Obiecte necesare pentru bebe

        Silvia încă nu a împlinit 4 luni și deja a făcut două excursii la Bran, un drum de la București la Cluj, câteva drumuri la Alexandria, și-a petrecut vacanța în Grecia și deja are rezervare peste trei săptămâni la prima ei călătorie cu avionul. Deci, în niciun caz, nu se poate spune că este crescută sub un clopot de sticlă. Nu a fost ferită (excesiv) nici de vânt, nici de soare, nici de ploaie, nici de aglomerația din magazine, nici de câini sau pisici. Este un om ca toți ceilalți chiar dacă în miniatură. Totuși, pentru că sistemul ei imunitar încă nu este pe deplin format, Silvia, sau mai bine spus mama ei, folosește un sterilizator electric pentru biberoane.

       Fetița este alăptată natural și biberoanele nu sunt folosite zilnic dar, din când în când, părinții mai au nevoie de un moment de respiro și ies în oraș fără ea. Și pentru că Silvia are două mari hobby-uri, mâncatul și dormitul 🙂 , atunci când pleacă de acasă îi lasă un biberon cu lapte ca să-i aline dorul. N-a avut niciodată în guriță petele acelea albicioase pe care le fac mulți bebeluși și niciun altfel de iritație. De complicații cum ar fi vărsături sau diaree provocate de bacterii, viruși sau mai știu eu ce paraziți nici nu poate fi vorba atâta timp cât ceea ce bagă în gură este complet steril. Sigur că sterilizarea biberoanelor se poate face și prin metoda clasică, adică prin fierbere, dar sterilizatoarele electrice de la Noriel ne aduc în secolul 21. Sunt rapide, nu folosesc aditivi chimici, au accesorii lavabile în mașina de spălat vase, afișaj digital, semnale vizuale și sonore și tot felul de chestiuțe care fac diferența. E ca și cum ai compara un smart-phone cu un telefon de acum 15 ani, știți voi, alea de le spunea ”cărămidă”. Și ce mămică nu-și dorește tot ceea ce e mai bun pentru copilul ei?

        Așa că Silvia este protejată de potențialii germeni luați de pe biberoane sau suzete și care ar putea să-și facă de cap în micul ei corp. Mai complicat un pic este cu razele soarelui care încă sunt destul de puternice și de care este greu să te ascunzi. Toată lumea știe că pielea bebelușilor este extrem de fragilă și sensibilă și trebuie ferită de radiațiile ultraviolete dar nimeni nu s-a gândit că și ochii  micuților trebuie protejați de efectul nociv al acestora. Sau poate că da și doar eu nu am aflat încă? Dacă vedeți pe undeva niște baby-ochelari de soare dați-mi de știre, vreau neapărat să-i cumpăr unii Silviei. Modelele găsite până acum nu i s-au potrivit 🙂

930e1ddb48aec8a28b71844232491f46eef3ee350dbe0cf1fcf1c0339dc3601c

 

 

 

 

Share This:

11 thoughts on “Obiecte necesare pentru bebe

 1. Referitor la ochelari pentru micuta Silvia, ai incercat la DM, eu de-acolo am vreo 2 perechi (am primit cadou vreo 5 perechi la produsele cumparate pentru micutele mele si 3 perechi i-am daruit altor bebei), acum nu mai dau cadou cei da la DM 🙁 dar aceiasi ochelari ii au la vanzare, vreo 24 lei cred.

 2. am sterilizat primele 2-3 luni. Habar nu am ce, suzete sigur, vreo 2 tetine… si apoi doctorita mi-a zis ca e inutil, ca un spalat e suficient, ca sanii nu mi-i sterilizez. Si m-am oprit din sterilizat. Si uite ca e mare si frumoasa si sanatoasa, la fel ca ceilalti cu sterilizari.
  In primele luni copiii au imunitatea mamei, plus alaptatul – sunt mia rezistenti decat credea mama paranoica care sunt.

  Pt ochi si piele noi foloseam o umbrela mare, si o acopeream cu un fel de scutec de bumbac, de panza topita. Cand a crescut mai mare i-am cusut bluze taranesti din panza topita cu maneca lunga (croiala ca iile noastre romanesti, doar ca nu i-am pus broderii si altita si ciupag sau brerazau si ce s-o mai pune le la voi in zona) – asta e protectia noastra contra soarelui. Evident ca la orele pranzului nu ieseam de la umbra niciuna.

  1. Îmi închipui cât de drăguț trebuie să arate un bebe în ie 🙂 O să-i cos și eu Silviei vara viitoare.

 3. Doris are 10 luni si inca ii sterilizez biberoanele. Am un sterilizator Primii Pasi care inca functioneaza perfect. Credeam ca va tine vreo 2-3 luni, dar m-am inselat crezand ca, daca nu costa mult, s-ar putea sa nu dea randament.

   1. Aici la copilul 1 am sterilizat tot. La al 3-lea mi-a spus moasa ca ideea cu sterilizatul e de pe vremea cind apa nu era prea buna si ca n-are rost sa o fac. Asa ca biberoanele le-am fiert doar inainte de prima utilizare . Le mai spalam si in masina de vase si apoi le clateam ca sa nu cumva sa ramina urme de detergent pe ele.

     1. Multumesc! Bebe 3 are 8 ani deja…dar tot bebelusul casei e.
      Si voi sa aveti multe bucurii cu Silvia, e tare draguta(si are un nume care-mi place mult)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *