terasa

Staycation

        Sper că nu te tentează să îți petreci zilele de concediu în care nu pleci nicăieri făcând tot felul de treburi în gospodărie. Mi se pare o greșeală. Pe lângă inevitabilul sentiment de frustrare, vei avea și o stare de oboseală la sfârșitul așa zisului concediu.
        Dacă anul acesta bugetul nu îți permite să călătorești, poți avea câteva zile de vacanță adevărată stând acasă cu condiția să nu te apuci să cureți cuptorul, să faci ordine prin dulapuri sau chiar să zugrăvești baia. Ideea este să te comporți ca și când ai fi plecat de acasă dar fără să mai fi nevoit să cheltuiești bani pe hoteluri.
        Eu am recurs de multe ori la unele din ideile de mai jos:
        1 Imaginează-ți că ești turist în orașul tău și vizitează un muzeu. Nu trebuie neapărat sa ajungi la Londra sau Madrid ca să intri într-un muzeu. Îți garantez că rămâi cu amintiri pe viață dacă intri, de exemplu, în Muzeul de Istorie a Farmaciei din Cluj.
       2 Ia micul dejun în oraș, exact așa cum ai face dacă ai fi plecat în vacanță undeva departe. Poți sta la o terasă savurând un cappuccino și un croissant în timp ce privești detașat forfota străzii.

        3 Fă un tur cu ghid al orașului tău sau al unui oraș apropiat, s-ar putea să fi surprins de câte lucruri noi vei afla. În orașele mari există voluntari care fac asta gratuit sau contra unei sume modice. De exemplu la Constanta am găsit-o pe Diana .
        4 Du-te la ștrand sau la piscină într-una din zilele săptămânii și profită de lipsa aglomerației caracteristică weekendului.
         5 Vizionează un film la cinematograf, calitatea și efectul de relaxare nu se pot compara cu cele din fața televizorului.
         6 Fă o mica extravaganță și răsfață-te câteva ore la un centru spa cu saună, jacuzzi și masaj.
        7 Pune în practică proiectul pe care îl ai în minte de multă vreme și pentru care nu ai avut timp niciodată: să recondiționezi un scaun, să coși fețe de perne decorative, să aduni pozele într-un album, să îți amenajezi un colt verde pe balcon, să înveți să croșetezi… tu știi cel mai bine ce ți-ar plăcea să faci dacă ai avea câteva ore libere în fiecare zi a anului.

       8 Reînnoadă legătura cu un vechi prieten drag cu care nu ai mai vorbit de multă vreme. Invită-l la tine sau întâlniți-vă undeva în oraș și veți petrece ore agreabile împreună.
       9 Fă sport. Dacă nu ai, închiriază o bicicletă și fă o plimbare. Joacă un tenis de camp sau de masă cu un prieten sau petrece o seară la bowling. Sau verifică-ți resursele de energie la kangoo jumps. Măcar să știi cum e.

          Punctul 10 vă las pe voi să-l adăugați.
       Este foarte probabil ca după câteva zile de relaxare acasă să te  întorci la rutina zilnică mai odihnit decât după o călatorie în care ai împachetat și despachetat bagaje de o sută de ori. Ca de obicei, americanii inventivi au găsit un termen pentru acest tip de concediu : nu este vacation ci staycation. Așa că nu-mi rămâne decât să vă urez
         Have a nice staycation ! :)

Share This:

2 păreri despre “Staycation

  1. Apreciez din ce in ce mai mult persoanele care se respecta, fara sa exagereze, care stiu sa faca lucrurile daca este posibil la timpul lor si nu confunda concediul cu munca in gospodarie. E adevarat ca intotdeauna avem treburi amânate din cauza lipsei de timp, practic daca am vrea am avea ce face in fiecare minut, dar este f important sa respectam anumite etape. Concediul este una dintre ele. Si vazut asa cum ni-l zugravesti mai sus, da, putem sa ni-l facem si acasa. Nu m-am gândit niciodata la un concediu adevarat petrecut acasa, intotdeauna ma las furata de cotidianul fff plictisitor al unei femei dpdv al menajului.Salut deci aceasta idee inedita pt mine si o sa incerc sa o si aplic. Cu prima ocazie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *