și ador să subliniez în amândouă lucrurile importante cu astfel de markere colorate. Fiecare culoare are o semnificație și îmi place enorm să bifez de fiecare dată după ce am atins un obiectiv.

        Vouă vă plac agendele? Sunteți genul care le folosiți doar atunci când vă aduceți aminte sau sunteți niște împătimiți care ați trecut la nivelul următor și completați zilnic într-un bullet journal?

Share This:

One thought on “Ce intenționez să îmi cumpăr în următoarea perioadă

  1. Ce împăcată aș fi dacă aș avea doar 1/10 din capacitatea dumneavoastră de organizare și de planificare!
    Îmi plac agendele și planificatoarele, îmi notez câte ceva și în telefon sau pe bilețele dar doar sporadic, și doar atunci când este vorba de obiective cu adevărat importante.
    Ar mai fi și faptul că aproape niciodată nu îmi ating tințele în proporție de 100%! Rămân lucruri nefăcute sau pe altele le amân. Cred că de fapt este mai degrabă vorba de comoditate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *