Idei de afaceri. Curățătorie de perne

     Duminică am găsit un flyer publicitar în cutia poștală care mă anunța că s-a deschis o curățătorie de perne. Exact ce aveam nevoie, mi-am zis, mai ales că, pe lângă curățare, am văzut că se ofereau servicii de redimensionare a pernei. De câțiva ani îmi tot propun să-mi fac niște perne mai mici pentru că cele pe care le am de pe vremea lui Pazvante sunt pur și simplu uriașe. Așa o fi fost moda la momentul în care au fost făcute, acum 30-40 de ani, dar ocupă aproape jumătate de pat și sunt prea grele.
     Zis și făcut. Am luat două perne de acasă și m-am dus la adresa indicată. Am găsit cu totul și cu totul altceva decât ceea la ce mă așteptam, mai precis o rulotă amplasată pe un teren viran.
     Asta a fost prima surpriză. A doua a fost faptul că era coadă. Nu mă gândeam că ar fi prea mulți doritori dar se pare că multă lume era hotărâtă să investească în perne. 
    În rulotă, un băiat cu puternic accent moldovenesc, cel mai probabil basarabean, cu mască de pânză pe față, lucra de zor. Lua pernele vechi de la clienți, le tăia dosul iar penele le golea într-un fel de cuvă unde erau dezinfectate cu ultraviolete de la o lampă de cuarț. Mașinăria făcea un zgomot destul de mare dar un ciclu de curățare nu dura mai mult de 3-4 minute apoi penele erau vărsate în noile fețe de diverse dimensiuni și de calitate germană după cum scria în reclamă 🙂 
     Fețele (coșurile) de pernă erau disponibile în multe variante din materiale imprimate și foarte viu colorate. Am întrebat dacă au și albe. Nu aveau la dimensiunea pe care o doream eu iar băiatul care vindea m-a întrebat de ce vreau albe… m-am blocat și nu am știut ce să-i răspund. Pur și simplu așa mi-am imaginat eu toată viața că dosurile de pernă trebuie să fie albe. Când eram mică nu aveam acasă lenjerii de pat colorate, toate erau albe și apretate. Dacă dosurile ar fi fost imprimate probabil s-ar fi văzut urât sub lenjeria imaculată și de atunci am rămas cu ideea preconcepută că doar albul se potrivește. Până la urmă am ales o variantă mai puțin stridentă, un bej cu desene maro, ceva rezistent la jeg. 
     Toată operațiunea a durat mai puțin de zece minute iar rezultatul m-a entuziasmat de-a dreptul. Și nu doar rezultatul ci și ideea de business a acestor moldoveni care umblă cu rulota prin toată țara. Mi s-a părut o idee excelentă pe lângă care am trecut de nenumărate ori dar care nu mi s-a lipit de creier. Se plimbă Vadim, că așa îl cheamă, cu rulota mobilă prin țară și stă câte o săptămână, două într-un oraș, lasă flyere în cutiile poștale iar clienții vin puhoi. 
     Vin și cei care vor perne noi (așa ca mine) dar vin și cei care cred în vrăji pentru că la o curățare completă se elimină și elementele oculte 🙂 Ce, nu credeți în vrăjile care promit că dacă pui sub perna (sau în perna) unei persoane pe care vrei să o cucerești fire de păr sau un oscior de pui și mai faci vreo trei descântece deasupra ți se împlinește dorința? 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *