Noi vrem curent!

        Cortina se ridică . Toate reflectoarele sunt ațintite asupra carcasei. Cu un sunet imperceptibil urechii umane , curentul aleargă de la priză spre sursă într-o nouă încercare de a o repune în funcțiune. Înăuntru, componentele lipsite de activitate sunt aproape moarte de plictiseală.

Sursa: În sfârșit, simt că îmi revin puterile! Prieteni, trebuie sa ne unim forțele pentru a-i arăta lui human al nostru ce buni suntem! Haideți împreună, să trecem la treabă. Mi-am revenit,  luați curent de-aici!

Placa de bază (întinzându-se leneș): Mmmm, dar ce bine dormeam de când credeam că te-ai defectat cu totul. Chiar vrei să mai facem o încercare? Oare n-ar trebui să lași pe altcineva în locul tău? O sursă Fortron performantă?

Sursa (pe un ton certăreț): Vai, ce rea ești…Nu sunt hârbuită de tot, încă mai fac față. Pot să duc un computer în spate, bazați-vă pe mine.

Placa video: Mă lași? știi că vroiam să mă odihnesc . Of, sursă dragă, crezi că de data asta o să fii în stare să-mi dai curent tot timpul? Colega placă de bază, zice bine, poate ar fi timpul să te retragi la azil, pardon, am vrut să spun la reciclare… Ai atâtea întreruperi și, când mi-e lumea mai dragă, mă lași baltă… Cred că o să mă stric și eu dacă funcționez cu intermitențe iar eu țin la sănătatea mea.

Hard disk-ul: Lăsați văicărelile, măcar pe voi human vă bagă în seamă tot timpul.  De când cu internetul ăsta pe mine nu prea mă mai citește. Mă umple cu poze din vacanță și apoi uită de mine până după revelion. Ba, mai nou, am o presimțire cumplită că mă va schimba cu un SSD mai ales acum, de când au apărut promoții la componente pe magazinul MarketOnline.ro

logo_marketonline_mic1

Memoria RAM: Mofturoșilor, dacă nu vă convine, lăsați-mi mie sursa că iau eu tot. Copiii ăștia ai mei, biții, sunt înfometați continuu. Toată ziua strigă vreau curent, vreau curent! Nu mai știu cum să-i satur pe hămesiții ăștia mici.

Sursa (încercând să fie împăciuitoare):  Atâta timp cât o să mă țină puterile o să vă dau curent tuturor și nimeni nu o să sufere de foame. Nici chiar cooler-ul neastâmpărat și mare consumator de energie. Numai să nu mă atingeți, că iar mă întrerup. Deh, bătrînețe haine rele…

Hard disk-ul: Sursă dragă, eu cred că trebuie să-ți iei adio de la noi. Na, că vorbesc singur… iar a picat sursa. De data asta cred că a murit de tot. Bine a făcut human că a căutat din timp un alt producător de surse Nu mai avea nicio șansă asta veche, bine că avem o colegă nouă. Acum o să ne punem din nou pe treabă, abia aștept Excel-urile și prezentările în Power Point! Ca să nu mai spun de filme și jocuri! Ce bine e să ai din nou de lucru 🙂

fsp-logo_mic

        Dialogul din această scenetă a fost inspirat dintr-un caz real. În prezent sursa Fortron funcționează perfect și nu a generat niciun incident chiar dacă perioada de garanție de 24 de luni s-a încheiat.

        Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Share This:

One thought on “Noi vrem curent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *