Import din America

  Se apropie 4 iulie. Adică Fourth of July. Adică Independence Day, ziua Americii.
    
         Când spun America mă refer la Statele Unite. Am o slăbiciune pentru această țară. Nu am ajuns încă să văd cu ochii mei cum e acolo dar știu de pe acum că va veni și ziua aceea. Și o să-mi placă la nebunie. Pentru că imi plac oamenii care nu se formalizează și care își spun pe numele mic chiar daca sunt la o diferenta de doua generatii. Iar asta nu înseamnă nicidecum o lipsă de respect. Imi plac doamnele trecute de 80 de ani care se îmbracă în roz si merg la restaurant cu ”fetele”. Imi plac americanii pentru că viseaza cu ochii deschisi si nu au prejudecati. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum. Nu despre cum e acolo ci despre ceea ce americanii au dat lumii întregi. Lucruri care ne fac viața mai frumoasă:
 • Blugii. Cine nu are cel puțin o pereche de blugi sa ridice mâna sus 🙂

 • Mcdonald’s și KFC . Love it ! Nu vreau să aud discursuri ”nutriționistice” că nu sunt bune la sănătate. Adică sarmalele, micii si slănina ardelenească sunt mai potrivite unui stil de viata sănatos ? Daca nu facem excese eu cred ca putem mânca orice.

 • Valentine’s Day și Halloween . Sărbători drăgute cu inimioare si vampiri, distractie si voie buna. Incă o ocazie de a petrece si de a gusta viața. Nu doar ca nu vad nimic rău în asta, dar ador să văd vitrinele împodobite si toate restaurantele pline de oameni care se distreaza. (Iar  Dragobetele mi se pare o invenție a haterilor. Nici naiba nu a auzit de el pâna acum câțiva ani)
 •  
 • Filmele de la Hollywood. Aici ar fi multe de spus. Hai să zicem că americanii nu au avut compozitori sau pictori celebri dar în a șaptea artă au castigat tot ce se putea câștiga. Punct.
 • Internetul. A aparut in America în anii 80 si intre timp intreaga lume s-a conectat. Iar daca vorbim de internet nu putem sa nu spunem nimic despre Facebook care tot de acolo vine. Dragul de Mark Zuckerberg ne-a legat definitiv de calculatoare.
 •  
 • Black Friday. Ăsta da eveniment. Nu stiu pe nimeni care sa nu fi cautat oferte si reduceri in acea zi.
 •  
 • Coca Cola. Cică e toxica rău si nu e sănătoasă.  Dar are un gust teribil de bun. Iar pentru mine e mai revigorantă decat orice cafea. Americanii beau Coca Cola de mai mult de 100 de ani si mă îndoiesc că a murit vreunul din asta.  

         Ar mai fi multe de adaugat, dar vin dintr-una în alta. Cum ar fi shoppingul online, YouTube-ul si multe cuvinte sau expresii în engleză. Voi cât de des folosiți cuvântul OK ?

Share This:

10 thoughts on “Import din America

 1. Da Ioana sa stii ca si eu apreciez cei care isis spun pe numele mic indiferent de vârsta. Intâlnesc f des si aici asta, dar nu se tutuiesc de fapt.se adreseaza tot la persoana a 2 a plural, dar in loc de Doamna Martine, zic direct- Martine! In interiorul familiei sau a amicilor insa, nici o mirare când piciul de 10 ani tutuieste de zor vecina de 80.Am fost o data la o nunta si cam la o ora de la inceputul dansului am fost foarte placut surprinsa sa vad ca lumea era atât de dezlantuita ca damele si-au aruncat papucii in afara ringului de dans si dansau desculte. F elegante si desculte. erau f fericite! eu ma uitam cu ochii mariti. Acum inteleg fericirea lor si o aprob. Jos prejudecatile!

 2. Eu daca as fi american,ti-as oferi o vacanta gratis in America atat de frumos si interesant este continutul articolului tau.
  Mi-a placut foarte mult si ma repet spunandu-ti ca ai mare talent la scris.

 3. Intredevar scrii bine.si sunt total de accord cu ce ai spus.eu am remarcat ca sunt unii si nu putini,care ii adora pe rusi.bineinteles ca au dreptul sa faca asta fara nici o retinere.Partea proasta a parerii bune despre rusi consta in faptul ca nu I admira pentru ceva anume din cultura sau relizari deosebite ci pentru puterea si influienta pe care au reusit sa o exercite peste tot pe unde au sau au avut zona de influienta.Parca ma ofenseaza lucrul asta si poate asta datorita faptului ca in timp m am zbatut destul de tare pentru prima mea pereche de blugi .Asta era in secolul trecut iar prima mea pereche de blugi se numea Brooklin.Si tare mai vroiam pe vremea aia o motocicleta,dar era un vis mult mai departat decat excursia ta in America acum.

 4. Pai, nu l-ai intrebat si tu pe domnul google de unde "naiba" a aparut acest Dragobete, sunt sigura ca el stie tot si te-ar fi lamurit ? ! Romanii, inima larga, sunt gata intotdeauna sa imbratiseze traditiile altora, pina si la gradinite au inceput sa serbeze Halloween de au bagat sperietii in bietii copii.

  1. E adevărat că dacă eu nu am auzit de Dragobete asta nu înseamnă că nu a existat și până acum. O fi fost… eu nu am auzit.
   ȘI, da, sunt de acord că Halloween-ul ar trebui să aibă niște limite 🙂

  2. Da, de fapt in toate ar trebui sa existe niste limite, nimic nu e bun daca consumi/folosesti prea mult indiferent ca-i de import sau romanesc ! Eu maninc cartofi prajiti foarte des la mine acasa dar, cind am mincat o portie mica de la Mcdonald's am baut dupa ei patru pahare de apa, au fost tare gustosi dar sarati ocna asa ca am zis pas ! Si Coca Cola e buna la gust dar are prea multa cofeina, nici un medic n-o sa spuna vreodata ca vreun american a murit ca a baut asa ceva, o sa spuna ca a murit de o boala de inima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *